Dodaj do ulubionych

rewelacja!

19.06.06, 19:36
wlasnie napisalam list motywacyjny i jutro wysylam do warszawy. jakas
szwajcarska firma otwiera siec ekskluzywnych sklepow z ciuchami i szukaja
sprzedawcow, m.in. w moim miescie. a zachecilo mnie zdanie "mile widziane soby
po 30 i 40 roku zycia"smile niespotykane, nie|?
Obserwuj wątek
    • c.eastwood Re: rewelacja! 19.06.06, 19:38
      spotykane ale rzadko i w krajach rozwinietych
      • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 19.06.06, 19:41
        c.eastwood napisał:

> spotykane ale rzadko i w krajach rozwinietych

wiem, jezdze do krajow rozwinietych. pisze o POLSCE
    • juleczka4 Re: rewelacja! 19.06.06, 19:40
      Bardzo fajnie smile

Trzymam kciuki!!!
    • veeto1 Re: rewelacja! 19.06.06, 19:40
      Toż to trąci perwersją wink
      A tak na poważnie, to niektóre firmy szukaja personelu w tym wieku, zwłaszcza
      jeśli chodzi o kobiety, bo to dzieci odchowane, życie raczej ułożone, a więc
      mniej zwolnień i większe przywiązanie do m-ca pray. Spotkałam się już z tym.
      Powodzenia!
      • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 19.06.06, 19:42
        veeto1 napisała:

> Toż to trąci perwersją wink
        > A tak na poważnie, to niektóre firmy szukaja personelu w tym wieku, zwłaszcza
        > jeśli chodzi o kobiety, bo to dzieci odchowane, życie raczej ułożone, a więc
        > mniej zwolnień i większe przywiązanie do m-ca pray. Spotkałam się już z tym.
        > Powodzenia!

owszem, ale proporcjonalnie jest wiecej nastawionych tych na mlodych. mlodym
        mniej sie placi.
    • aguszak Re: rewelacja! 19.06.06, 19:54
      gratulacje! trzymam kciuki!
    • max754 Re: rewelacja! 19.06.06, 20:00
      tylko nie pokazuj tak bardzo na rozmowie tego swojego uniesienia bo bedzie lipa
      z tej rozmowy
      • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:33
        max754 napisał:

> tylko nie pokazuj tak bardzo na rozmowie tego swojego uniesienia bo bedzie lipa
        >
        > z tej rozmowy

za to tobie pokazuje srodkowy palec, bo cie nie znam. mowi ci to cos?
        • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 15:35
          ona ma troche racjismile
    • reniatoja Re: rewelacja! 20.06.06, 09:35
      NO to relacjonuj na bieżąco co i jak, bo az sama się podnieciłam.
    • pszczolaasia Re: rewelacja! 20.06.06, 09:58
      trzymam kciuki!!smile)
    • raduch Re: rewelacja! 20.06.06, 10:01
      No popatrz, jeszcze się nie zdążyłaś porządnie wynudzić. smile Trzymiem kciuki.
    • hatige 3mam mooooooooooooooooooooooocno 20.06.06, 13:38
      Powodzenia!!!!!!!!!!
      • mmagi Re: 3mam mooooooooooooooooooooooocno 20.06.06, 13:42
        rozumiem ze 3masz kciuki ale za nia czy za sklepsmile))
        • kobieta_na_pasach Re: 3mam mooooooooooooooooooooooocno 20.06.06, 15:35
          mmagi napisała:

> rozumiem ze 3masz kciuki ale za nia czy za sklepsmile))

za to,zebys ty nie trafila nigdy do tego sklepu, kiedy bedziesz np. na wakacjach
          w trojmiesciesmile
          • mmagi ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie interesu 20.06.06, 15:36
            je,po za tym dała bym Ci radę,klient nasz pan........nie zapomniajwink)))))))
            • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:37
              mmagi napisała:

> je,po za tym dała bym Ci radę,klient nasz pan........nie zapomniajwink)))))))

dla niechcianych moge poswiecic swoja kariere sprzedawcysmile))
              • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:39
                to moze jej nie zaczynaj???
                • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:40
                  mmagi napisała:

> to moze jej nie zaczynaj???

boisz sie? i tak wejdziesz tylko popatrzec, bo nie stac cie bedzie na takie
                  ciuchy.smile)
                  • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:41
                    nie załapałaśsuspicious
                  • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:42
                    Ciebie tez nie bo jak ci dadza tysiaka to wszystko,a ja mam duuzo wiecejsuspicious
                    • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:54
                      mmagi napisała:

> Ciebie tez nie bo jak ci dadza tysiaka to wszystko,a ja mam duuzo wiecejsuspicious

bo ty nie masz meza i musisz sie sama utrzymac, a ja ide z nudow do pracy, wiec
                      nawet tysiac mnie urzadza. bedzie na kosmetyki i fryzjerasmile
                      • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:57
                        nigdy bym nie pozwoliła zeby jaki kolwiek facet mnie utrzymywał,nawet
                        maż.............ja na siebie i jak bym go miała on na siebiesuspicious
                        • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 15:59
                          mmagi napisała:

> nigdy bym nie pozwoliła zeby jaki kolwiek facet mnie utrzymywał,nawet
                          > maż.............ja na siebie i jak bym go miała on na siebiesuspicious

bo nie umiesz zyc w stadle. byl taki czas, zaraz po slubie, ze moj maz przez dwa
                          miesiace szukal pracy i byl na moim utrzymaniu. potem juz bylo tak tylko raz,
                          kiedy bylam dwa lata na wychowawczym. jak widzisz, w zyciu bywa roznie, wiec
                          trzeba sie wspierac.
                          • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 16:02
                            oczywiście,tez byłam na urlopie i wtedy mnie utrzymywał ale i tak nie do konca
                            bo miałam prace w domu,ale nigdy bym sobie nie pozwoliła byc zalezna finansowo
                            od faceta i co to ma do zycia w stadlesurprised????
                            • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 16:15
                              mmagi napisała:

> oczywiście,tez byłam na urlopie i wtedy mnie utrzymywał ale i tak nie do konca
                              > bo miałam prace w domu,ale nigdy bym sobie nie pozwoliła byc zalezna finansowo
                              > od faceta i co to ma do zycia w stadlesurprised????

a ja sobie pozwalam po 25 latach pracy. widocznie nie wiesz, co znaczy "szanowac
                              sie". poza ty nikt nikomu ni robi łaski. jakos jestes malo przekonywujaca jak
                              dla mnie.
                              • mmagi Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 16:38
                                no lubisz być na smyczy a ja lubie byc samodzielna finansowo i jestem,mąz na
                                mnie nie zarabiał,zarabiał na siebie i dziecko,ja na siebie i dzeckosuspicious
                                i wogóle mnie to wisi czy to rozumiesz czy nie
                                • kobieta_na_pasach Re: ja tylko łaze po Starówce,reszta mnie nie int 20.06.06, 16:43
                                  mmagi napisała:

> no lubisz być na smyczy a ja lubie byc samodzielna finansowo i jestem,mąz na
                                  > mnie nie zarabiał,zarabiał na siebie i dziecko,ja na siebie i dzeckosuspicious
                                  > i wogóle mnie to wisi czy to rozumiesz czy nie

jak by ci wisialo, to bys nie odpowiadala na moje postysmile
    • istna Re: rewelacja! 20.06.06, 13:42
      No nie wiem nie wiem. Po pierwsze - jak zamierzasz pracując w sklepie pisać na
      forum?
      Po drugie oczyma duszy ujrzałam, jak klientka przymierza kieckę i pyta ciebie
      "co pani mysli" a ty na to "opina się pani na tym grubym dupsku"suspicious
      • reniatoja Re: rewelacja! 20.06.06, 13:51
        A ja wlasnie mysle, ze po 17 latach siedzenia za biurkiem i w tym 10 latach na
        forum, taka zmiana charakteru pracy to by bardzo dobrze czlowiekowi zrobila,
        zupelnie inna branza, inne ruchy, inna pozycja ciala, inny zakres obowiazkow,
        kontakt z ludzmi, to by bylo dla Kobiety jak powiew swiezego wiatru. Kobieto,
        powodzenia w walce o to stanowisko, jesli Ci sie uda, to odzyjesz, zobaczysz.
        • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:37
          reniatoja napisała:

> A ja wlasnie mysle, ze po 17 latach siedzenia za biurkiem i w tym 10 latach na
          >
          > forum, taka zmiana charakteru pracy to by bardzo dobrze czlowiekowi zrobila,
          > zupelnie inna branza, inne ruchy, inna pozycja ciala, inny zakres obowiazkow,
          > kontakt z ludzmi, to by bylo dla Kobiety jak powiew swiezego wiatru. Kobieto,
          > powodzenia w walce o to stanowisko, jesli Ci sie uda, to odzyjesz, zobaczysz.

dzieki Renia, coraz bardziej cie lubie. dokladnie tak samo pomyslalam.a zebys
          widziala jaki list motywacyjny wysmarowalam! jutro ide zrobic sobie nowe fotki.
          • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 15:40
            tylko ze Renia jest szczera a Ty fałszywasuspicious
            • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:59
              mmagi napisała:

> tylko ze Renia jest szczera a Ty fałszywasuspicious

jakbym byla falszywa to bym byla milsza dla ciebiesmile
              • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 16:03
                jak Ci zakadzi to ja polubisz jak nie to .....to do Ciebie podobnesuspicious
                • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 16:16
                  mmagi napisała:

> jak Ci zakadzi to ja polubisz jak nie to .....to do Ciebie podobnesuspicious

mylisz pojecia. nie chodzi o kadzenie tylko o wspolne poglady na zycie. na
                  polityke juz niekoniecznie.
                  • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 16:40
                    yhy,wiadomo niejeden Ci zakadził to od razu piszesz ze go lubisz za chwile ze
                    juz nie bo smiał myslec inaczej,daj sobie spokój
                    • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 16:44
                      mmagi napisała:

> yhy,wiadomo niejeden Ci zakadził to od razu piszesz ze go lubisz za chwile ze
                      > juz nie bo smiał myslec inaczej,daj sobie spokój

moja niechec do ciebie jest niezmienna. co do reszty to tez jestem stala w
                      uczuciach, poza jedna osoba - Reniasmile
                      • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 16:53
                        no własnie Renia dała Ci cos dobrego a Ty co? Renia coraz bardziej Cie
                        lubie.............charakterystyczne dla Twojego fałszu,a Renia jakie zdanie o
                        tobie na takie ma i pewnie nie raz Ci dowali i co? znów biedna ja znielubisz?
                        nie potrafisz przyjac czegos fajnego bez swoich złosliwości????bez dopowiedzeń?
                        • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 16:56
                          mmagi napisała:

> no własnie Renia dała Ci cos dobrego a Ty co? Renia coraz bardziej Cie
                          > lubie.............charakterystyczne dla Twojego fałszu,a Renia jakie zdanie o
                          > tobie na takie ma i pewnie nie raz Ci dowali i co? znów biedna ja znielubisz?
                          > nie potrafisz przyjac czegos fajnego bez swoich złosliwości????bez dopowiedzeń?

niewykluczone,ze to stan przejsciowy zwiazany z ciaza. ja mam po prostu miekkie
                          serce i twrada dupe. z kolei u ciebie na odwrot.
                          • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 16:59
                            gowno wiesz jak jest u mnie,wiesz to co chcesz,co ci sie wydaje ze wiesz a nie
                            jak jestsuspicious
          • reniatoja Re: rewelacja! 20.06.06, 19:43
            kobieta_na_pasach napisał:

> reniatoja napisała:
            >
            > > A ja wlasnie mysle, ze po 17 latach siedzenia za biurkiem i w tym 10 lat
            > ach na
            > >
            > > forum, taka zmiana charakteru pracy to by bardzo dobrze czlowiekowi zrobi
            > la,
            > > zupelnie inna branza, inne ruchy, inna pozycja ciala, inny zakres obowiaz
            > kow,
            > > kontakt z ludzmi, to by bylo dla Kobiety jak powiew swiezego wiatru. Kobi
            > eto,
            > > powodzenia w walce o to stanowisko, jesli Ci sie uda, to odzyjesz, zobacz
            > ysz.
            >
            > dzieki Renia, coraz bardziej cie lubie.

A to dlatego, ze nie skomentowałam Twojego wczorajszego wpisu pt. "Nie lubię
            się smiac z cudzego nieszczęścia." Mówiąc prawdę to skomentowałam, ale
            ostatecznie nie wysłałam, bo nie chcę siać kwasów na forum. A nie lubiłabyś
            mnie po tym komentarzu, zapewniam Cię. Jeśli zas chodzi o tę pracę to szczerze
            Ci jej zyczę, bo ostatnio bardzo przygnębiona byłaś i jestem pewna, ze taka
            praca, jeszcze gdybyś miała dobre utargi i fajnych klientów, wpłynęłaby na
            Ciebie MegaPozytywnie. I to nie ma nic wspólnego z lubieniem czy nielubieniem.
            Oby Ci się udało.

dokladnie tak samo pomyslalam.a zebys
            > widziala jaki list motywacyjny wysmarowalam! jutro ide zrobic sobie nowe
            fotki.
            >
            • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 21:32
              reniatoja napisała:

>> A to dlatego, ze nie skomentowałam Twojego wczorajszego wpisu pt. "Nie lubię
              > się smiac z cudzego nieszczęścia." Mówiąc prawdę to skomentowałam, ale
              > ostatecznie nie wysłałam, bo nie chcę siać kwasów na forum. A nie lubiłabyś
              > mnie po tym komentarzu, zapewniam Cię. Jeśli zas chodzi o tę pracę to szczerze
              > Ci jej zyczę, bo ostatnio bardzo przygnębiona byłaś i jestem pewna, ze taka
              > praca, jeszcze gdybyś miała dobre utargi i fajnych klientów, wpłynęłaby na
              > Ciebie MegaPozytywnie. I to nie ma nic wspólnego z lubieniem czy nielubieniem.
              > Oby Ci się udało.

jasne, musi byc jakas kropla dziegciu zeby nie stracic twarzy przed publiczka,
              ktora mnie nie lubi , nie? aby wyjasnic, o co mi konkretnie chodzilo w tamtym
              watku musialabym przytoczyc wiele przykladow z kilkunastu lat pozycia mojego z
              rodzinka meza. a jest tego duzo, oczywiscie na niekorzysc rodzinki. jedni by
              uwierzyli, inni by wysmiali. dosc powiedziec,ze moj syn byl przez jednego
              pobity, pili piwo od 13 roku zycia i klamali w pewnej waznej dla mnie sprawie.
              ojciec ich to bufon, ktory wie wszystko najlepiej. rodzinka lubila roztaczac
              ochronny parasol nad moim mezem i wtracac sie w nasze malzenstwo.
              gdybym nie miala racji przez te wszystkie lata moj maz odszedlby dawno. ale jest
              i nie tak dawno, jak wczoraj , powiedzial mi, ze mnie kocha. nie odpisuj mi na
              ten post.
              • reniatoja Re: rewelacja! 20.06.06, 21:49
                W odpisie (jednak, mimo, ze sobie go nie życzysz) na ten post, chciałabym Cię
                zapytac zupełnie o co innego - nie o to dlaczego nie lubisz tamtych chłopców
                (choc to wyjaśniłaś w pewnym sensie i to jakoś tłumaczy Twoją satysfakcje z ich
                niepowodzenia). Zaintrygowało mnie co innego - dlaczego przez lata Ty
                uchodziłaś w tej rodzinie za dziwaczkę?

A co do rodziny, zwłąszcza męża, to wierz mi lub nie, choc chyba nie uchodzę u
                nich za dziwaczkę, jestem pierwszą osobą, która na własnej skórze doświadczyła
                wielokrotnie, ze z rodziną meża to nawet na zdjeciu się dobrze nie wychodzi.
                Poczynajac od teściowej, na dzieciach szwagra kończąc. Najchętniej z rodziną
                meża nie chciałabym mieć nic wspólnego, poza jednym szwagrem. Reszta to
                chodzący fałsz i obłuda. Tak, ze w pewnym sensie jestem w tej niechęci z Tobą,
                po jednej stronie barykady, wierz mi.

Kobieto - naprawdę, nie musimy sie lubić czy nie lubić. To forum jest po to,
                zeby powymieniać się pogladami na różne sprawy, pogadac o głupotach, czasem o
                czymś poważniejszym. Czasem zagramy na jednej strunie, czasem nam wyjdzie
                kompletny dysonans, nie ma co sie tym przejmować, to dobrze, zę tak jest.
                Kropla dziegciu zaś została dodana nie po to, by zachowywać twarz przed
                komkolwiek (niby że przed kim, przed Mmagi?), bo nie uważam, żebym w
                jakikolwiek sposób ją miała utracić pisząc, zę życzę Ci zdobycia tej pracy -
                tylko po prsotu Twoje wyznanie mnie trochę rozbawiło, bo wiem, ze gdybym
                wysłała wczoraj tamtego posta, który był juz napisany, ale ugryzłam sie w
                język, to miesiącami znowu byś mnie nie lubiła, za pare słów, które nie byłyby
                po twojej mysli. Nie ma co wyjeżdzac z takimi wyznaniami. Bo jak widzisz, dziś
                mnie lubisz po południu, a wieczoram już sie obraziłaś i pewnie mnie przestałaś
                lubić, spodziewam się tego. Nie denerwuj sie na mnie, wystarczy, ze ja
                emocjonalnie do zycia podchodzę przez te hormony.
                • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 21:57
                  zareagowalam tak, bo tylko dwie osoby Alpepe i Mmagi, ocenily to, co
                  napisalam,przez pryzmat swojej niecheci do mnie. o ile pierwsza stac bylo nieraz
                  na obiektywizm, o tyle opo tej drugiej i tak sie tego nie spodziewalam.kazda
                  okazja jest dobra, by kogos wysmiac, nie wchodzac w szczegoly. dlatego tak
                  bardzo docenilam obiektywizm innych i podobne podejscie.
                  a co do okreslenia "dziwaczka". moze zle to nazwalam. po prostu w pewnym
                  momencie stwierdzilam,ze nie bede grala z nimi w jednej druzynie, bo w
                  przeciwienstwie do nich, chce w zyciu cos osiagnac, a nie tylko je przehulac.
                  latami trwalo, nim moj maz zrozumial, o co chodzi i przyznal mi racje, bo widzi
                  pozytywne efekty mojej konsekwencji. a tesiowa i tak lubie. nawet juz nie mam
                  zalu do szwagierki o rozne rzeczy. tylko denerwuje mnie jeszcze szwagier, bo
                  kiedy jest na ladzie ciagle cos chce od mojego meza, a moj maz nie potrafi mu
                  odmowic.
                  • reniatoja Re: rewelacja! 20.06.06, 22:14
                    Ja niestety widze, że swoje dziecko wychowuje bardziej sercem niż rozumem i nie
                    umiem sie przestawic. A zwlaszcza przy chlopcu takie przestawienie bedzie chyba
                    potrzebne, dla jego dobra. Mam mimo wszystko nadzieje, ze nie rozpuscilam corki
                    przez te wszytkie lata jak dziadowski bicz i jakos wyjdzie na ludzi w dorosłym
                    życiu.
      • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 13:55
        oj Istna grabisz sobiesmile)))
        tez mi taka strzałka przez mysl przeleciała;_)))))
        • raduch Re: rewelacja! 20.06.06, 14:17
          Oj oj, się nie zdziwię Was pasista zaskoczy pisząc że to dział z męską
          bielizną. wink
          • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 14:20
            myslisz ze bedzie mogła uczestniczyć przy przymierzaniuwink))))???
            • raduch Re: rewelacja! 20.06.06, 14:22
              Nie chodzi o to co ja myślę, tylko o ten jej entuzjazm. wink
              • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 14:25
                entuzjazm musi miec bo nie ma pracy a zwykle po 40 juz mówia ze za stara,wiec
                stad całe zamieszanie i podnieceniesmile)
                • raduch Re: rewelacja! 20.06.06, 14:31
                  Ejno, rozumiem, ja tylko tak głupio wyglądam. smile
                  • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:41
                    raduch napisał:

> Ejno, rozumiem, ja tylko tak głupio wyglądam. smile

a ona tylko tak glupio gada. jak zwykle zreszta.
                • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:39
                  mmagi napisała:

> entuzjazm musi miec bo nie ma pracy a zwykle po 40 juz mówia ze za stara,wiec
                  > stad całe zamieszanie i podnieceniesmile)

jakbys czytala dokladnie to bys przeczytala, ze wlasnie ludzi w moim wieku
                  preferuja.
                  • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 15:43
                    wiem i dlatego napisałam ze stad Twój entuzjazm,doczytaj sie
          • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:38
            raduch napisał:

> Oj oj, się nie zdziwię Was pasista zaskoczy pisząc że to dział z męską
            > bielizną. wink

he he. tym gorzej dla chlopow.
        • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:38
          mmagi napisała:

> oj Istna grabisz sobiesmile)))

chyba u ciebie, bo ja potraktowalam jej uwage z humorem.
          > tez mi taka strzałka przez mysl przeleciała;_)))))
      • kobieta_na_pasach Re: rewelacja! 20.06.06, 15:36
        istna napisała:

> No nie wiem nie wiem. Po pierwsze - jak zamierzasz pracując w sklepie pisać na
        > forum?

a teraz tak duzo pisze?

> Po drugie oczyma duszy ujrzałam, jak klientka przymierza kieckę i pyta ciebie
        > "co pani mysli" a ty na to "opina się pani na tym grubym dupsku"suspicious

jak dobrze beda placic to bede gryzla sie w jezyk.
    • mamaroksany Re: rewelacja! 20.06.06, 19:15
      ja załapałam się na ogłoszenie "panią do lat 40-tu" buahahaha a daleko mi do
      tego wieku, oj daleko... spróbowałam i HURRA udało się, za m-c jadę na
      profesjonalne szkolenie dla kontrolerów jakości BHP i będę "kerownik"

Aga
      • mmagi Re: rewelacja! 20.06.06, 21:11
        powodzeniasmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka