vandikia Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 09:46 ja lubie tylko takie chude żeberka w sosie morelowym, ale tylko 1 osob aumie je tak robic poza tym wlasnie ide na moją wieś kupić coś na obiad i aż się boję czy cokolwiek dostanę Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 09:55 To może te same som??? Odpowiedz Link
vandikia Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 10:23 ja tam nie wiem jak sie robi, ale bardzo możliwe, ze to to tez sie piecze no i pyszniutkie wychodzą Odpowiedz Link
reniatoja Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 09:52 Nie, ja dziekuję. I tak nie zrobię. Mam mroczki przed oczami, a właściwie nie mroczki, tylko takie światełka jakby, świecące kropki ruchome, co to moze być. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 09:54 robaczki świetojańskie? Odpowiedz Link
annajustyna Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 10:00 Ja mam je caly czas: zwiazane jest to z duza krotkowzrocznoscia (biedne, naciagniete naczynka krwionosne)...Bierzesz jakies leki hormonalne??? Albo moze to przez ciaze (w koncu hormony szaleja)??? Najlepiej zapytalabym lekarza... Odpowiedz Link
reniatoja Re: Żeberka fajne i łatwe, chce ktoś? ;PPP 26.06.06, 10:33 Własnie ja mam dużą krótkowzroczność (zresztą z tego powodu cc) - no i może to faktycznie od hormonów, bo tylko w ciąży coś takiego mi się robi, dawniej nie miałam. Mam nadzieję, zę przejdzie. No i nie mam tego ciągle., tylko czasem, trwa chwilę i przechodzi. Odpowiedz Link
dzikoozka Żeberka teściowej 26.06.06, 09:57 tylko trzeba zakupić chude bierze sie słoik dżemu morelowego drugie tyle keczupu pikantnego, sporo czosnku i ze 2 łyżeczki soli. Miesza to razem, zamacza zeberka i odkłąda do lodówki na kilka godzin. Piecze się w piekarniku na 160 st. Łatwizna tylko nie na taki upał. Odpowiedz Link
mmagi Re: Żeberka teściowej 26.06.06, 09:59 fuuu,myślisz ze to jest dobre???? jakos tak mi nie pasi Odpowiedz Link
dzikoozka Ja byłam w szoku 26.06.06, 10:01 bo tez bym nie pomyslała. Ale moja mam robi taką zalewe z miodu i musztardy i też jest super. Odpowiedz Link
mmagi Re: Ja byłam w szoku 26.06.06, 10:04 i ta mi bardziej pasuje,mam podobny przepis ale na polędwiczki wieprzowe)) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Ja byłam w szoku 26.06.06, 10:10 w każdym razie mi ten przepis od teściwej smakował. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Żeberka teściowej 26.06.06, 10:01 Skoro watrobka smakuje z jablkami...Te, co ja robie (tradycyjne), to trzeba gotowac z pol dnia, aby byly miekkie... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Żeberka teściowej 26.06.06, 10:43 moze goopie pytanie...ale pieczesz w marynacie? kurcze..nie potrafi sobie tego wyobrazic) musze zrobić) Odpowiedz Link
dzikoozka Re: Żeberka teściowej 26.06.06, 11:12 no to taki gęsty czerwony sos wychodzi. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: A zeberka nie sa twarde??? 26.06.06, 11:17 się je piecsze do skutku )) Teściowa sprawdza organoleptycznie kiedy są dobre. Odpowiedz Link
annajustyna Wlasnie przygotowuje w wersji zmodyfikowanej... 26.06.06, 14:31 Zamiast zeberek karkoweczka (bo zeberek w moim supersamie nie ma). Sos smakuje genialnie! Dzem byl morelowy w sklepie, keczup tylko zwyczajny, ale mialam taka paste z pomidowrow, ostrej papryki i drobno krojonego czosnku, to dodalam pare lyzeczek...Teraz sie wszystko marynuje w lodowce. Aha, szczypior jeszcze dokroilam... Odpowiedz Link
annajustyna Re: Wlasnie przygotowuje w wersji zmodyfikowanej. 26.06.06, 14:32 Wczoraj jeszcze bylo upalniej, awszyscy sasiedzi robili grilla i narobili smaku na miesiwo))). Pochwale sie po komsumpcji))). Odpowiedz Link
annajustyna Wyszlo rewelacja! T. az piszczal z zachwytu. 26.06.06, 20:22 Podlalam jeszcze pod koniec czerwonym wytrawnym winem)))). Oczywiscie zdradzilam T., ze przepis z Anala-Orala))). Musztarde z miodem tez za jakichs czas wyprobuje.)))). Odpowiedz Link