reniatoja 19.12.06, 08:57 Bo ja nie mam pojecia jak ją rozwiązać. kominek.blox.pl/2006/12/SERYJNY-GWALCICIEL.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 09:18 jedyne co mi przyszło do głowy, to może to, że szosta zginie w miejscowości Oczy... Odpowiedz Link
reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 09:21 ale dlaczego?> jakies logiczne uzasadnienie masz? bo podobnie strasznie logiczne bedzie rozwiazanie - juz nie moge sie doczekac, bo normalnie ja nie widze szans rozwiazac tej zagadki Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:03 "i gdy szósta w oczach zgaśnie" no, ja też się nakręciłam! a masz jakieś wnioski, może razem do czegoś dojdziemy Odpowiedz Link
reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:08 kurde, nie widze wprawdzie miejscowosci oczy - ale jesli jest to na pewno masz racje!! jestes gienialna - ja bym nie wpadła na to Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:12 w ogóle ta mapa jest dziwna - same miejscowości o śmiesznych/dziwnych nazwach Odpowiedz Link
reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:14 Tak, to zauważyłam - ale gdzie są Oczy, bo szukam i nie widzę. Jeśli są Oczy to na pewno szósta bedzie w oczach. Ale gdzie jest piata? Odpowiedz Link
reniatoja Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:26 to pewnie tam. A widzisz dzies jakąś miejscowosć o nazwie Ziemia? Albo coś z ziemią? to by było wiadomo gdzi jest ta brakujaca ofiara, ale ja nie widze tkaiem miejscowosci. Aaaaa nie wiem Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:29 czemu ziemia? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:33 zakopana w ziemi - może Zakopane? Odpowiedz Link
alpepe Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:16 ostatnia ofara umrze w Warszawie, przestępca rzuci ciało do Wisły, dlatego nie będzie śladu, poza tym brakuje nam miejsca śmierci nie dwóch, a trzech osób, jedna z nich umarła w Kielcach, druga w Piotrkowie Trybunalskim, a może nie? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:22 alpepe, powoli: dlaczego w warszawie i dlaczego wrzuci ciało do wisły? jakich trzech osób? jaki piotrków trybunalski? alpepe napisała: > ostatnia ofara umrze w Warszawie, przestępca rzuci ciało do Wisły, dlatego nie > będzie śladu, poza tym brakuje nam miejsca śmierci nie dwóch, a trzech osób, > jedna z nich umarła w Kielcach, druga w Piotrkowie Trybunalskim, a może nie? Odpowiedz Link
reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:24 sousie gdzie sa Oczy? a moze jest miejscowosc Ziemia? bo ofiara zakopana w ziemi... Widzisz na tej mapie takie miejscowosci? Odpowiedz Link
alpepe Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:28 1.ciała trzeciej ofiary nie znaleziono, poza tym trzeba znaleźć piątą i szóstą ofiarę, nie? więc brakuje nam trzy trupy. 2. Czyli co do Kielc się zgadzamy? 3.Przez Warszawę płynie Wisła, najłatwiej wrzucić ciało, można by też zatrzeć ślad w kamieniołomach w okolicy Kielc, ale ja typuję ostatnią ofiarę na Warszawę. Odpowiedz Link
kiniamum PILA 19.12.06, 10:26 tak wynika z listu mordercy... pierwsze zdania zaczynaja sie od slow PILA... Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: PILA 19.12.06, 10:31 wow! kurde, przecież to stary dobry sposób kodowania z "szatana z siódmej klasy"! Odpowiedz Link
reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:35 Racja Kinia! Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:36 no ale to nie wyjaśnia wszystkiego. w pile będzie piąta, w Oczach szósta? tak? a co z pytaniem ostatnim - czemu policja nie znajdzie piątej ofiary? potnie ją tą piłą na kawalki? Odpowiedz Link
reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:40 czyli są ofiary we wrocławiu, włocławki, Pile, Poznaniu i Oczach - a jeszcze jedna gdzie> Kurde, nie mam juz mózgu od tego myslenia. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: kolobrzeg jeszcze byl 19.12.06, 10:44 on był z kołobrzegu, ale nic nam to nie daje Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:43 czyli trzeciej nam brakuje, myślałabym o Zakopanem, ale on wtedy poruszał się z Włocławka do Kielc, nie dałby rady zahaczyć o Tatry... Odpowiedz Link
kiniamum w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:45 Mimo że morderca najprawdopodobniej pochodzi z Kołobrzegu, pierwszą ofiarą (14 grudnia) była 25 letnia studentka Uniwersytetu Wrocławskiego mieszkająca w tamtejszym akademiku. Znaleziono ją powieszoną na drzewie. Odpowiedz Link
reniatoja Re: takie to przewrotne zdanie.....:) 19.12.06, 10:48 to i tak nadal brakuje jeszcze jednej ofiary - jesli ta z wroclawia zostala zabita w kolobrzegu to i tak to nie zmienia ilosci ofiar. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:49 to gdzie do jasnej cholery ta trzecia? pierwsza w Kołobrzegu druga we Włocławku trzecia? czwarta w Poznaniu piąta w pile szósta w Oczach?? Odpowiedz Link
reniatoja Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:53 Mnie sie wydaje, ze cos jest tu na rzeczy w tych słowach: zakopana w ziemi i po samą głowę. Aaaaa, ide z dzieckiem na spacer. Nie wiem. Odpowiedz Link
alpepe Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 11:00 jeśli uważasz, ze to w małych miejscowościach, to zajrzyj na mapę, tam są różne śmieszne fikcyjne nazwy miejscowości. Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 11:06 he he, one nie są fikcyjne ) Odpowiedz Link
reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:46 musze isc na spacer. kombinujcie laski beze mnie Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:26 no to coś juz mamy, bo trasa z kielc do poznania pokrywa się z trasą z poznania do ócz, czyli ślad sie "zaciera" (jak lisica ślady ogonem - cofa się i zaciera) Odpowiedz Link
six_a Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 23:19 kurde, rozrysowałam sobie to wszystko, pentagram mi wyszedł, schemat morderstw według żywiołów mi wyszedł, ale kto qźwa wie o jakimś piątym żywiole? chyba wolnomularze jacyś czy co? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 20.12.06, 08:17 no właśnie! nawet w kodzie leonarda nie było! he he Odpowiedz Link