Dodaj do ulubionych

Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej?

19.12.06, 08:57
Bo ja nie mam pojecia jak ją rozwiązać.

kominek.blox.pl/2006/12/SERYJNY-GWALCICIEL.html
Obserwuj wątek
    • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 09:18
      jedyne co mi przyszło do głowy, to może to, że szosta zginie w miejscowości
      Oczy...
      • reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 09:21
        ale dlaczego?> jakies logiczne uzasadnienie masz? bo podobnie strasznie
        logiczne bedzie rozwiazanie - juz nie moge sie doczekac, bo normalnie ja nie
        widze szans rozwiazac tej zagadki
        • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:03
          "i gdy szósta w oczach zgaśnie"
          no, ja też się nakręciłam!
          a masz jakieś wnioski, może razem do czegoś dojdziemy
          • reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:08
            kurde, nie widze wprawdzie miejscowosci oczy - ale jesli jest to na pewno masz
            racje!! jestes gienialna - ja bym nie wpadła na to
            • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:12
              w ogóle ta mapa jest dziwna - same miejscowości o śmiesznych/dziwnych nazwach
              • reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:14
                Tak, to zauważyłam - ale gdzie są Oczy, bo szukam i nie widzę. Jeśli są Oczy to
                na pewno szósta bedzie w oczach. Ale gdzie jest piata?
                • baba_krk widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:23
                  • reniatoja Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:26
                    to pewnie tam. A widzisz dzies jakąś miejscowosć o nazwie Ziemia? Albo coś z
                    ziemią? to by było wiadomo gdzi jest ta brakujaca ofiara, ale ja nie widze
                    tkaiem miejscowosci. Aaaaa nie wiem smile
                    • niedzwiedzica_sousie Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:29
                      czemu ziemia?
                    • niedzwiedzica_sousie Re: widzę tylko Wielkie Oczy w podkarpackim nt. 19.12.06, 10:33
                      zakopana w ziemi - może Zakopane?
    • alpepe Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:16
      ostatnia ofara umrze w Warszawie, przestępca rzuci ciało do Wisły, dlatego nie
      będzie śladu, poza tym brakuje nam miejsca śmierci nie dwóch, a trzech osób,
      jedna z nich umarła w Kielcach, druga w Piotrkowie Trybunalskim, a może nie?
      • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:22
        alpepe, powoli: dlaczego w warszawie i dlaczego wrzuci ciało do wisły? jakich
        trzech osób? jaki piotrków trybunalski?
        alpepe napisała:

> ostatnia ofara umrze w Warszawie, przestępca rzuci ciało do Wisły, dlatego nie
        > będzie śladu, poza tym brakuje nam miejsca śmierci nie dwóch, a trzech osób,
        > jedna z nich umarła w Kielcach, druga w Piotrkowie Trybunalskim, a może nie?
        • reniatoja Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:24
          sousie gdzie sa Oczy? a moze jest miejscowosc Ziemia? bo ofiara zakopana w
          ziemi... Widzisz na tej mapie takie miejscowosci?
        • alpepe Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:28
          1.ciała trzeciej ofiary nie znaleziono, poza tym trzeba znaleźć piątą i szóstą
          ofiarę, nie? więc brakuje nam trzy trupy.
          2. Czyli co do Kielc się zgadzamy?
          3.Przez Warszawę płynie Wisła, najłatwiej wrzucić ciało, można by też zatrzeć
          ślad w kamieniołomach w okolicy Kielc, ale ja typuję ostatnią ofiarę na Warszawę.
    • kiniamum PILA 19.12.06, 10:26
      tak wynika z listu mordercy... pierwsze zdania zaczynaja sie od slow PILA...
      • niedzwiedzica_sousie Re: PILA 19.12.06, 10:31
        wow! kurde, przecież to stary dobry sposób kodowania z "szatana z siódmej
        klasy"!
        • kiniamum dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:))))) 19.12.06, 10:33

• reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:35
            Racja Kinia!
            • kiniamum sie naleza oklaski:)) 19.12.06, 10:36

• niedzwiedzica_sousie Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:36
            no ale to nie wyjaśnia wszystkiego. w pile będzie piąta, w Oczach szósta? tak?
            a co z pytaniem ostatnim - czemu policja nie znajdzie piątej ofiary? potnie ją
            tą piłą na kawalki?
            • reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:40
              czyli są ofiary we wrocławiu, włocławki, Pile, Poznaniu i Oczach - a jeszcze
              jedna gdzie>

Kurde, nie mam juz mózgu od tego myslenia.
              • kiniamum kolobrzeg jeszcze byl 19.12.06, 10:42

• kiniamum 14 grudnia... 19.12.06, 10:43

• niedzwiedzica_sousie Re: kolobrzeg jeszcze byl 19.12.06, 10:44
                  on był z kołobrzegu, ale nic nam to nie daje
              • niedzwiedzica_sousie Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:43
                czyli trzeciej nam brakuje, myślałabym o Zakopanem, ale on wtedy poruszał się z
                Włocławka do Kielc, nie dałby rady zahaczyć o Tatry...
                • kiniamum w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:45
                  Mimo że morderca najprawdopodobniej pochodzi z Kołobrzegu, pierwszą ofiarą (14
                  grudnia) była 25 letnia studentka Uniwersytetu Wrocławskiego mieszkająca w
                  tamtejszym akademiku. Znaleziono ją powieszoną na drzewie.
                  • kiniamum takie to przewrotne zdanie.....:) 19.12.06, 10:46

• reniatoja Re: takie to przewrotne zdanie.....:) 19.12.06, 10:48
                      to i tak nadal brakuje jeszcze jednej ofiary - jesli ta z wroclawia zostala
                      zabita w kolobrzegu to i tak to nie zmienia ilosci ofiar.
                  • niedzwiedzica_sousie Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:49
                    to gdzie do jasnej cholery ta trzecia?
                    pierwsza w Kołobrzegu
                    druga we Włocławku
                    trzecia?
                    czwarta w Poznaniu
                    piąta w pile
                    szósta w Oczach??
                    • reniatoja Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 10:53
                      Mnie sie wydaje, ze cos jest tu na rzeczy w tych słowach: zakopana w ziemi i po
                      samą głowę. Aaaaa, ide z dzieckiem na spacer. Nie wiem.
                      • alpepe Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 11:00
                        jeśli uważasz, ze to w małych miejscowościach, to zajrzyj na mapę, tam są różne
                        śmieszne fikcyjne nazwy miejscowości.
                        • niedzwiedzica_sousie Re: w kolobrzegu zabil studentke wroclawska:) 19.12.06, 11:06
                          he he, one nie są fikcyjne smile)
                • reniatoja Re: dlatego facio napisal ze to banalna zagadka:) 19.12.06, 10:46
                  musze isc na spacer. kombinujcie laski beze mnie
    • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 10:26
      no to coś juz mamy, bo trasa z kielc do poznania pokrywa się z trasą z poznania
      do ócz, czyli ślad sie "zaciera" (jak lisica ślady ogonem - cofa się i zaciera)
    • six_a Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 19.12.06, 23:19
      kurde, rozrysowałam sobie to wszystko, pentagram mi wyszedł, schemat morderstw
      według żywiołów mi wyszedł, ale kto qźwa wie o jakimś piątym żywiole? chyba
      wolnomularze jacyś czy co?
      • niedzwiedzica_sousie Re: Kumacie coś z tej zagadki kryminalnej? 20.12.06, 08:17
        no właśnie! sad
        nawet w kodzie leonarda nie było! he he
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka