alpepe 22.12.06, 10:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=54210265&v=2&s=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raduch Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:05 Z pasem do pończoch jej się pomeleło? Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:08 nie wiem, a najbardziej mnie boli, że nie mogę doradzić, bo moja była w pajacach a nie w rajstopach Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:10 a ja się wypowiedziałam a pajace w tym wieku?! Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:46 w wieku niemowlęcym pajac to coś niewłaściwego???? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:49 ja patrzę ze swojej perspektywy Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:53 nadal nie rozumiem, możesz mi rozjaśnić w głowie? Mówimy o takim ubranku, co to ma rozpinany krok i rozpięcie wzdłuż osi ciała i ma stopki, ale nie jest śpiochami? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:59 tak tak mi chodziło o to, że Stasiu ma już rok i 4 miesiące i dawno w takich ciuszkach nie chodzi,tylko spodnie bluza itd. Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:01 toteż to jest forum NIEMOWLĘ PP, czyli w centrum zainteresowania są dzieci do 1. r. ż., nie? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 14:45 no tak, masz rację, ale ja mojemu nie zakładałam rajstopek jak był niemowlakiem, więc jakoś tak nie pomyślałam Odpowiedz Link
dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:16 sprawa ma fundamentalne znaczenie z punktu widzenia psychiki dziecka. Rajstopy na wierzchu to trauma na całe życie Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:21 niemowlęciu nie da się tym zjechać psychiki, nie przesadzaj Odpowiedz Link
dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:39 jak nie jak tak? Mi sie czasami śni ze bez spódnicy na miasto wyszłam ) Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:43 mojej córki koleżanka z grupy, też czterolatka, tak była ubierana jeszcze niedawno do przedszkola: w samych rajstopach, w końcu kiedyś delikatnie, jak tylko się da, przygadałam dziadkowi i teraz już Olka ma zawsze jakąś spódniczkę. Dzieci się z niej nie śmiały... jeszcze. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:45 chłopaczki w grupie Igora tak chodza w rajstopkach, dziewczynki w spódniczkach. Ale ja Igorowi nakładam spodnie, on woli w spodniach bo dzieci ze starszych grup się śmieją z "maluchów" ) Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:51 dla mnie to wieśniactwo, nie wyśmiewam się i gdyby wtedy ten dziadek nie zdziwił się, że dziecko nie ma sukieneczki, tylko jest w samych rajstopkach, to bym się nie odezwała, ale jak kogoś stać na przedszkole, to i zakup pary spodni/spódnicy go nie zbawi. Mój mąż ponoć się bardzo wstydził, bo jego mama go posyłała w rajstopach jeszcze na początku podstawówki, ale to jest prosta wiejska kobieta i było to 30 lat temu. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:54 Przedszkolanki wolą, jak dziecko ma same rajstopy, bo łatwo mu samodzielnie sie rozebrać i ubrać w łazience niż rozpinac i zapinać spodnie, i jak wychodzi na dwór to wystarczy tylko wciągnąć spodnie na rajstopy, natomiast w samym przedszkolu jest tak gorąco, że w rajstopach i spodniach by się spocił. Więc raczej to wygodnictwo i względny praktyczne narzucają taki głupi zwyczaj... Odpowiedz Link
alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 12:00 nie zgodzę się, bo moja córka nosiła głównie spodnie na gumkę, a poza tym jak ona ostatnio przychodzi w spodniach, to zdejmuje zawsze rajstopy spod spodu . W jej przedszkolu też jest ciepło. Odpowiedz Link
dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 12:34 no właśnie ja zdejmuje te rajstopy, ale niektórzy rodzice wolą zdjac spodnie, a zostawić rajtki, bo im sie nie chce Odpowiedz Link
reniatoja Alpepe! 22.12.06, 23:45 Mam rozumieć, że Twój mąż zapylał do szkoły z tornistrem na plecach, a na tyłku miał rajstopy???? Znaczy same rajstopy? Majtki i rajstopy i koniec? bez spodni? do szkoły? Nie wiem, jeszcze sie z czyms takim nie spotkałam Odpowiedz Link
khaki3 Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 14:49 Jak ja chodzilam do przedszkola to zawsze mialam rajtopki biale badz zielone ( moje ulubone wtedy ;p) i jak wracalam w bialych to zawsze mialam w czerwonym mazaku uswinione Mama mnie pytala co takiego sie stalo,ze mam brudne rajstopki, bo sie wystraszyla,ze moze cos sobie zrobilam,moze sie skaleczylam a ja odpowiadalam,ze byla zupka buraczkowa Zawsze byla zupka buraczkowa przeciez nie powiem,ze sie uswinilam mazakami A wracajac do tematu to chyba najpierw na moj rozum powinno sie zakladaj rajtopki a pozniej te cale body czy jak to sie tam nazywa? ale ja niedzieciata wiec sie nie znam Odpowiedz Link