Dodaj do ulubionych

absurdalny wątek z f. Niemowlę :-)

22.12.06, 10:01
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=54210265&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • raduch Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:05
      Z pasem do pończoch jej się pomeleło? big_grin
      • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:08
        nie wiem, a najbardziej mnie boli, że nie mogę doradzić, bo moja była w pajacach
        a nie w rajstopach uncertain
        • niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:10
          a ja się wypowiedziałam
          a pajace w tym wieku?!
          • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:46
            w wieku niemowlęcym pajac to coś niewłaściwego????
            • niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:49
              ja patrzę ze swojej perspektywy smile
              • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:53
                nadal nie rozumiem, możesz mi rozjaśnić w głowie? Mówimy o takim ubranku, co to
                ma rozpinany krok i rozpięcie wzdłuż osi ciała i ma stopki, ale nie jest śpiochami?
                • niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 10:59
                  tak tak
                  mi chodziło o to, że Stasiu ma już rok i 4 miesiące i dawno w takich ciuszkach
                  nie chodzi,tylko spodnie bluza itd.
                  • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:01
                    toteż to jest forum NIEMOWLĘ tongue_outPP, czyli w centrum zainteresowania są dzieci do
                    1. r. ż., nie? big_grin
                    • niedzwiedzica_sousie Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 14:45
                      no tak, masz rację, ale ja mojemu nie zakładałam rajstopek jak był
                      niemowlakiem, więc jakoś tak nie pomyślałam
    • dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:16
      sprawa ma fundamentalne znaczenie z punktu widzenia psychiki dziecka.
      Rajstopy na wierzchu to trauma na całe życie
      • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:21
        niemowlęciu nie da się tym zjechać psychiki, nie przesadzaj big_grin
        • dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:39
          jak nie jak tak?
          Mi sie czasami śni ze bez spódnicy na miasto wyszłam smile)
          • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:43
            mojej córki koleżanka z grupy, też czterolatka, tak była ubierana jeszcze
            niedawno do przedszkola: w samych rajstopach, w końcu kiedyś delikatnie, jak
            tylko się da, przygadałam dziadkowi i teraz już Olka ma zawsze jakąś spódniczkę.
            Dzieci się z niej nie śmiały... jeszcze.
            • dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:45
              chłopaczki w grupie Igora tak chodza w rajstopkach, dziewczynki w spódniczkach.
              Ale ja Igorowi nakładam spodnie, on woli w spodniach bo dzieci ze starszych
              grup się śmieją z "maluchów" smile)
              • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:51
                dla mnie to wieśniactwo, nie wyśmiewam się i gdyby wtedy ten dziadek nie zdziwił
                się, że dziecko nie ma sukieneczki, tylko jest w samych rajstopkach, to bym się
                nie odezwała, ale jak kogoś stać na przedszkole, to i zakup pary spodni/spódnicy
                go nie zbawi.
                Mój mąż ponoć się bardzo wstydził, bo jego mama go posyłała w rajstopach jeszcze
                na początku podstawówki, ale to jest prosta wiejska kobieta i było to 30 lat temu.
                • dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 11:54
                  Przedszkolanki wolą, jak dziecko ma same rajstopy, bo łatwo mu samodzielnie sie
                  rozebrać i ubrać w łazience niż rozpinac i zapinać spodnie, i jak wychodzi na
                  dwór to wystarczy tylko wciągnąć spodnie na rajstopy, natomiast w samym
                  przedszkolu jest tak gorąco, że w rajstopach i spodniach by się spocił. Więc
                  raczej to wygodnictwo i względny praktyczne narzucają taki głupi zwyczaj...
                  • alpepe Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 12:00
                    nie zgodzę się, bo moja córka nosiła głównie spodnie na gumkę, a poza tym jak
                    ona ostatnio przychodzi w spodniach, to zdejmuje zawsze rajstopy spod spodu big_grin.
                    W jej przedszkolu też jest ciepło.
                    • dzikoozka Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 12:34
                      no właśnie ja zdejmuje te rajstopy, ale niektórzy rodzice wolą zdjac spodnie, a
                      zostawić rajtki, bo im sie nie chce
                    • reniatoja Alpepe! 22.12.06, 23:45
                      Mam rozumieć, że Twój mąż zapylał do szkoły z tornistrem na plecach, a na tyłku
                      miał rajstopy???? Znaczy same rajstopy? Majtki i rajstopy i koniec? bez spodni?
                      do szkoły?

Nie wiem, jeszcze sie z czyms takim nie spotkałam
    • khaki3 Re: absurdalny wątek z f. Niemowlę :-) 22.12.06, 14:49
      Jak ja chodzilam do przedszkola to zawsze mialam rajtopki biale badz zielone (
      moje ulubone wtedy ;p) i jak wracalam w bialych to zawsze mialam w czerwonym
      mazaku uswinionesmile Mama mnie pytala co takiego sie stalo,ze mam brudne
      rajstopki, bo sie wystraszyla,ze moze cos sobie zrobilam,moze sie skaleczylam a
      ja odpowiadalam,ze byla zupka buraczkowasmile Zawsze byla zupka buraczkowa smile
      przeciez nie powiem,ze sie uswinilam mazakamismile

A wracajac do tematu to chyba najpierw na moj rozum powinno sie zakladaj
      rajtopki a pozniej te cale body czy jak to sie tam nazywa? ale ja niedzieciata
      wiec sie nie znambig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka