IP: *.telco.ras.pl 06.03.05, 18:21
Mam pytanko...moze juz bylo zadawane,ale czy wegetarianie jedza ryby?Prosze o
odpowiedz,pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: honzi Re: Ryby? IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:31
      bylo ale jeszcze raz odpowiem, nie , nie jedza ryb....pozdr
      • Gość: Rycho Re: Ryby? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 22:52
        Ryby to zwierzęta,to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.Pozdr
        • martvica Re: Ryby? 07.03.05, 12:32
          Nie.
          Kilka razy proponowano mi specjalnie dla mnie przyrządzone wegetariańskie
          potrawy z rybą, myślałam że mnie krew zaleje:/ Niby się ludzie starają, ale
          tak... nie do końca. Wszystko przez niezrozumiały dla mie trend
          "semiwegetarianizm" - z założenia nielogiczny, jak dla mnie w każdym razie.
          pozdrawiam
          Martva
          • lagrima Re: Ryby? 07.03.05, 19:57
            Hehe, pamiętam taką jedną sytuację:] Koleżanka zrobiła pizzę, mówi "specjalnie
            dla ciebie - wegetariańska". Ja pytam z czym jest, na co ona że z tuńczykiem:D
            • rafekx Re: Ryby? 09.03.05, 19:58
              hi hi...
              kiedyś w restauracjach, kiedy mówiłem, że chciałbym posiłek bezmięsny, kelnerzy
              proponowali mi rybki...
              teraz mówię, że chciałbym coś bez mięsa oraz, że inne posiłki, które posiadały
              oczy nie wchodzą w grę... :)
          • l2m off 10.03.05, 09:28
            Jednego nie rozumiem. Tego "krew zalewa". A czy ktos ma _obowiazek_ wiedziec o
            tym, ze wegetarianie nie jedza ryb? Starano sie specjalnie dla Ciebie; wedlug
            mnie, juz przez to ludzie zasluzyli przynajmniej na wdziecznosc z Twojej strony
            i na zyczliwe wyjasnienie nieporozumienia, a nie na ocene w stylu "nie do konca
            starali sie".
    • Gość: marti-78 Re: Ryby? IP: *.slc.ifl.net / *.slc.ifl.net 07.03.05, 12:39
      a niech jedza ryby tylko niech nie uzywaja wiecej przedrostka wege..

RYBY SMIERDZA..ja tam wole o niebo..owoce
      • Gość: judith_waw Re: Ryby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:44
        przyrostek to chyba w tym przypadku "semi" nie rozumiem całej tej kłótni o nazewnictwo... semiwegetrianizm to nie to samo co wegetarianizm.. znam jedną semiwegetariankę i bynajmniej.. nie przeszkadza mi to że się tak określa :)
        • Gość: judith_waw Re: Ryby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:44
          tfu ! :) PRZEDROSTEK :)
          • ry-bka Re: Ryby? 10.03.05, 15:44
            Jem ryby, nie jem innych zwierząt - w swoim środowisku uchodzę za wegetariankę,
            mimo że zawsze tłumacze że tak nie jest :)
            Dle wielu juz niejedzenie smięsa (ssaków i ptaków) jest czymś bardzo dziwnym.

A co z krewetkami? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka