Gość: Paula IP: *.telco.ras.pl 06.03.05, 18:21 Mam pytanko...moze juz bylo zadawane,ale czy wegetarianie jedza ryby?Prosze o odpowiedz,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: honzi Re: Ryby? IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:31 bylo ale jeszcze raz odpowiem, nie , nie jedza ryb....pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Ryby? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 22:52 Ryby to zwierzęta,to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Ryby? 07.03.05, 12:32 Nie. Kilka razy proponowano mi specjalnie dla mnie przyrządzone wegetariańskie potrawy z rybą, myślałam że mnie krew zaleje:/ Niby się ludzie starają, ale tak... nie do końca. Wszystko przez niezrozumiały dla mie trend "semiwegetarianizm" - z założenia nielogiczny, jak dla mnie w każdym razie. pozdrawiam Martva Odpowiedz Link Zgłoś
lagrima Re: Ryby? 07.03.05, 19:57 Hehe, pamiętam taką jedną sytuację:] Koleżanka zrobiła pizzę, mówi "specjalnie dla ciebie - wegetariańska". Ja pytam z czym jest, na co ona że z tuńczykiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
rafekx Re: Ryby? 09.03.05, 19:58 hi hi... kiedyś w restauracjach, kiedy mówiłem, że chciałbym posiłek bezmięsny, kelnerzy proponowali mi rybki... teraz mówię, że chciałbym coś bez mięsa oraz, że inne posiłki, które posiadały oczy nie wchodzą w grę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
l2m off 10.03.05, 09:28 Jednego nie rozumiem. Tego "krew zalewa". A czy ktos ma _obowiazek_ wiedziec o tym, ze wegetarianie nie jedza ryb? Starano sie specjalnie dla Ciebie; wedlug mnie, juz przez to ludzie zasluzyli przynajmniej na wdziecznosc z Twojej strony i na zyczliwe wyjasnienie nieporozumienia, a nie na ocene w stylu "nie do konca starali sie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti-78 Re: Ryby? IP: *.slc.ifl.net / *.slc.ifl.net 07.03.05, 12:39 a niech jedza ryby tylko niech nie uzywaja wiecej przedrostka wege.. RYBY SMIERDZA..ja tam wole o niebo..owoce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judith_waw Re: Ryby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:44 przyrostek to chyba w tym przypadku "semi" nie rozumiem całej tej kłótni o nazewnictwo... semiwegetrianizm to nie to samo co wegetarianizm.. znam jedną semiwegetariankę i bynajmniej.. nie przeszkadza mi to że się tak określa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judith_waw Re: Ryby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 17:44 tfu ! :) PRZEDROSTEK :) Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: Ryby? 10.03.05, 15:44 Jem ryby, nie jem innych zwierząt - w swoim środowisku uchodzę za wegetariankę, mimo że zawsze tłumacze że tak nie jest :) Dle wielu juz niejedzenie smięsa (ssaków i ptaków) jest czymś bardzo dziwnym. A co z krewetkami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś