pliszkanse 19.12.05, 13:54 W przepisach (nabór do gwardii watykańskiej) jest zakaz przyjmowania wegetarian. Katolicy - na kolana! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pliszkanse Re: Hicior!!!!! 19.12.05, 15:02 kazisi napisał: > jest jakieś uzasadnienie tego przepisu? > A czy jest uzasadnienie do każdego przepisu KK na przykład? Albo regulaminu pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Hicior!!!!! 19.12.05, 17:21 W kk albo kodeksie pracy uzasadnień nie ma, ale istnieją pewnie jakieś przyczyny wprowadzania konkretnych przepisów. Podobnie tu, twórcy tego absurdalnego przepisu czymś chyba go ("w domyśle") uzasadniają. No i ciekaw jestem czym. Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 Re: Hicior!!!!! 19.12.05, 15:43 pliszkanse napisała: > W przepisach (nabór do gwardii watykańskiej) jest zakaz przyjmowania > wegetarian. Katolicy - na kolana! i co w tym dziwnego? przeciez wegetarianizm wg ruchow katolickich to sekta Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Hicior!!!!! 20.12.05, 16:58 Niekoniecznie, znam katolików - wegetarian :))) Na szczęscie nie wszyscy to wyznawcy Łojca Rydzyka. Swoją drogą jestem ciekawa, skąd sie wziął taki kretyński przepis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Hicior!!!!! 20.12.05, 17:11 diablica.26 napisała: >Swoją drogą jestem ciekawa, skąd sie wziął taki kretyński przepis.< Jeżeli cokolwiek wydaje Ci się kretyńskie to oznacza tylko,że nie znasz szczegułów zagadnienia.Szansa na to,że w Watykanie zwariowali jest bliska zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Hicior!!!!! 20.12.05, 17:16 Proszę bardzo, uświadom mnie, cóż w tym genialnego ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Hicior!!!!! 20.12.05, 22:13 diablica.26 napisała: > Proszę bardzo, uświadom mnie, cóż w tym genialnego ;)))< Popadasz w skrajności.Ja Ciebie nie uświadomię bo sam nie wiem. Po prostu doświadczenie życiowe mówi mi,że jak coś wymyślone przez niegłupich ludzi wydaje mi się idiotyczne to znaczy,że nie znam szczegółów. Zakładam,że w takiej instytucji jak KK na szczytach władzy są napewno mądrzejsi ode mnie.Jeżeli ktoś z piszących na tym forum myśli inaczej to ma dużą szansę być w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_horrorum Ci gwardziści to cioty 20.12.05, 20:56 Po pierwsze nie mogą być żonaci ani mieć dziewczyny - to już śmierdzi jakże powszechnym w KK homoseksualizmem, po drugie zobaczcie jak te cioty są ubrane.... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Ci gwardziści to cioty 20.12.05, 22:31 Skoro tak twierdzisz, to może ktoś doszedł do wniosku, że dodanie do tego jeszcze wegetarianizmu do kompletu, to już dwa grzybki w barszcz. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: Ci gwardziści to cioty 21.12.05, 08:15 Cioty, nie cioty, ale... jak się bili w czasie "sacco di Roma" :) A co do zakazu wegetarianizmu i paru innych zakazów... Przyznam, że nie wiem z czego on wynika, ale pracodawca ma prawo stawiać określone wymagania potencjalnemu pracownikowi. W końcu będzie mu płacił. Chętnych do służby jest tak wielu, że jakoś wydaje sie, że zakaz wegetarianizmu nie jest przeszkoda w naborze... Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Ci gwardziści to cioty 21.12.05, 09:19 > Po pierwsze nie mogą być żonaci ani mieć dziewczyny - to już śmierdzi jakże > powszechnym w KK homoseksualizmem, po drugie zobaczcie jak te cioty są > ubrane.... Bzdura, mogą być żonaci... Nawet parę lat temu głośny był skandal, że jeden z gwardzistów zamordował swojego przełożonego i jego żonę. Kandydaci do służby mają mieć obywatelstwo szwajcarskie, być katolikami i kawalerami, ale nikt nie zabrania im się żenić w trakcie służby. Mieć dziewczyn również, tyle że mają się "przyzwoicie prowadzić", czyli np. mieszkanie razem przed ślubem nie wchodzi w rachubę. Swoją drogą, to ciekawa jestem, z jakiego źródła pochodzi informacja o tym przepisie nt wegetarianizmu, bo jeśli z tego samego, co o zakazie ślubów... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_horrorum Re: Ci gwardziści to cioty 21.12.05, 10:05 (...)Obywatelstwo watykańskie nie jest dziedziczne ani przez urodzenie, ani związki rodzinne. Zwykli gwardziści nie mogą mieć żony ani dzieci. Rodzinę może mieć tylko komendant Gwardii Szwajcarskiej.(...) www.pruszkow.com.pl/ministranci/mipokaz.php?id=13 Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Ci gwardziści to cioty 21.12.05, 10:27 > (...)Obywatelstwo watykańskie nie jest dziedziczne ani przez urodzenie, ani zwi > ązki rodzinne. Gwardziści Szwajcarscy nie zmieniają obywatelstwa. Mają obywatlestwo szwajcarskie przez cały czas trwania służby, więc to ich nie dotyczy. Zwykli gwardziści nie mogą mieć żony ani dzieci. Rodzinę może mi > eć tylko komendant Gwardii Szwajcarskiej.(...) Ten zamordowany komendantem nie był. Żonę miał. Gwardzistą Szwajcarskim w Watykanie był. Może sięgnij raczej do źródeł, np. jakiś stron w samym Watykanie, bo zabawa w głuchy telefon, jak widać, bzdury kreuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pingur Re: Ci gwardziści 07.02.06, 18:28 Kilka tygodni temu widziałam wywiad z żoną gwardzisty szwajcarskiego, Polką zresztą. Wygląda na to, że jednak mogą mieć żony. pingur Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Ci gwardziści 08.02.06, 10:25 > Kilka tygodni temu widziałam wywiad z żoną gwardzisty szwajcarskiego, Polką > zresztą. Wygląda na to, że jednak mogą mieć żony. Mogą, jak ostatnio się dowiedziałam. Po 5 latach służby mogą się żenić. Odpowiedz Link Zgłoś
suszone.winogrono Re: Hicior!!!!! 21.12.05, 08:32 > Swoją drogą jestem ciekawa, skąd sie wziął taki kretyński przepis Tak naprawdę to nie wiadomo czy istnieje taki przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: Hicior!!!!! 21.12.05, 08:36 suszone.winogrono napisał: > > Swoją drogą jestem ciekawa, skąd sie wziął taki kretyński przepis > > Tak naprawdę to nie wiadomo czy istnieje taki przepis. > A co racja to racja... "Wieść gminna" wiele głosi nie zawsze zgodnie z prawdą... Może ktoś ma jakiś odnośny "cytacik"? Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: Hicior!!!!! 09.02.06, 20:19 Jeśli na tym forum jest większość wegetarian, to chyba powinniśmy się cieszyć, bo to nas łechce :-)))) Też jestem ciekawa skąd ten przepis i mam nadzieję że został ustanowiony z sensownego powodu, a nie tylko dlatego że jakiś praprzodek miał takie widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
aquaria zwykle beblanie 09.02.06, 22:59 a mnie zdaje ze to bicie piany i zwykle beblanie! mowicie o czyms czego tak na prawde nie sprawdziliscie-zastanawia mnie jaki jest sens roztrzasac plotki? skad wiecie ze takowy przepis wogole istnieje? a wszelkie domysly na temat posiadania rodziny czy zony to juz nastepna historia, ale jak widac niektorych wielce zajmuje. Jestem wege od ponad 15lat i do tego katoliczka pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
red_artist Re: zwykle beblanie 17.02.06, 21:23 Ja jestem wege od lat 12, też katoliczka, a wiadomość, że gwardziści mają być wegetarianami słyszałam w wieczornych wiadomosciach. Aquaria, nie nazywaj tego beblaniem, skoro nie możesz podać wiarygodnego źródła, że jest to nieprawda. Nie jesteś ani trochę ciekawa skąd się to wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: zwykle beblanie 18.02.06, 15:17 A czy informacja pochodząca z "wiadomości" niem oże być "bleblaniem?! W całej historii telewizji (polskiej) więcej było "bleblania" niż rzetelnej informacji :))) Odpowiedz Link Zgłoś