Dodaj do ulubionych

Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!!!!!!!

24.04.03, 16:13
Geniusz; Gregory Robert Smith. W wieku 3 miesiecy zaczal mowic, w wieku 2
latek przekonal swoich rodzicoe do wegetarianizmu sam tez nim zostajac w
wieku 9 lat zrobil mature, teraz ma 13 lat i zdaje egzaminy z matematyki na
uniwersytecie. Juz w przedszkolu wyjasnial innym dzieciom tajniki
fotosyntezy Obecnie aktywnie dziala na rzecz dzieci, byl dwukrotnie
nominowany do pokojowej nagrody Nobla. Interesuje sie matematyka, biomedycyna
i technika lotow powietrznych, wegetarianizm jest zas dla niego swiadectwem
wewnetrznego rozwoju i najhumanitarniejszym rozwiazaniem dla ludzi, zwierzat
i planety. Marzy aby w przyszlosci zostac prezydentem USA.
Milo, kiedy kolejny geniusz zalicza sie do coraz liczniejszej rodziny
wegetarian :-)))

www.gregoryrsmith.com
Podaje jeszcze linka dla ciekawskich

p.s. mozna nawet wpisac sie do ksiegi gosci, jest nawet rubryka Poland :)))
Obserwuj wątek
    • emka_waw Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 24.04.03, 16:26
      Czyli inteligencja nie była u niego pochodną wegetarianizmu, bo rodzice byli
      wszystkożerni (cytuję: "przekonał rodziców do wegetarianizmu"). Czy sugerujesz,
      że istnieje jakiś związek pomiędzy wegetarianizmem a inteligencją?
      • Gość: viki Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 16:35
        ja nie zauważyłam żeby syrenka coś takiego sugerowała, nie wiem o co znowu
        chodzi...
        • Gość: Rycho Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 24.04.03, 21:38
          Cztery razy szybciej się rozwija,jest szansa że wystarczy mu skrócenie życia do
          jednej czwartej przeciętnej dla całej populacji i wykona wszystko co ma do
          zrobienia na tym łez padole.
          • acacia Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 27.04.03, 14:53
            Gość portalu: Rycho napisał(a):

> Cztery razy szybciej się rozwija,jest szansa że wystarczy mu skrócenie życia
            do
            >
            > jednej czwartej przeciętnej dla całej populacji i wykona wszystko co ma do
            > zrobienia na tym łez padole.

No to cale szczescie, ze nie jestem geniuszem ;-)
        • syrenka23 Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 00:46
          Gość portalu: viki napisał(a):

> ja nie zauważyłam żeby syrenka coś takiego sugerowała, nie wiem o co znowu
          > chodzi...

tez nie zauwazylam, ale skoro juz ktos sugeruje, to moja opinie wyrazilam w
          ponizszym poscie :))
        • Gość: brumbak Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 09.10.03, 22:22
          . rzeczywiście warto wejśc na strone
          . ten chłopak ma rzeczywiście super poukładane w głowie
          .
      • syrenka23 Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 00:43
        emka_waw napisała:

> Czyli inteligencja nie była u niego pochodną wegetarianizmu, bo rodzice byli
        > wszystkożerni (cytuję: "przekonał rodziców do wegetarianizmu"). Czy
        sugerujesz,
        >
        > że istnieje jakiś związek pomiędzy wegetarianizmem a inteligencją?

Tu nie chodzi o inteligencje ale o aspekty moralne i wewnetrzny rozwoj, pojecie
        dobra i humanitaryzmu. Ten 13 latek jest nadzwyczaj wysoko rozwiniety zarowno
        intelektualnie, jak i moralnie. Jego zycie o tym swiadczy. Podobnie jak
        Leonardo da Vinci byl w swojej epoce geniuszem, pod wieloma wzgledami, i
        rowniez byl bardzo wrazliwy na krzywde zwierzat, rowniez wegetarianin. Dla mnie
        sa to po prostu dowody, ze wegetarianizm nie jest cofaniem sie na drzewo jak
        sugeruja co niektorzy, ale jak widac atutem rowniez ludzi genialnych i wysoko
        rozwinietych.

"kto ratuje jedno zycie ratuje caly swiat. Kto unicestwia jedno zycie,
        unicestwia wszystko co dobre na tym swiecie"
        • apollokrid Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 01:44
          Jestem przeciwko znecaniu sie nad zwierzatkami roznego
          rodzaju i zawsze bede pietnowal takie rzeczy jak hodowla
          przemyslowa, ale ludzie jedza zwierzeta bo natura sobie
          to tak wymyslila. Na tym polega istnienie lancucha
          pokarmowego, w ktorym przerwanie jednego ogniwa moze miec
          powazne konsekwencje dla srodowiska. Pewnego dnia byc
          moze ludzie dojda do wniosku ze robienie kupy jest
          nieestetyczne i w zwiazku z tym trzeba zmodyfikowac
          czlowieka tak aby zamiast kupy wychodzily topione serki w
          ksztalcie serduszka. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie
          i ludzie zrozumieja, ze natura jest taka jaka jest,
          trzeba ja zaakceptowac i uszanowac.

ps
          uwazam ze warzywa sa bardzo zdrowe
        • emka_waw Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 08:46
          > Tu nie chodzi o inteligencje ale o aspekty moralne i wewnetrzny rozwoj,
          pojecie
          >
          > dobra i humanitaryzmu. Ten 13 latek jest nadzwyczaj wysoko rozwiniety zarowno
          > intelektualnie, jak i moralnie.

A inni ludzie? Co to za dziwna dyskryminacja? Ty nie jesteś wysoko rozwinięta
          intelektualnie i moralnie? Papież też nie?

Jego zycie o tym swiadczy.

Może i tak, ale dlaczego on akurat ma być przykładem moralności i inteligencji?
          Czy dlatego, że jest wegetarianinem? Dla mnie jest to niezależne od diety (np.
          Papież).

Dla mnie
          >
          > sa to po prostu dowody, ze wegetarianizm nie jest cofaniem sie na drzewo jak
          > sugeruja co niektorzy,

Oczywiście, że nie jest! Chyba nie sugerujesz się gadaniem idiotów.

ale jak widac atutem rowniez ludzi genialnych i wysoko
          > rozwinietych.

RÓWNIEŻ. To dobre słowo. Moralność i inteligencja są niezależne od sposobu
          żywienia. Są przykłady inteligentych i moralnych wszystkożerców i wegetarian,
          jak również przykłady sadystów i morderców wśród jednych i drugich.

Dlatego sam ten przykład wydaje mi się bez sensu, bo ani nic nowego nie
          odkrywa, ani nie udowadnia. Jeśli nie chciałaś powiedzieć tego, czego ja się tu
          dopatrzyłam, to po co ten przykład?
          • syrenka23 Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 16:02
            emka_waw napisała:

>
            > dopatrzyłam, to po co ten przykład?

Dziewczyno, wyluzuj. sama szukasz dziury w calym, nie masz nic lepszego do
            roboty..? Napisalam ten post do wegetarian, aby sprawic im przyjemnosc, bo to
            zawsze jakas mila nowina. To na tyle, bye
            • emka_waw Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 28.04.03, 10:05
              > Dziewczyno, wyluzuj. sama szukasz dziury w calym, nie masz nic lepszego do
              > roboty..? Napisalam ten post do wegetarian, aby sprawic im przyjemnosc, bo to
              > zawsze jakas mila nowina. To na tyle, bye

A... Sorry, nie wiedziałam, że wegetarianie potrzebują takiego
              dowartościowania. Myślałam, że ma to trochę silniejsze podstawy.
              • Gość: viki Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 11:20
                to jest coś na podobnej zasadzie jak Polacy cieszą się że papież Polak jest
                tak lubiany przez ludzi różnych nacji na całym świecie i cieszy się tak
                ogromnym autorytetem (bywa że nawet wśród ludzi innych wyznań)- dzięki swej
                wielkiej wrażliwości(zresztą) na losy innych; większość ludzi cieszy sie z
                osiągnięć, sukcesów czy innych zasług ludzi, którzy wydaja się mieć jakieś
                wspólne cechy; (większość Polaków cieszy się też np z sukcesów "swoich"
                sportowców m.in. Małysza) - czy coś w tym złego że takie rzeczy od zawsze
                pozwalały sie ludziom cieszyć?
                Nie da się nie zauważyć, że przy każdej nadażajacej się okazji starasz się
                wytknąć piszącym tu wegetarianom jacy to sa "niedowartościowani", że szukają na
                siłę potwierdzenia racji swojego wyboru itp, ale wychodzi na to, że to wszystko
                jest wynikiem jakiejś zawiści wobec wegetarian że potrafią być wytrwali i zdają
                sobie sprawę z słuszności takiej "drogi życia" jaką wybrali
    • gitman Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 18:39
      syrenka23 napisała:

> Geniusz; Gregory Robert Smith. W wieku 3 miesiecy zaczal mowic, w wieku 2
      > latek przekonal swoich rodzicoe do wegetarianizmu sam tez nim zostajac w
      > wieku 9 lat zrobil mature, teraz ma 13 lat i zdaje egzaminy z matematyki na
      > uniwersytecie. Juz w przedszkolu wyjasnial innym dzieciom tajniki
      > fotosyntezy Obecnie aktywnie dziala na rzecz dzieci, byl dwukrotnie
      > nominowany do pokojowej nagrody Nobla. Interesuje sie matematyka,
      biomedycyna
      > i technika lotow powietrznych, wegetarianizm jest zas dla niego swiadectwem
      > wewnetrznego rozwoju i najhumanitarniejszym rozwiazaniem dla ludzi, zwierzat
      > i planety. Marzy aby w przyszlosci zostac prezydentem USA.

ciekawe, czy gostek dociagnie do 20?
      sorki, ale nie moglem sie opanowac.
      ps czy nie lepiej zyc sobie spokojnie, nie bedac geniuszem, prezydentem usa,
      noblista czy tez wegetarianinem?
      • Gość: wojbus Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 26.04.03, 07:58
        Szkoda ze nie podali w jakim wieku zaczął samodzielnie robić kupę i siku do
        nocnika .
        Coś co szybko wybujało niekoniecznie musi stać się piekną i dorodną
        rośliną . Znam kilku koleśi , którzy w podstawówce byli geniuszami ,
        robili w rok dwie klasy , a dzisiaj są zwykłymi żulami i menelami.

Najsmaczniejsze jabłka to te które długo dojrzewają .
        • marchewunia Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 26.04.03, 14:50
          Każdy z nas jest geniuszem, każdy z nas jest piękny ale niewielu to odkrywa,
          niewielu tego doświadcza, po co żyć spokojnie? po co być zwykłym,
          przeciętniakiem? czy nie lepiej żyć pełnią życia? mieć pasje? zmieniać świat?
          choć troszeczkę? Nie mówię wam idźcie i chwalcie Ewangelię, ale idźcie do
          lustra i spójrzcie kto tam stoi, kim jestem i po co żyję, czy robię dobrze, a
          może jednak źle? Spójrzmy na siebie krytycznie i najważniejsze żyjmy tak jak
          każe nam serce, no i powtarzam nty raz nie wrzucajmy na siebie bo inaczej się
          odżywiamy. No i pamiętajcie, nikt nie dał wam prawa osądzać innych, NIKT.

Serdeczne Pozdrowienia od Warzyfka
          • Gość: gitman Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: debian:* / 192.168.9.* 27.04.03, 11:07
            wegetarianie maja duzo wspolnego z nazistami - ta sama pogarda dla 'gorszych':
            tych mniej uduchowionych, glupich czy brzydkich. :(((
        • Gość: krystynaopty1 Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.biaman.pl 10.10.03, 22:57
          Gość portalu: wojbus napisał(a):

> Szkoda ze nie podali w jakim wieku zaczął samodzielnie robić kupę i siku
          do
          >
          > nocnika .
          > Coś co szybko wybujało niekoniecznie musi stać się piekną i dorodną
          > rośliną . Znam kilku koleśi , którzy w podstawówce byli geniuszami ,
          > robili w rok dwie klasy , a dzisiaj są zwykłymi żulami i menelami.

"Prymusowska ławka w szkole często przygotowuje do oślej ławki w życiu."
          Adolf Dygasiński

Dość znane jest już zjawisko tzw. genialnych idiotów. W naturze nie ma nic za
          darmo, każdy geniusz opłaca swą umiejętność jakimś defektem w innej dziedzinie
          sprawności umysłowej. Jedno jest pewne, chłopak szybko się wypali. Bywa nawet
          niebezpieczeństwo wystąpienia w późniejszym okresie życia choroby psychicznej.
          Najlepiej jak równomiernie pracuje CAŁY mózg, a nie tylko jego fragmenty i to
          w dodatku w warunkach ustawicznej nadpobudliwości jakiegoś fragmentu mózgu.
          Zawsze to się odbywa kosztem innego obszaru mózgu. Poza tym układ nerwowy do
          swego prawidłowego rozwoju wymaga bardzo dużo czasu. U tego chłopaka
          wegetarianizm dramatycznie przyspieszył rozwój, wbrew pozorom - kiedyś nic
          dobrego z tego nie wyniknie... ale jaką cenę on za to zapłaci pewnie już się
          nie dowiemy.

> Najsmaczniejsze jabłka to te które długo dojrzewają .

To samo jest na przykład z drzewami, szybko rosnąca sosna daje o wiele mniej
          trwałe drewno niż np. długo rosnący dąb.
          Albo zwierzątka: np. wiewiórka żyje 10 razy dłużej od szczura. Co je różni?
          Pożywienie. Wiewórka potrafi zdobyć lepsze (bardziej tłuste) pożywienie, czyli
          orzechy. W przyrodzie nie ma nic bezsensownego i wystarczy od niej się uczyć.
          • Gość: dutchess Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 11.10.03, 12:46
            Gość portalu: krystynaopty1 napisał(a):

> U tego chłopaka wegetarianizm dramatycznie przyspieszył rozwój

to ciekawe

• sdfsfdsf Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 25.04.03, 20:10
      ale sie usmialem he he, syrenka pisz wiecej - twoje posty to prawdziwy kabaret,
      reszta braci wegetarianskiej tez daje niezle jaja, trzymajcie tak dalej,
      zmieniajcie swiat, czasami lubie sie posmiac a na kanal wegetarianizm to po
      prostu kopalnia smiechu :)))
      • Gość: DamianX Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.03, 23:09
        sdfsfdsf napisał:

> ale sie usmialem he he, syrenka pisz wiecej - twoje posty to prawdziwy
        kabaret,
        >
        > reszta braci wegetarianskiej tez daje niezle jaja, trzymajcie tak dalej,
        > zmieniajcie swiat, czasami lubie sie posmiac a na kanal wegetarianizm to po
        > prostu kopalnia smiechu :)))

coz... swiat jest juz tak urzadzony.. jedni placza, gina w mekach i torturach a
        inni sie smieja... Ale wszystko w swoim czasie, kazdego spotka to na co
        zasluzyl..
      • Gość: azYa Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.05.03, 23:29
        sdfsfdsf napisał:

> ale sie usmialem he he, syrenka pisz wiecej - twoje posty to prawdziwy
        kabaret,
        >
        > reszta braci wegetarianskiej tez daje niezle jaja, trzymajcie tak dalej,
        > zmieniajcie swiat, czasami lubie sie posmiac a na kanal wegetarianizm to po
        > prostu kopalnia smiechu :)))

Masz racje.
        Rzeznia jest naprawde zabawna. A ryki zarzynanych zwierzakow sa lepsze od
        Samych swoich , kabaretu otto, monthy pythona, flipa i flapa, glupiego i
        glupszego razem wzietych.Ty,sdfsfdsf pewno lubisz spacery kolo rzezni,co ? :)
        Odrabane glowy cielat z wybaluszonymi oczami sa smieszne jak cholera.
        Mozna sie zeszczac ze smiechu.

• Gość: azYa Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.05.03, 23:32
          Aha.Bylbym zapomnial.
          Jestes kawal skurwysynskiego kretyna.
    • balbinia Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 24.01.04, 18:32
      hopla :-))
    • Gość: /////////???????? Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.01.04, 21:02
      Gdyby jadł WSZYSTKO dawno by już miał doktorat.
    • Gość: Robert Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.04, 21:26
      ciekawe jest ze sa tacy ludzie

wazne jest aby taki czlowiek odpowiednio soba pokierowal bo duzo geniuszy w
      pozniejszym zyciu zle konczy.

Slyszalem kiedys o rosjaninie ktory wszystko co przeczytal zapamietywal ale
      jego wada bylo to ze nie potrafil tego wszystkiego polaczyc chodzi mi o to ze
      nie potrafil kozystac z tej wiedzy tylko mogl cytowac tak wiec niby byl madry
      bo mogl tyle zapamietac ale nie mial pozytku z tego co czytal.

Nie wiem jak to jest z tym gosciem ze stanow ale moze tez miec jakas wade ktora
      uwidoczni sie w doroslosci.

Co do jego wegetarianizmu to jego prywatna sprawa.

Poza tym za kilka lat moze zmienic swoje poglady co do sojego odzywiania.

Podobno czlowiek zmienia sie co 5 lat tak wiec nic nie wiadomo.

Zycze mu jak najlepiej ale zgadzam sie z przedmowca ze czesto ci co byli
      prymusami w szkolnych lawkach nic nie osiagneli.

Gdybym ja mial dzieciaka tez chcialbym zeby bylo inteligentne ale wazne byly by
      dla mnie jego mozliwosci radzenia sobie w zyciu ( inteligencja emocjonalna )

Widocznie on urodzil sie z takimi predyspozycjami jego mózg pracuje inaczej.
      Tylko jak dozyje np. 50 lat to osiagnie to co inni a straci tylko albo az
      dziecinstwo.
      Za malo jest badan a jesli sa to sa za krotko prowadzone zeby cokolwiek na ten
      temat powiedziec mozna tylko gdybac.

Pozdrawiam wszystkich

Jedzcie co chcecie
    • splenda To chyba jasne ze Greg polenil plagiat 26.01.04, 00:00
      i cytuje powiesc Wielkiego Polskiego Pysarza, Janusza Korczaka: Krol Macis
      pierwszy, w kilku czsciach. Ten sam infantylny styl. Proponuje podeslac te
      ksiazke Kwachowi zeby sobie podmienil doradcow.
    • splenda Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! 26.01.04, 00:04
      czyste wariactwo. Czy jest chociaz jedna jedyna rzecz ktora podaje co on tak
      naprawde zrobil czy potrafi, poza jakimis ogolnikami w stylu 'wioska w Sao
      Paulo'. Acha, na Nobla moze byc kazdy nominowany. Trick jest go dostac. Bunch
      of BS including vegetarian thread.
    • Gość: Były Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.01.04, 02:19
      Jedzący wszystko. Na zdrowie!
    • Gość: Były Re: Najinteligentniejszy wegetarianin. !!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.01.04, 02:19
      Jedzący wszystko. Na zdrowie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka