Dodaj do ulubionych

co o tym myslec

18.05.03, 17:50
fanatyzm moze przejawiac sie w wielu dziedzinach zycia, wedlug fromma jest to
negacja przez nadkompensacje, i tak - przeciwnicy aborcji neguja swoje
mordercze instynkty, fanatyczni glosciciele cnoty tlumia swoje pragnienia
seksualne, sa tez wegetarianie - ukrywaja swoje dazenie do destrukcji, co wy
na to?
definicja kompensacji - rownowazenie uczucia wlasnej nizszosci w pewnej
dziedzienie przez dazenie do zaznaczenia swej wartosci w innej, jako reakcja
na frustracje
Obserwuj wątek
    • Gość: DamianX Re: co o tym myslec IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.03, 03:24
      dla mnie wegetarianizm to nic innego jak wrazliwosc w stosunku do tych
      slabszych i pokrzywdzonych, jak i zdrowie i sila. Kompleksy leczylem dawno temu
      i w innych dziedzinach, znam swoja wartosc, spelniam sie w zyciu i realizuje i
      tym samym dodam, ze Twoja teoria do mnie nie przemawia. Z reguly wegetarianami
      kieruja dobre intencje, a wlasnie to ci zakompleksieni i najslabsi znecaja sie
      nad zwierzetami czy produkuja topiki w stylu "kaczka jest szczesliwa w
      piekarniku". To fakty dowiedzione ;)
      • Gość: LR Re: co o tym myslec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.03, 08:45
        Gość portalu: DamianX napisał(a):

> dla mnie wegetarianizm to nic innego jak wrazliwosc w stosunku do tych
        > slabszych i pokrzywdzonych, jak i zdrowie i sila. Kompleksy leczylem dawno
        temu
        >
        > i w innych dziedzinach, znam swoja wartosc, spelniam sie w zyciu i realizuje

Realizujesz nic innego jak własby egoizm. Nie jedząc mięsa uspokajasz tylko
        swoje sumienie nie zdając sobie sprawy z faktu, że nawet klepaniem w klawiaturę
        komputera w jakimś tam stopniu przyczyniasz się do degradacji środowiska czyli
        niszczenia przyrody a tym samym do cierpienia innych istot, także zwierząt...
        Tacy egoiści - niezależnie od tego co czują i co sądzą o własnej wartości - w
        rzeczywistości stanowią masę kałową nadmiernie rozwiniętej cywilizacji
        ludzkiej, przynoszącą przyrodzie ogromne szkody.
        • Gość: Victoria - viki Re: co o tym myslec jak wyraża się L.R. IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 09:18
          Gość portalu: LR napisał(a):

>
          > Realizujesz nic innego jak własby egoizm. Nie jedząc mięsa uspokajasz tylko
          > swoje sumienie nie zdając sobie sprawy z faktu, że nawet klepaniem w
          > klawiaturę komputera w jakimś tam stopniu przyczyniasz się do degradacji
          > środowiska czyli niszczenia przyrody a tym samym do cierpienia innych istot,
          > także zwierząt...

> Tacy egoiści - niezależnie od tego co czują i co sądzą o własnej wartości - w
          > rzeczywistości stanowią masę kałową nadmiernie rozwiniętej cywilizacji
          > ludzkiej, przynoszącą przyrodzie ogromne szkody.

Twoje sformułowania L.R. ..."stanowią masę kałową" - po prostu wstyd, że ktoś
          dorosły w taki sposób się wyraża o innych...

• Gość: DamianX Re: co o tym myslec IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.03, 14:50
          Gość portalu: LR napisał(a):

> Realizujesz nic innego jak własby egoizm. Nie jedząc mięsa uspokajasz tylko
          > swoje sumienie nie zdając sobie sprawy z faktu, że nawet klepaniem w
          klawiaturę
          >
          > komputera w jakimś tam stopniu przyczyniasz się do degradacji środowiska
          czyli
          > niszczenia przyrody a tym samym do cierpienia innych istot, także zwierząt...
          > Tacy egoiści - niezależnie od tego co czują i co sądzą o własnej wartości - w
          > rzeczywistości stanowią masę kałową nadmiernie rozwiniętej cywilizacji
          > ludzkiej, przynoszącą przyrodzie ogromne szkody.

Wiesz, guzik ci do tego kim jestem i jaki jestem. Tak samo ja mam gdzies kim ty
          jestes i co jesz, wiec nie obnos sie tym na tym forum bo nikogo to tak naprawde
          nie interesuje. jestes nudny i jalowy, wciaz ta sama plyta, doprawdy zalosne,
          ze tez co niektorzy nie maja niczego lepszego do zrobienia w swoim zyciu. Od
          tej pory bede ignorowal twoje wypociny, pisz sobie, skoro ci to dobrze robi,
          taka terapia grupowa zapewne. zegnam i ignoruje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka