caprice83 13.02.05, 20:28 byłam, zobaczyłam, zachwyciłam się;) szczególnie zachmurzonym zachodem słońca nad zelewem;) pzdr balbinię i jej miasto oraz całą resztę:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbinia Re: Szczecin rules :] 15.02.05, 12:30 Ciesze sie, ze zachwycilas sie. Mi sie to miasto niestety srednio podoba, a i tak za nim tesknie :/ A dlugo bylas, czysto rekreacjyjnie? Zimno bylo? pozdrowka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Szczecin rules :] 15.02.05, 12:39 A tak wogole to od kilku dni wegetuje w lozku bom bardzo chora (zapalenie oskrzeli). :/ Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Szczecin rules :] 15.02.05, 20:41 Bardzo współczuję choroby, ja też pewnie niedługo padnę po tym wyjzdzie;) i spędzeniu tylu godzin na deszczu. Byłam rekreacyjnie u przyjaciela na weekend. Niestety pogoda chyba najbardziej niepasująca do zwiedzania. Od 13 jak zajechałam padał deszcz:( A nocą zaatakował nas grad;) Trochę się przeszlismy po mieście, bo on też jest w trakcie choroby ale ja nie po to przejechałam 300 km żeby w domu siedziec;) Pokazał mi więc w wielkim skrócie kawałek portu obok dworca, bramę portową, galaxy center, cmentarz no i wieczorem zalew;) Najbardziej podobał mi się chyba widok na Szczecin nocą z takiej kawiarni na 22 piętrze, tak się chyba też nawet ta kawiarnia nazywała. Jedno co mi się nie podobało to że nie macie takiego centrum z lokalami do zabawy:/ tylko to jest rozrzucone po całym mieście:/ trzeba się czasem sporo namaszerowac by znaleźć wolne miejsce. Ale taka dyskoteka Soho jest całkiem niezła. U mnie w Poznaniu większość lokali jest na starym rynku i jak nie ma miejsca w jednej to idziesz obok, az do skutku. Reszta to praktycznie podobna do Poznania, tez pomieszanie nowych budybków ze starymi kamienicami. Tylko tramwaje chyba mamy lepsze:) bo zielone, takie radośniejsze, choć to może być tylko awersja do białego koloru;) A no i całkiem dużo macie różnych centrów handlowych, to akurat mi się podoba:) Podsumowując mi się podobało, choć mogę nie być za bardzo obiektywna bo to drugie, po Krakowie, polskie miasto w którym byłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Szczecin rules :] 18.02.05, 19:17 caprice83 napisała: > Bardzo współczuję choroby, ja też pewnie niedługo padnę po tym wyjzdzie;) i > spędzeniu tylu godzin na deszczu. > Na szczescie juz jest ok. Ale myslalam, ze w depresje popadne od lezenia w lozku. Trzymam wiec kciuki aby Ciebie po tych eskapadach po deszczu zadne przeziebienie nie dorwalo. ;) > Byłam rekreacyjnie u przyjaciela na weekend. > Oho oho ;))) > > Pokazał mi więc w wielkim skrócie kawałek portu obok dworca, bramę portową, > galaxy center, cmentarz no i wieczorem zalew;) Galaxy widzialas, nowa szczecinska chlube. Az zatesknilam. > > Najbardziej podobał mi się chyba widok na Szczecin nocą z takiej kawiarni na 22 > > piętrze, tak się chyba też nawet ta kawiarnia nazywała. Oooo! W Cafe22 bylas! Jak tylko jestem w Szczecinie to tam wpadam. Jedno z moich ulubionych miejsc w miescie. > > > namaszerowac by znaleźć wolne miejsce. Ale taka dyskoteka Soho jest całkiem > niezła. No i w Soho nawet bylas, jeeeej! (Zdjecia kolezanek na mojej www sa wlasnie robione w Soho) Czesto sie tam kiedys bawilam ale podobno ten lokal strasznie sie zepsul. A jacy ludzie byli w srodku, w jakim wieku, co grali? Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Szczecin rules :] 19.02.05, 10:24 Tak, mi tez się od razu spodobało w tej Cafe 22 ale strasznie długo czeka się na miejsce, szczególnie przy oknie, widać że to bardzo popularny lokal. Co do Soho to nie mam pojęcia czy się zepsuł bo byłam tam pierwszy raz, było nieźle, jak na każdej dyskotece. Muzyka coś na styl techno, tzn takie zwykłe rockowe piosenki trochę przerobione, ale ogólnie, mimo iż niestety krótko, bawiłam się załkiem dobrze. Czy wy macie jakies wege restauracje? Bo Paweł (ten przyjaciel) oczywiście żadnej nie znał i sam próbował zrobić mi coś do jedzenia, co wyglądało bardzo zabawnie;) Więc przydała by mi się ta informacja jakbym miała jeszcze kiedyś tam pojechać, czyli mam nadzieję koło kwietnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Szczecin rules :] 03.03.05, 18:18 Oczywiscie, ze mamy wege restauracje. Na ulicy Slaskiej (centrum Szczecina) jest bar Amar, niedrogie 100% weganskie jedzenie. Wlasciciel, Marek sam jest weganinem i odbiera na podobnych falach co my. Ba, w czasie remontu dal nawet klucze i powierzyl lokal do spotkania nas, ludzi wege. Mozna tam tez zostawic wszelkie ulotki, Marek jest otwarty na rozne propozycje, jesli chodzi o dzialanie na rzecz zwierzat. U takich ludzi az milo jadac i wspierac ich interes. Jesli lubisz indyjskie jedzenie, to restauracja Bombay, przy Galerii Centrum oferuje pare wegetarianskich dan. Juz za 17-20 zl zjesz glowne danie, a porcje sa duze i sycace. Typowa wegetarianska restauracja to niestety nie jest i innych tylko wege juz chyba nie znajdziesz. Aha, w Galaxy na 3 pietrze jest chinski bar. Tam tez serwuja pare wege przysmakow. Polecam ryz smazony z warzywami. Jako chyba jedni z nielicznych przygotowuja go bez jajek (bynajmniej w moim przypadku tak bylo) wiec i weganskie dusze sie ciesza. ;) Pozdrawiam i daj znac jakbys wybierala sie do Szczecina, moze uda sie zorganizowac jakas mala wege-imprezke. Ja bede w pl ok 3 tygodni, od 20 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: Szczecin rules :] 12.03.05, 10:52 Nigdy nie bylam w Szczecinie. Z tego co piszecie Szczecin pewnie jest fajnym miastem. Mam taka nadzieje, bo planuje przeprowadzke :)))) Tam gdzie mieszkam czyli w Lublinie na prawde nie ma zadnych atrakcji :-( nudy, nudy i jeszcze raz nudy... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Szczecin rules :] 17.03.05, 22:52 Mi sie zdaje, ze Szczecin wypada slabo na tle innych polskich miast. To ja juz wole Jelenia Gore, Opole, Szklarska Porebe, Sopot, Koszalin czy Zakopane, a gdyby nie zanieczyszczenie powietrza to Krakow. ;) I ciesze sie, ze nie mieszkam juz w Szczecinie, o ! Odpowiedz Link Zgłoś
papryca Re: Szczecin rules :] 14.04.05, 11:23 Hej :) Czy cafe 22 to dawny Copernicus? I polecam indyjską restaurację BOMBAY. Pyszna kuchnia, właścicielka wegetarianka, są nawet podobno osobne piece do dań wege i z padlinką. Zawsze tam jem jak odwiedzam stare śmieci. Pozdrawiam serdecznie ex-szczeicnianka ps. zawsze śmiałam się, gdy ktoś twierdził, że Szczecin leży nad morzem. Ale z perspektywy 550 km rzeczywiście wydaje się tuż nad morzem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Szczecin rules :] 16.04.05, 17:58 papryca napisała: > Hej :) > > Czy cafe 22 to dawny Copernicus? Heja. Nie. Copernicus jest na parterze zaraz przy wejsciu do hotelu, a Cafe 22 znajduje sie na 22 pietrze w budynku polskiej zeglugi morskiej. > > I polecam indyjską restaurację BOMBAY. Pyszna kuchnia, właścicielka > wegetarianka, są nawet podobno osobne piece do dań wege i z padlinką. > Zawsze tam jem jak odwiedzam stare śmieci. > Bombay jest czesto i gesto odwiedzany przez Szczecinian. Milo slyszec, ze wlascicielka to wegetarianka. Ta pani pochodzi chyba z Indii? To ta sama, ktora organizuje wycieczki do Indii? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Szczecin rules :] 17.04.05, 10:55 A jakiego typu wycieczki to sa? Bo mnie bardzo takie interesują, ale te w biurach podróży nie są za ciekawe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
papryca Re: Szczecin rules :] 18.04.05, 14:01 Daję sobie różne rzeczy odciąć, że 8 lat temu, na ostatnim piętrze Radissona znajdował się lokalik noszący nazwę Copernicus Club... Dawali tam napyszniejsze Temptation jakie w życiu piłami muzyka na zywo grała.... Znaczy się, że na dół go przenieśli?! O rany.. Ale się pozmieniało... A właścicielka restauracji to rodowita Hinduska, vice miss Indii nawet była, wegetarianka. I pamiętam, że w Bombayu wisiały reklamy wycieczek do Indii. Ale czy ona osobiście je organizuje to nie wiem. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś