kamiltark Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 16.01.08, 20:20 Moje w kolejnosci : 1. Makaron linguini ze szpinakiem i baklazanem. -czosnek -sredniej wielkosci baklazan -szalotka -smietana kremowka z organic milk -szpinak Posiekaj drobno czosnek i szalotke, dodaj pokrojonego w kostke baklazana i szpinak, podsmaz, dolej kremowke i trzymaj na malym ogniu na patelni ok 15 min az smietana sioe zredukuje a baklazan zmieknie. Podawac z makaronem linguini lub spaghetti. 2. Zupa z soczewicy: -2 czerwone cebule - 3 marchwie - 2-3 laski selera - 1,5 kubka czerwonej soczewicy - kostka bulionu - cajun spice lub chilli powder Podsmaz posiekana marchew , cebule i seler az troche zmiekna, zalej bulionem, wsyp soczewice i gotuj ok 1,5 h, Zmiksuj blenderem, mhhhh 3. Pierogi ruskie :) Przepis kazdy zna :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 16.01.08, 22:27 1. Pomidorowa z soczewica, ryzem i fasolką (fasolkami - ostatnio dalam malutka biala i troche kidney, a i pare ziaren malej ciecierzycy :) pyszna, pozywna i sycaca zupka. Przepis wlasny :) Moze byc bardzo gesta - lub z wieksza iloscia plynu. Smaczna jest gdy uzywam do niej troche zmiazdzonego pomidora, soku i troszke koncentratu. Koeniecznie posypana natka pietruszki. 2. Salatka warzywna z buraka, roznych fasolek, ziemniaka, ogorkow kiszonych, jablka i cebuli - w sosie musztardowo-olejowym i tymiankiem. Pychotka - zwlaszcza jak postoi ze dwie godzinki w lodowce. Mozna posypac kielkami i natka. Ja dodaje jeszcze garsc ziaren slonecznika i dyni. 3. Surowka z marchwi i selera w roznych wersjach - z dodatkiem jablka, kiwi, orzechow, albo z rodzynkami, suszona morelka i sliwka i popingiem amarantusowym, lub z ryzem i suszonymi owocami itd... zalezy na co mam ochote. Salatki ze smakiem jadam na sniadanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_wroc Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 30.01.08, 00:04 Pieczone buraki! małe, w skórkach w piekarniku Pęczak z grzybami! Pesto i suszone pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 30.01.08, 07:19 Mam prosty gust: -zupa ogórkowa -makaron z sosem pomidorowym -truskawki polane śmietaną Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 30.01.08, 07:47 abka ziemniaczana z twarogiem. a o reszcie zmilcze taktownie Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 30.01.08, 19:43 Naleśniki korzenne A o reszcie zmilczę taktownie:^) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 30.01.08, 22:03 Co to są naleśniki korzenne? :) Moje typy? Nie mam pojęcia, no bo jak, tylko trzy? 1.Zupa z soczewicy, typu daal 2.Sałatka nibygrecka 3.Ciasto marchewkowe Ale to takie przykładowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej ale to jest forum otwarte. serio 25.02.08, 10:56 Moje posty są regulaminowe - merytoryczne i kulturalne. A za reklamę tego forum wśród "niezrzeszonych" winniście dozgonną wdzięczność Brumbakowi oraz Waszemu cenzorowi, który nie tylko ma IQ nieco wyższe od Giwi (co nie jest znów takim wielkim komplementem), ale też jest od niej bardziej sadystyczny. Odwieczna wojna obu Panów rozsławiła to miejsce na całe forum Gazety. > dem-wahren-schoenen-guten.de/Wollschwein9.htm Ładne te świnki. Fajne na kożuch. Serdeczności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie napisalam ,ze twoje posty 25.02.08, 16:48 sa sprzeczne z regulaminem skoro NIE napisalam tego, NIE wciskaj mi tego Twoje posty SA sprzeczne z tematyka forum, a jest nia kuchnia wege so sorry Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie napisalam ,ze twoje posty 26.02.08, 11:34 ggigus napisała: > Twoje posty SA sprzeczne z tematyka forum, a jest nia kuchnia wege > so sorry Tematyką forum NIE JEST kuchnia wege. Nie jest nią nawet kuchnia wegetariańska. Nie jest nią ŻADNA kuchnia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo snajperze, pisze ciekawe rzeczy 26.02.08, 12:20 co mze byc tematyka forum wegetarianskiego w dziale kuchnia? i czy naprawde, patrzac na MASE przepisow, jakei tu sa podawane, tematyka tego forum nie jest kuchnia wege? co jest tematyka tego forum wg ciebie? ataki miesozercow? zgoda, to tez temat, jak widaci w tym watku, ale to przymusowy temat poboczny Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Buty 26.02.08, 13:30 ggigus napisała: > co mze byc tematyka forum wegetarianskiego w dziale kuchnia? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=73526134 To zrozumiałe - już Charlie Chaplin w "Gorączce złota" konsumował na obiad swoje kamasze. > co jest tematyka tego forum wg ciebie? ataki miesozercow? Jem kobiety tylko w realu. Na forum jesteś bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: ale to jest forum otwarte. serio 26.02.08, 21:48 > A za reklamę tego forum wśród "niezrzeszonych" winniście dozgonną > wdzięczność Brumbakowi oraz Waszemu cenzorowi, który nie tylko ma IQ > nieco wyższe od Giwi (co nie jest znów takim wielkim komplementem), > ale też jest od niej bardziej sadystyczny. Odwieczna wojna obu Panów > rozsławiła to miejsce na całe forum Gazety. I koniecznie w rewanżu _musisz_ tu włazić i śmiecić? :( Trolle się ignoruje, opcja z oznaczaniem nicków jako wrogów i wygaszaniem ich postów już jest niedostępna? Odpowiedz Link Zgłoś
jenisiej Jesteś niegościnna, niegrzeczna i niesprawiedliwa 27.02.08, 01:43 martvica napisała: > I koniecznie w rewanżu na nikim się nie rewanżuję. > _musisz_ niczego tu nie muszę. Zaglądam tam, gdzie mnie fantazja i przypadek zaniesie. > tu włazić nie włażę. Odwiedzam. > i śmiecić? Masz prawo do swojej opinii. Ja mam prawo powiedzieć, że czuję się nią urażony. > :( :( > Trolle się ignoruje, opcja z oznaczaniem nicków jako wrogów i > wygaszaniem ich postów już jest niedostępna? Przypuszczam, nie bez przykrości, że to mnie uważasz za trolla. W takim razie bądź uprzejma przeczytać uważnie to, co sama powyżej napisałaś, przemyśleć jeszcze raz, wyciągnąć wnioski i ewentualnie podjąć jakieś działania. Nieco jestem rozczarowany przyjęciem na tym forum. Ja Wam bezinteresownie załatwiam promocję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=76260705 a Wy mnie traktujecie jak wroga, niczym jakaś zamknięta sekta, zdradzająca syndrom oblężonej twierdzy. A już zaczynałem się zastanawiać, czy nie odłożyć eksperymentalnie zaplanowanej na jutro golonki na rzecz pieczonej gęsi! Nie śmiej się, tak sobie wyobrażam - może naiwnie - że próba przejścia od ssaka do ptaka powinna być przez Was doceniona jako krok we właściwym kierunku. Ale teraz pewnie wpadnę w depresję i wyciągnę garnczek aromatycznego smalczyku ze skwarkami, cebulką, jabłuszkiem i majerankiem. :( Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Jesteś niegościnna, niegrzeczna i niesprawie 27.02.08, 09:25 jenisiej napisał: > na nikim się nie rewanżuję. :o > Przypuszczam, nie bez przykrości, że to mnie uważasz za trolla. W > takim razie bądź uprzejma przeczytać uważnie to, co sama powyżej > napisałaś, przemyśleć jeszcze raz, wyciągnąć wnioski i ewentualnie > podjąć jakieś działania. Nie, przypuszczam że uważasz za trolla brumbaka, przypuszczam że nieźle Ci zalazł za skórę, a rozwiązanie naprawdę jest proste :| Wiesz, przychodzą tu czasem wszystkożercy, ale z klasą. Nie epatują swoim uwielbieniem do mięska. A ja naprawdę nie rozumiem czemu ma służyć taka postawa - po Twoim pierwszym poście myślałam że jesteś wściekły na trollowanie brumbaka i przyszedłeś tutaj odpłacić wszystkim wegetarianom pięknym za nadobne; ale post wyżej upewnił mnie ze jesteś dokładnie takim samym trollem jak brumbak, szkoda. PS. jedna rzecz mnie fascynuje od niedawna, może Ty mi powiesz o co chodzi ja: nie jem mięsa ktoś: o, a ja miałem dziś na obiad takiego pysznego kotleta. Jakiej reakcji się po mnie spodziewa taki ktoś? Bo widzę podobne podejście u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus do ps martvicy 02.03.08, 02:27 to syndrom miska, Kinga Dunin o tym pisala tzn. w kwestii feminizmu, ze taki misiek jak widzie feministke, to musi jej o tym powiedziec, ze np. lubi kobiety albo ze nie jest feminista jakby go ktos o to pytal mam gdzies przepisany lapka felieton Kingi Dunin w tej sprawie, kiedys mozna bylo poczytac w archwium, ale GW ograniczyla dostep to jak znajde, to wysle ale nie obiecuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 26.02.08, 21:41 ulubiona kanapka: dobry chleb razowy (z dużą ilośćią ziaren) posmarowany czerwonym pesto, na to dużo pestek dyni, na to duużo sałaty lodowej posiekanej owsianka - uzależniona jestem od owsa, czasami na wodzie, czasami na mleko, zawsze dużo owoców - do mleka banan, do tej na wodzie morele, żurawina, wiśnie i co tam jest, można dosłodzić cukrem trzcionowym soczewica - powiedzmy, że to jest dhal, ale bardzo uproszczona wersja - po prostu ugotowana czerwona soczewica + pasta curry very hot Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka_wisni Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 06.04.08, 00:44 Latem - sałatka grecka Jesienią - gazpacho, ew. warzywny gulasz z cukinią, koprem, pomidorami... Zimą - zupa z soczewicy Wiosną - nie mam ulubionej Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysssska Re: Twoje 3 ulubione potrawy. 07.04.08, 18:15 1.Pizza robiona przez moją mamę 2.Grzanki z serem, rzodkiewką i rzeżuchą (jeśli można to uznać za potrawę) 3.Pierogi z kapustą i grzybami (ale tylko domorobne) Odpowiedz Link Zgłoś