IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 12:07
Witam wszystkich i male pytanko na poczatek. Czy jest tu ktos z Krakowa?
Gdzie w naszym miescie jest jakies dobre wege jedzonko? Pare lat temu
odwiedzilam restauracje 'Vega' i nie zachwycila mnie specjalnie. Nauczyli
sie doprawiac soje? Na razie rzadzi u mnie budka z kebabami na poczatku
Grodzkiej, ale wchodze tylko jak jest pewien sympatyczny Arab. To chyba
jedyny facet w Krakowie, ktory wie, ze falafel nalezy podgrzewac razem z
pittą - inni dają zimny.
macie swoje ulubione miejsca?
Pozdrawiam
Egaheer
Obserwuj wątek
    • Gość: gajwer Re: Krakow IP: *.radiotel.com.pl / 195.150.76.* 26.09.03, 10:20
      Najlepsze vege (a takze vegan) jedzonko jest w "Momo" ul.Dietla 49 (rzut beretem od skrzyzowania z Krakowska). Sporo dań z kuchni indyjskiej, mało soi, ponoć używają żywności nie przetworzonej do przygotowywania dań. Pyszne ciasta.
      "Vegi" sa dwie ul. Gertrudy i Krupnicza - przyzwoicie ale bez rewelacji. Zadne danie mnei tam nie powalilo. Jest jeszcze "Green Way" Mikolajska 14 - jego glowna zaleta sa duze porcje ale jedzenie troche plastikowe, coz w koncu to cos w rodzaju fast food wege. A na koniec - najlepsze salatki sa w Chimierze ul Sw. Anny. I blbym zapomnial jest jeszcze "Impanema" na ul. Św. Jana - to już restauracja z osobna karta wege w menu.
      • Gość: egaheer Re: Krakow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 17:48
        oo, to do 'Momo' bede sie musiala przejsc... W Vedze bylam ze 2 lata temu,
        dostalam letniego kotleta sojowego BEZ SMAKU i tak sie troszeczke zrazilam. A
        w 'Chimerze' nie bylam od ho ho... Owszem, zarcie bylo swietne i duzo, ale
        potem byla afera z salmonella i jakos przestalam zagladac.
        Dzieki, chociaz szczerze mowiac spodziewalam sie wiekszego odzewu... Czy w
        Krakowie nie ma wegetarian?
        Pozdrowienia
        egaheer
    • soczewica sklep 28.09.03, 19:20
      Gość portalu: Egaheer82 napisał(a):

produkty do samodzielnego przygotowania znajdziesz w sklepie na ul. Zamenhofa
      (Zamenhoffa?...), to pierwsza ulica idąc od dworca w stronę poczty głównej
      brzegiem plant. tylko nie daj się nabrać na kiełbasę wegetariańską ;) raz
      spróbowałam czegoś o dumnej nazwie "kiełbasa" czy jakoś podobnie - i okazało
      się toto sojową cycówą (tak moja mama mówi na mortadelę), paskudną jak szlag.
      ale mają w tym sklepie bogaty wybór past warzywno-jarzynowych, ryże i kasze,
      jakieś zakręcone chleby, duużo ciekawych rzeczy.
      a w całodobowym obok poczty głównej można czasem dostać dość rzadkie w
      sprzedaży kiełki (słonecznika, alfaalfa, brokułowe, sojowe, soczewicowe), ale
      niestety znikają błyskawicznie.
      • Gość: vege Re: sklep IP: 195.94.195.* 29.09.03, 10:43
        Zdecydowanie polecam momo, jadam ta przy kazdej okazji niezbyt drogo bardzo
        smacznie i ekologicznie.Jedyny bar w Krakowie dla vegan.
        Odradzam vege czy green bar zarowno za walory smakowe jak i watpliwej jakosci
        produkty.w najblizszym czsie ma zostać otwarty nowy bar Govinda na ulicy
        szpitalnej obok różowego słonia.
        Może on będzie godny polecenia, ma taka nadzieję.
        • soczewica Re: sklep 30.09.03, 00:39
          Gość portalu: vege napisał(a):

> produkty.w najblizszym czsie ma zostać otwarty nowy bar Govinda na ulicy
          > szpitalnej obok różowego słonia.

serio? :) już się cieszę.
          a co do vegi: raz jadłam bigos wegetariański. garnek kosztował 70 złotych -
          miękną kolana - ale smakował wybornie.
          • Gość: egaheer Re: sklep IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 10:17
            Dzieki za informacje:) W produkty wege zaopatrywalam sie zawsze w takim malym
            sklepiku niedaleko Starego Kleparza - rozne ziarenka suche i w puszkach,
            przyprawy, sosy, oleje, razowe maki i inne smieszne rzeczy:) Jest jeszcze
            lodowka z wedlinami sojowymi, ale nigdy mnie jakos specjalnie nie pociagaly,
            zwlaszcza od kiedy sprobowalam od kumpla parowki sojowej (smakowala jak
            miesna, fuj!)
            pozdrawiam
            egaheer
    • Gość: kaska Re: Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:25
      w kazdej rest mozesz poprosic o jedzenie wege
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka