17.06.10, 10:24
Od niedawna mieszkam na tym osiedlu, chciałam zapytac czy ktoś ma
jakąś godna polecenia fryzjerke???? Chce zrobić baleyage ale u osoby
która sie zna! Widziałam w okolicy kilka salonów ale do którego
najlepiej sie wybrac tak aby było ładnie i nie za kosmiczna cene?
Obserwuj wątek
    • iwus-1982 Re: fryzjer 17.06.10, 13:09
      Ja nie narzekam na salon w kauflandzie.
      Ceny nie sa kosmiczne.
      Krótkie włosy za 3 kolory 145 zł
      • nowatu_2 Re: fryzjer 17.06.10, 13:44
        Hmm... Ja powiem tak: byłam u wielu wielu fryzjerów. Łącznie z
        "artystami", którzy pracują z polskimi aktorkami, wokalistkami.
        Zapłaciłam kilka razy kupę kasy [nie wiem, po co...], żeby zrobili
        mi na głowie coś, co niestety.... wcale nie spełniało moich
        oczekiwań. Aż w końcu poszłam sobie do fryzjerki w kauflandzie. I
        niespodzianka, bo jeszcze chyba nigdy wcześniej nie byłam tak
        zadowolona z tego, co mi zrobiono z włosami smile Cena bardzo
        przyzwoita. Najpierw cięła mnie pani, która była już w zaawansowanej
        ciąży, więc teraz podejrzewam, że zajmuje się dzidziusiem. Później
        byłam u takiej blondyneczki - też byłam bardzo zadowolona. Także
        polecam z czystym sumieniem smile
        • 111margo111 Re: fryzjer 18.06.10, 09:06
          dziekuje za podpowiedź, chetnie wybiore sie w takim razie do salonu
          w kauflandzie. A czy ktoś był może u fryzjerek koło przystanku w
          jabłonnie nad tym sklepem z czesciami? Czy ktoś wie jak te panie sie
          spisują?
          • don.pedrowa Re: fryzjer 18.06.10, 10:31
            Byłam 2 razy u p. Kasi i jestem zadowolona. Farbowałam włosy (fajne kolory mi
            wymieszała, nie miałam jakiegoś sprecyzowanego) i podcinałam troszkę. Fryzura
            więc nie była zbyt skomplikowana.
            Dla mnie jak najbardziej ok, koszta farbowania i strzyżenia ok 100zł.

Pozdrawiam,
            Don Pedrowa
    • 26dawid Re: fryzjer 17.06.10, 16:39
      Polecam panią która mieszka na naszym osiedlu i jest fryzjerką, żona korzystała
      i bardzo jest zadowolona. oto nr.tel do p.fryzjerki 505-381-934

• 111margo111 Re: fryzjer 24.06.10, 15:50
        Poszłam w końcu do tego salonu koło przystanku. Baleyage robiła mi
        ta najmłodsza pani- chyba Wioletta. Jestem baaaardzo zadowolona i w
        koncu mam baleyage o jakim marzyłam. Fakt ze bardzo długo i
        precyzyjnie mi nakładała farbe ale opłacało sie posiedziec!
        zapłaciłam 130zł za 2 kolory- mam włosy do ramion. Mysle ze cena ok.
        Polecam
    • cocojambo24 maxim 21.02.11, 14:23
      ja również mam pytanie (dopiero się sprowadziłam)
      czy któraś z Pań korzystała z usług Studia Urody Eivissa w Maximie? umowilam sie tam na wizyte do p.Rafała, ale ze to powazniejszy zabieg niz zwykla koloryzacja to zaczynam się obawiać, ze po raz kolejny ktoś mnie skrzywdzi, albo mogłam wybrac lepiejsad bede wdzieczna za opinie.
      • a_i_m.p Re: maxim 21.02.11, 16:44
        ogólnie w maximie akurat jest straszna rotacja, co się przyzwyczai człowiek to zmiana ekipy.
        Moja rodzinka w całości korzysta z fryzjera na przeciwko Kauflandu "studio urody" , Paula i Anita znane i polecane smile
        • marcenek Re: maxim 21.02.11, 17:45
          tez polecam studio urody!
        • cocojambo24 Re: maxim 21.02.11, 19:21
          Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi.

Kauflandy są dwa w bliskiej odległosci, chłopak korzystał z usług fryzjerskich tego znajdującego się bliżej Białołęki i efekt był owszem,ale tylko w wykonaniu starszej Pani ryzjerki, młodsza ponoć była niedelikatna i nie bardzo potrafiła sprostać jego wizjomsmile a z kolei w tym Kauflandzie koło OBI byłam na rozeznaniu sama, rozmawiałam z Panem i z tego co zauważyłam używają tam CeCe- a akurat to jest tania i mocno dewastacyjna farba fryzjerska. sama kupowalam ją kiedys z wodą utl. za łączną kwotę 23zł w sklepie fryzjerskim. chyba,ze pracują teraz na czymś innym. nie wiem;/ myslę,ze jutro pójdę zapytać. Generalnie chodzi mi o dekoloryzację a potem o farbowanie, dlatego miałam nadzieje usłyszeć , że w Maximie usługi są na dobrym poziomiesmile przynajmniej o cięcie tym razem nie muszę się martwićsmile
          • cocojambo24 Re: maxim 21.02.11, 19:42
            teraz zaczęłam się zastanawiać o którym salonie była mowa, bo nie znam dokładnie miasta i może nie wiem, że jest jeszcze jeden salon fryzjerski. jutro napewno zwrócę na to uwagę wracając z pracysmile
            • a_i_m.p Re: maxim 22.02.11, 16:45
              ja osobiscie mówiłam o salonie "studio urody" ktory znajduje sie w nie w kauflandzie (jabłonna) ale po drugiej stronie ulicy przy przejsciu dla pieszych na budynku duzy neon, salon miesci sie na pietrze
              • cocojambo24 Re: maxim 23.02.11, 10:34
                Wczoraj faktycznie zauważyłam ten salonsmile
                A robiłaś tam może dekoloryzacje/ skomplikowane koloryzacje?i pamiętasz na czym pracują?
                napewno wybiorę się sprawdzić,dziekuje za pomoc.
                • nowatu_2 Re: maxim 24.02.11, 17:53
                  Jeśli chodzi o salon, który znajduje się po drugiej stronie naszego skwerku z kwiaciarniami - nie polecam. Poprosiłam, aby mi po prostu skrócić włosy, bo generalnie i grzywka za długa i z tyłu końcówki... Pani umyła głowę, posadziła mnie, machnęła nożyczkami, jakby obcinała... nie wiem co... I TYLE. Ani nie wycieniowała, ani nie postrzępiła, dosłownie NIIIC. Po 10 minutach siedzenia na fotelu i po trzech ciapnięciach było już... gotowe uncertain Płatność oczywiście jak za normalne strzyżenie. Żałuję, że się nie wykłócałam, ale zatkało mnie tak, że po prostu wyszłam. Tyle że więcej tam nie wrócę. Tak obciąć włosy mogła mi równie dobrze mama/siostra czy ktokolwiek inny.
                  • cocojambo24 Re: maxim 01.03.11, 10:58
                    Myślę, że mówimy o tym samym- tzn prawie na rogu, obok chyba jest ciucholand. Mnie spotkało tam coś jeszcze gorszego... Podcięcie ok. 6cm końcówek (miałam b.długie włosy) na sucho! jakieś 2minuty. może w porywach do 4. Narzeczony nie zdążył do Fortu dojechać, kiedy ja usiadłam na fotelu. ja również byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, co jest aż do mnie nie podobne. byłam juz ostatnim klientem przed zamknięciem.
                    Ja byłam w Maximie tak jak się umówiłam i wróciłam zadowolona. Jednak polecam tylko P.Rafała.
                    Jest tam również Pani, która zajmuje się paznokciami a jak się dowiedziałam- w nieprofesjonalnym stroju również strzyże Panów- w tym trafiło na mojego faceta (mnie już wówczas w salonie nie było)- no i mój był zdruzgotany smile nie wiem,czy jest fryzjerką czy tylko podcina mężczyzn, ale był oburzony brakiem profesjonalizmu i higieny osobistej...
                    Wracając- ja z Pana Rafała w Maximie byłam zadowolona, atmosfera bardzo miła i nie
                    przesłodzona, dekoloryzacja to nie jest prosty zabieg, a On się naprawdę spisał. idę do niego również na farbowanie za ok. 3 tygodnie. Ceny jak na salon a nie malutkie studio - przystępne.
                    Pozdrawiam
    • agus256 Re: fryzjer 02.03.11, 09:29
      ja chodzę do Agnieszki w Forcie Piontek (salon za pięć 12). Minusem jest to że odkąd zaczęłam do niej chodzic to włosy szybko mi rosną i często muszę ją odwiedzaćsmile
      kolor farb dobiera rewelacyjnie, moje pasemka wyglądają bardzo naturalnie.
      pozdrawiam
      • elwirra28 Re: fryzjer 13.03.11, 22:44
        A ja mam pytanie o nowo otwarty salon w Kaufie. Szkoda, że poprzedni przeniósł sie do Legionowa, ale cóż poradzić. Czy był już tam ktoś? Jakie wrażenia?
        • nowatu_2 Re: fryzjer 19.03.11, 21:14
          Jesli chodzi o dekoloryzacje - robie sobie sama. Ha. Tak. Sa preparaty, ktore niby tylko do profesjonalnego uzytku, ale robie to zgodnbie z instrukcja, wlosy mi sie NIE zniszczyly po tym i cala ta przyjemnosc kosztowala mnie 17 zl. Dekoloryzator Elgon czy cos takiego, nie pamietam juz, ale mozna kupic np. na Allegro. Moze mnie jakis fryzjer tu zgani za to, ale ja tam jestem zadowolona. Tanio, skutecznie i bez zniszczenia wlosow.

Fryzjera polece rewelacyjnego w Warszawie, a u pana Rafala nie mialam przyjemnosci smile

Tak, mowilysmy chyba o tym samym fryzjerze obk ciucheksu... omijam szerokim lukiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka