rajska_koszteli 19.03.13, 16:14 Czy ktoś wie dlaczego nie działa telewizja "ze ściany" ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twigar Re: Telewizja 19.03.13, 17:19 od dziś wyłączyli tv analogową i włączyli cyfryzację Odpowiedz Link
adam.adam27 Re: Telewizja 19.03.13, 18:53 Witam! Rzeczywiście dzisiaj wyłączyli tv analogową. Trzeba miec tuner dvbt lub telewizor przystosowany do odbioru sygnału cyfrowego i jest ok. Wszystkie dotychczasowe kanały są dostępne w z anteny zbiorczej, ale w jakości cyfrowej . Ja muszę też dostroic i przestawic niektóre kanały. Odpowiedz Link
rajska_koszteli Re: Telewizja 19.03.13, 19:01 Wielkie dzięki Znaczy się sygnał ze ściany jest tylko ja nie umiem dostroić ? Mam leciwy odbiornik - ma z 5 lat. Ciekawe co to będzie Odpowiedz Link
adam.adam27 Re: Telewizja 19.03.13, 19:55 rajska_koszteli napisał: > Wielkie dzięki Znaczy się sygnał ze ściany jest tylko ja nie umiem dostroić > ? Mam leciwy odbiornik - ma z 5 lat. Ciekawe co to będzie Jeśli telewizor ma 5 lat to niestety nie masz tunera dvbt w telewizorze , a jeśli jest to w mpeg3 a nie w mpg4, Jeśli telewizor jest dobry /lcd, led/ to warto kupić tuner dvbt /koszt ok.100zł. Łatwo podłączyć. Pewnie w Twoim tv jest wyjście hdmi to sprawa prosta. Odpowiedz Link
rajska_koszteli Re: Telewizja 19.03.13, 20:17 Dziękuję za pomoc.') A jakiej marki taki dekoder, żeby nie padł po tygodniu? Pewnie nie ma szans aby centralnie przy antenie zbiorczej założyli Wejścia HDMi mam ze 3 aż dziw, że telewizji nie mam Odpowiedz Link
adam.adam27 Re: Telewizja 20.03.13, 00:35 nie ma sprawy. Podłacz zatem dekoder pod Hdmi i już. A dalej wg instrucji. To proste, dekoder sam zaprogramuje kanały , które chcesz oglądać i już. Nie piszę co masz wcisnąc , bo każdy dekoder ma inne instrukcje. Dobrym wyborem jest chyba WIWA , ale pilot trzeba nastawiać na wprost odbiornika. Trochę utrudnia, ale jest oki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link