19.03.13, 16:14
Czy ktoś wie dlaczego nie działa telewizja "ze ściany" smile ?
Obserwuj wątek
    • twigar Re: Telewizja 19.03.13, 17:19
      smile od dziś wyłączyli tv analogową i włączyli cyfryzację
    • adam.adam27 Re: Telewizja 19.03.13, 18:53
      Witam!
      Rzeczywiście dzisiaj wyłączyli tv analogową. Trzeba miec tuner dvbt lub telewizor przystosowany do odbioru sygnału cyfrowego i jest ok. Wszystkie dotychczasowe kanały są dostępne w z anteny zbiorczej, ale w jakości cyfrowej smile. Ja muszę też dostroic i przestawic niektóre kanały.
      smile
      • rajska_koszteli Re: Telewizja 19.03.13, 19:01
        Wielkie dziękiwink Znaczy się sygnał ze ściany jest tylko ja nie umiem dostroićwink ? Mam leciwy odbiornik - ma z 5 lat. Ciekawe co to będziewink
        • adam.adam27 Re: Telewizja 19.03.13, 19:55
          rajska_koszteli napisał:

> Wielkie dziękiwink Znaczy się sygnał ze ściany jest tylko ja nie umiem dostroićwink
          > ? Mam leciwy odbiornik - ma z 5 lat. Ciekawe co to będziewink

Jeśli telewizor ma 5 lat to niestety nie masz tunera dvbt w telewizorze , a jeśli jest to w mpeg3 a nie w mpg4, Jeśli telewizor jest dobry /lcd, led/ to warto kupić tuner dvbt /koszt ok.100zł. Łatwo podłączyć. Pewnie w Twoim tv jest wyjście hdmi to sprawa prosta.
          smile
          • rajska_koszteli Re: Telewizja 19.03.13, 20:17
            Dziękuję za pomoc.') A jakiej marki taki dekoder, żeby nie padł po tygodniusmile? Pewnie nie ma szans aby centralnie przy antenie zbiorczej założylismile Wejścia HDMi mam ze 3 aż dziw, że telewizji nie mamsmile
            • adam.adam27 Re: Telewizja 20.03.13, 00:35
              nie ma sprawy. Podłacz zatem dekoder pod Hdmi i już. A dalej wg instrucji. To proste, dekoder sam zaprogramuje kanały , które chcesz oglądać i już. Nie piszę co masz wcisnąc , bo każdy dekoder ma inne instrukcje. Dobrym wyborem jest chyba WIWA , ale pilot trzeba nastawiać na wprost odbiornika. Trochę utrudnia, ale jest oki.
              Pozdrawiam, smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka