wosseba
14.04.13, 22:01
Witam
w związku z przepiękną wiosną która w końcu zawitała do naszych domów, chętnie chciałabym delektować się nią poza nim. Ale niestety musiałam zrezygnować z tej przyjemności bo .... nie było gdzie usiąść. Problem ławek na RJ chyba czas poruszyć. Osobiście uważam że jest ich bardzo mało, a jeśli są to na placu zabaw. Tam oczywiście - co jest zrozumiałe - często są zajęte pomijam fakt, że opiekunowie dzieci muszą siadać na murkach lub piaskownicach. Zgłoszę swoją uwagę do administracji, bo myślę że nie ja jedna chętnie przysiadłabym sobie na ławeczce, np. ustawionej np. przy chodniku a nie tylko na placu zabaw, gdzie jest po prostu głośno. . No i przede wszystkim zwiększyć ich ilość. I jeszcze prośba do pociech rodziców - ostatnio dzieci grały w piłkę, którą odbijały o blok. Myślę że to tylko kwestia czasu jak elewacja zacznie pękać i odpadać. Koszty osiedla wzrosną, wizerunek osiedla straci. Może warto zaniechać takich zabaw i przejść się z dzieckiem na boisko, które jest nieopodal. Pozdrawiam.