Dodaj do ulubionych

pytanie o aster city

18.07.07, 10:02
mam pytanie do marey-czy już wyklarowała sie jakaś propozycja podłaczenia
osiedla przez aster? kiedy będą znane szczegóły?
Obserwuj wątek
    • marey1 Re: pytanie o aster city 19.07.07, 15:37
      Aster rozwiazuje swoje problemy techniczne związane z podłaczeniem do naszego
      osiedla, na ktore nie mam wpływu.
      Powiedzieli ze moze to potwac do konca sierpnia
      Jestem z Aster w ciagłym kontakciej, jak tylko dostane od nich jakas sensowna
      informacje, wtedy poinformuje mieszkancow.
      Administrator Osiedla RJ
      • rajscy Re: pytanie o aster city 20.07.07, 19:24
        Jak widać problemy techniczne także rozwiązuje firma Net - Serwis - dzwoniłem
        ostatnio kilka razy. Podobno internet miał być już w zeszły poniedziałek, ale
        mają też "problemy techniczne". Trochę się zawiodłem że są takie obsunięcia (
        nie wspominając już o oddaniu miejsc parkingowych..) pomino że kontakt do
        podłączenia internetu ( Net - Serwis ) umieszczony jest na dokumentach
        otrzymanych przy odbiorze mieszkania. Trzeba było najpierw sprawdzić problemy a
        nie teraz narzekać.
        • lucyferek2000 Re: pytanie o aster city 23.07.07, 11:14
          A czy korzystajac z linii telefonicznej TPSA mozna podpisac umowe o internet z
          Netia? Znaczy sie wiem, ze jest taka mozliwosc, ale chodzi mi o to, czy Netia
          dziala na terenie osiedla (konkretnie budynek Koszteli 2).
          Bo pakiet socjalny TPSA za 29 zl + 1 MB Netii za 59 zl wydaje sie niezla oferta.
          • draganek11 Re: pytanie o aster city 23.07.07, 17:38
            a nie lepiej skorzystać z internetu osiedlowego www.rajskanet.pl?-za 40zł
            miesięcznie stałe łącze-ja nie narzekam.
            • katik1 Re: pytanie o aster city 24.07.07, 11:31
              A czy wszystkie bloki mają możliwość podłączenia się do rajskiej.net i jaka jest
              opłata , jak to się załatwia i jaka prędkość kosztuje 40zł?
              • assessander Re: pytanie o aster city 27.07.07, 11:03
                wysłałem maila do RNet no i uzyskałem taką odpowiedż

W tej chwili trwają jeszcze prace związane z przyłączeniem nowych bloków do
                sieci osiedlowej stowarzyszenia. Z przyczyn formalnych musieliśmy poczekać aż
                Mennica przekaże nowe budynki pod zarząd wspólnoty i wtedy mogliśmy rozpocząć
                prace.
                • maaarianos Re: pytanie o aster city 27.07.07, 22:27
                  Mieszkalem na osiedlu przez 4 lata ,zanim kupiłem mieszkanie w V bloku i gorąco
                  polecam korzystanie z sieci Rajska Net. Przepustowośćjest bardzo dobra a opłaty
                  minimalne. Przez kilka lat korzystania na palcach jednej ręki mogę policzyć
                  awarię łącza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka