killerqueen1 18.07.07, 10:02 mam pytanie do marey-czy już wyklarowała sie jakaś propozycja podłaczenia osiedla przez aster? kiedy będą znane szczegóły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marey1 Re: pytanie o aster city 19.07.07, 15:37 Aster rozwiazuje swoje problemy techniczne związane z podłaczeniem do naszego osiedla, na ktore nie mam wpływu. Powiedzieli ze moze to potwac do konca sierpnia Jestem z Aster w ciagłym kontakciej, jak tylko dostane od nich jakas sensowna informacje, wtedy poinformuje mieszkancow. Administrator Osiedla RJ Odpowiedz Link
rajscy Re: pytanie o aster city 20.07.07, 19:24 Jak widać problemy techniczne także rozwiązuje firma Net - Serwis - dzwoniłem ostatnio kilka razy. Podobno internet miał być już w zeszły poniedziałek, ale mają też "problemy techniczne". Trochę się zawiodłem że są takie obsunięcia ( nie wspominając już o oddaniu miejsc parkingowych..) pomino że kontakt do podłączenia internetu ( Net - Serwis ) umieszczony jest na dokumentach otrzymanych przy odbiorze mieszkania. Trzeba było najpierw sprawdzić problemy a nie teraz narzekać. Odpowiedz Link
lucyferek2000 Re: pytanie o aster city 23.07.07, 11:14 A czy korzystajac z linii telefonicznej TPSA mozna podpisac umowe o internet z Netia? Znaczy sie wiem, ze jest taka mozliwosc, ale chodzi mi o to, czy Netia dziala na terenie osiedla (konkretnie budynek Koszteli 2). Bo pakiet socjalny TPSA za 29 zl + 1 MB Netii za 59 zl wydaje sie niezla oferta. Odpowiedz Link
draganek11 Re: pytanie o aster city 23.07.07, 17:38 a nie lepiej skorzystać z internetu osiedlowego www.rajskanet.pl?-za 40zł miesięcznie stałe łącze-ja nie narzekam. Odpowiedz Link
katik1 Re: pytanie o aster city 24.07.07, 11:31 A czy wszystkie bloki mają możliwość podłączenia się do rajskiej.net i jaka jest opłata , jak to się załatwia i jaka prędkość kosztuje 40zł? Odpowiedz Link
assessander Re: pytanie o aster city 27.07.07, 11:03 wysłałem maila do RNet no i uzyskałem taką odpowiedż W tej chwili trwają jeszcze prace związane z przyłączeniem nowych bloków do sieci osiedlowej stowarzyszenia. Z przyczyn formalnych musieliśmy poczekać aż Mennica przekaże nowe budynki pod zarząd wspólnoty i wtedy mogliśmy rozpocząć prace. Odpowiedz Link
maaarianos Re: pytanie o aster city 27.07.07, 22:27 Mieszkalem na osiedlu przez 4 lata ,zanim kupiłem mieszkanie w V bloku i gorąco polecam korzystanie z sieci Rajska Net. Przepustowośćjest bardzo dobra a opłaty minimalne. Przez kilka lat korzystania na palcach jednej ręki mogę policzyć awarię łącza. Odpowiedz Link