Dodaj do ulubionych

Białołęka: centrum pójdzie w las?

18.10.11, 23:35
Sklepy, restauracje, miejsca rozrywki, wszystko otoczone parkiem – tak widzą rejon Wiśniewa projektanci. Planiści i władze dzielnicy są sceptyczni.
www.zw.com.pl/artykul/0,638552.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Czeslaw z Tarcho Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? IP: 212.160.172.* 19.10.11, 09:29
      dla mnie lokalizacja jest tragiczna
      po huk ktos ma wyjezdzac z Tarcho i Nowodworow zeby pojsc do centrum zakupowego??
      jakby zrobili je gdzies w okolicach mehofera/swiatowida (tak w polowie miedzy centrum Tarchomina a centrum Nowodworow to wiekszosc klientow chodzilaby tam pieszo
      • sibeliuss Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? 19.10.11, 11:28
        Inwestor liczy też na tych z drugiej strony Modlińskiej, Choszczówki, Białołęki Dworskiej i jadących poza Wawę.
        • upi Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? 19.10.11, 11:37
          ciekawe co ze sprawą terenów Polfy?
          Tam też miało być centrum handlowo-rozrywkowe.

Dwie tego typu inwestycje w ogległości kilkuset metrów od siebie nie mają najmniejszego sensu.
          Mam nadzieję, że przynajmniej jedna z nich dojdzie do skutku. Aczkolwiem jając na uwadze "nieprzychylność" architektów miasta, jak również samych mieszkańców tego lasku nie podniecam się tą inwestycją :)
      • ladyeve Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? 28.10.11, 10:44
        moim zdaniem lokalizacja bardzo dobra, brakuje takie centrum na Białołęce.
        Poza tym Białołęka to nie tylko Tarchomin i Nowodwory.
    • bbkk Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? 28.10.11, 12:52
      czegoś nie rozumiem
      Burmistrz powiedział
      "– Trzeba liczyć się też z tym, że wykluczenie inwestycji na tej działce może skutkować odszkodowaniami dla banku, właściciela gruntu."

a chwilę wcześniej
      "I przypomina, że pomysł inwestycji w tym rejonie wymagałby zmiany przygotowywanego planu zagospodarowania, który zakłada tu park i las."

To za co te odszkodowanie????
    • bbkk Ha ha 28.10.11, 14:51
      jakże inne podejście do tematu
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10552909,Bialoleka_bedzie_miala_galerie_handlowa__Budowa_za.html
      • Gość: hmmm Re: Ha ha IP: 193.201.167.* 28.10.11, 16:25
        ciekawa sprawa, czyli jest szansa ze zrobia jak juz maja 90% dzialek
    • Gość: hmmm Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? IP: 193.201.167.* 28.10.11, 16:24
      fajna sprawa ja jestem za
      • Gość: gośc Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 23:22
        Spoko tarantula już coś wymyśli aby zablokować budowę galerii.
        • Gość: MałaMi Re: Białołęka: centrum pójdzie w las? IP: *.acn.waw.pl 29.10.11, 18:30
          jestem jak najbardziej za tą inwestycją, brakuje nam takiego miejsca na białołęce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka