Gość: Rozpiór IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 13:00 Witam Czy na Tarchominie lub Nowodworach jest prowadzona akcja zbierania podpisów?? Chętnie się podpiszę. wws.org.pl/wp-content/uploads/2013/05/karta_referendum_hgw.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbus1 Re: Referendum ws. odwołania HGW 27.05.13, 22:06 Dlaczego na Tarchominie nie ma tej akcji? Pan Wojciech Tumasz jest członkiem „Warszawskiej Wspólnoty Samorządowej”!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twojamama Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 23:42 Tu macie msc zbiórki podpisów. Potrzeba 130tyś w 50 dni. Ruszcie się to nareszcie pogonimy tę babę! wws.org.pl/referendum/podpisz-sie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozpiór Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 01:31 Właśnie rozchodzi mi się oto, czemu w całym mieście jest akcja obywatelska pierwsza od czasu obalenia pomnika Dzierżyńskiego ;-) , a u nasz na Białołęce cisza. Kompleksy jakieś??? czy większość zadowolona z rządów bufetu partyjnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 07:23 Biorąc pod uwagę, że większość inwestycji, które HGW udało się zrealizować jest właśnie na Białołęce, to dlaczego mieliby ją odwoływać. Ja pamiętam, jak pan z PiSu krzyczał, że Most Północny nigdy nie powstanie. I dlatego PiS nigdy tu już nie będzie rządził ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozpiór Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 09:32 Jak chodzi o inwestycje to ja pamiętam jak HGW zapewniała, że np. na budowę spalarni przy oczyszczlni ścieków, zgody nie wyda. Zresztą nie o Białołękę tu chodzi tylko o całokształt dokonań. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Referendum ws. odwołania HGW 28.05.13, 11:49 Kogo widzisz na jej stołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozpiór Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 14:50 Na odpowiedź przyjdzie pora jak poznamy kandydatów do fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.devs.futuro.pl 28.05.13, 15:24 Zakończenie rozbudowy oczyszczalni Czajka ze spalarnią osadów ściekowych to była dla Warszawy najlepsza inwestycja, jednocześnie mało popularna wśród mieszkańców. Budowa oczyszczalni rozpoczęła się w latach siedemdziesiątych więc decydując się na zamieszkanie w tej części dzielnicy trzeba się pogodzić z sąsiedztwem oczyszczalni. Był kiedyś taki prezydent Warszawy co wykorzystał to miasto bezwzględnie do kariery politycznej, nie robił żadnych inwestycji z wyjątkiem zmian nazw ulic na zgodne ze światopoglądem. Trzeba znaleźć dobrego nowego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Po ewentualnym odwołaniu HGW zostanie komisarzem. IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 23:49 I tak dotrwa do końca kadencji. A referendum w wakacje to pewna przegrana frekwencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metro Re: Po ewentualnym odwołaniu HGW zostanie komisar IP: *.jmdi.pl 29.05.13, 15:05 Duża kolejka na Marymoncie przy Hali - pytam za czym ta kolejka . Odpowiedz za odwołaniem Prezydentowej HGW, stanąłem wpisałem dane i podpisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 29.05.13, 22:33 Rozsyłam informacje wśród osób, które w ciągu ostatnich 7 lat do mnie napisały. Zachęcam do wydrukowania karty we własnym zakresie, podpisania się i dostarczenie do UD w kopercie z moim nazwiskiem. Jeśli jeszcze komuś uda się zebrać kilka podpisów byłoby wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile ? Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 02:51 Po co tak bezsensownie działać, wszczynać awantury i tracić energię? No, chyba, że na tej awanturze KTOŚ chce wypłynąć ? Przecież to nic nie da. Referendum w wakacje? Już widzę jego 'sukces'... Za rok i tak muszą być wybory samorządowe, bo kalendarza nikt nie zmieni, więc ile czasu ten nowy prezydent miasta byłby na stanowisku i co by zdążył zrobić? Przecież nie jest powiedziane, że w 2014 ponownie go wybiorą. Niech sobie HGW skończy tę kadencję, to tylko rok. Teraz moim zdaniem lepiej skupić się na wyłonieniu naprawdę dobrego kandydata, na przygotowaniu dobrej kampanii, na blokowaniu niekorzystnych dla rozwoju miasta uchwał rady, na ograniczeniu dochodów urzędników, nieuzasadnionych premii, itp. Tylko czy ktoś, kto teraz chce odwołać HGW, jak wejdzie na jej miejsce, będzie chciał pogorszyć swoją sytuację finansową :) Ja, choć chcę, aby odeszła ze stanowiska, nie podpisuję żadnej listy, by nikt później nie handlował moimi danymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurduplomstop Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 00:42 Dziś na pasku SzK był taki napis: 'Referendum tak, jeśli dzielnica Ursynów pokryje koszty'. W sumie racja: jeśli jakiś kurdupel chce wypłynąć na fali awantury w mieście, to niech wygospodaruje te 7 mln. A swoją drogą kurdupla już mieliśmy i wystarczy, teraz trzeba kawał chłopa ! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 06.06.13, 13:02 Jednym z celów referendum jest to, aby władza zobaczyła, że jednak może być odwołana przed upływem kadencji. Tym samym, że decyzje podejmowane w środku kadencji na zasadzie: "Do wyborów zapomną, gdy przed wyborami otworzymy parę inwestycji" też muszą być przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Juz widzę jak 400 tysięcy w wakacje zagłosuje.... 31.05.13, 08:38 Powodzenia życzę. Chyba, że chodzi o gonienie króliczka a nie jego złapanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozpiór Przełom września i października to jeszcze wakacje IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikador Re: Przełom września i października to jeszcze wa IP: *.jmdi.pl 01.06.13, 07:47 Pani Prezydentowa HGW - czuje się jak Święta Krowa - nie chciała zapłacić za bilet wstępu do Ogrodów Wilanowskich - uważa , że ona ma mieć wszystko za darmo i że Warszawa to jej własność - i to jeszcze bardziej przekonało mnie za jej odwołaniem. Ta Pani nie ma za grosz ambicji. A jestem ciekaw jak idzie do restauracji to czy ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Przełom września i października to jeszcze wa IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 17:43 W restauracji płaci służbową kartą kredytową zapewne ... Odpowiedz Link Zgłoś
kuwaka01 Re: Przełom września i października to jeszcze wa 02.06.13, 21:20 Tak jak wasze biedolenie że ktoś ma a ja nie mam jest tak samo mądre jak ten chory pomysł referendum na rok przed wyborami zawistne Polaczki. Wcale sie nie zdziwie jak referendum nie wyjdzie a wybory za rok znowu wygra wiecznie uśmiechnięta i zadowolona Hanna. Bo na dzieńdzisiejszy lepszego kandydata nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saw Re: Przełom września i października to jeszcze wa IP: *.jmdi.pl 03.06.13, 17:56 Tylko nie polaczki, żydzie! Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Max 8 września. 03.06.13, 07:16 Przy obecnej procedurze referendum byłoby między 25.08, a 8.09. Więc nie liczyłabym na sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Dlaczego ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 15:04 Wymienię teraz powody dlaczego HGW powinna być odwołana razem se swoją całą ekipą ? 1. kosmiczne stawki za śmieci 2. wzrost cen biletów ZTM 3. arogancja władzy wobec mieszkańców: a) zmiana nazwy Mostu Północnego na Curie Skłodowskiej. Zmiana dokonana mimo konsultacji społecznych. b)brak planów modernizacji głównych dróg na Zielonej Białołęce w przeciągu najbliższych 30 lat c)długotrwałe ukrywanie planów modernizacji Świętokrzyskiej d)brak międzynarodowego konkursu architektonicznego na budowe fontann na Podzamczu. Fontany zostały zbudowane wg. widzimisie urzędników. d)niechęc do budowy parkingu P+R przy stacji PKP Płudy. 4. rezygnacja z budowy metra na Tarchomin. 5. Totalna nieudolność w budowie tramwaju na Tarchomin. 6. Plan budowowy 6 pasowej Światowida. 7. Zwalanie na media odpowiedzialności za paraliż komunikacyjny po zamknięciu stacji metra Świętokrzyska i Centrum. 8. Brak działań w sprawie likwidacji dzikiego parkingu przy Strumykowej. 9. Brak skuteczności w rozwiązaniu problemu samochodów parkujących na całej szerokości chodnika na Majolikowej (problem nie rozwiązany od ponad 3 lat). To nie wszystko co mi przychodzi obecnie do głowy. Lista będzie dłuższa. Jednocześnie jest duża obawa kto będzie lepszy niż HGW. W porównaniu do poprzednich ekip rządzących ona nie jest jednak zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Dlaczego ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 15:56 a czy wy odróżniacie prezydent od radnych?? większość tych problemów przegłosowują własnie radni, a to nie pracownicy pani prezydent, tylko wybrani waszymi głosami ludki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matołek Re: Dlaczego ? IP: *.jmdi.pl 04.06.13, 16:09 Wytyczne idą z góry Prezydent poleca Burmistrzowi, Burmistrz radnym jak mają głosować a że mają większość to realizują polecenia p. Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Dlaczego ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 16:21 jakiemu burmistrzowi?? widać jak się znasz na ustroju... czysto teoretycznie ponieważ większość radnych jest z tej samej partii co prezydent to powinni uchwalać ustawy po myśli pani prezydent, ale gdyby tak było to premier nie miał by problemu z 'gowinowcami'... więc co z tego że odwołacie sobie panią prezydent skoro rada miasta pozostanie i dalej będzie uchwalać to samo... albo nie uchwalać niczego nie przychodząc tak jak to robią w tej kadencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Bo takie jest prawo matołku. IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.13, 22:12 Przepisy wyraźnie określają w jakim czasie ma się odbyć referendum od momentu jego zgłoszenia. Nasuwa się wniosek, że odwołanie HG-W wcale nie jest celem tych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-4 Re: Dlaczego ? IP: *.jmdi.pl 10.06.13, 22:25 Bardzo ładna lista. Aż sam nie pamiętałem, ile się nam pani HGW przysłużyła. Mi wystarczy 3 pasmowa Światowida, brak tramwaju i wtopa z przetargiem na śmieci. Sprawa komunikacji miejskiej, tj. cięcia tras przy jednoczesnym wzroście cen jest gwoździem do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
arkum Re: Referendum ws. odwołania HGW 05.06.13, 23:00 A remont stadionu Legii, które dzierżawi ITI... Koszt tego remontu ok 500 mln z kasy miejskiej czyli naszej. Koszt dzierżawy przed remontem i po remoncie bez zmian... Biorąc pod uwagę wybudowanie obok nowego Stadionu Narodowego (również na nasz koszt), który stoi w większości nie wykorzystywany to nie wiem czy to była dla Warszawy najlepsza inwestycja... Czy to też zdecydowali radni ? Czy Pani Prezydent... Dobrze by się stało gdyby referendum choćby odbyło się. Może da to do myślenia wszystkim innym z PO i zaczną robić więcej dla kraju, mniej dla siebie... Może skończą z tą arogancją jeśli przekonają się, że mogą jednak stracić władzę... No chyba, że Państwowa Komisja Wyborcza nauczyła się nowych kruczków w Moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWA Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.13, 21:45 NIE JESTEŚMY ZAINTERESOWANI problemem tym, bo to problem wasz nie NASZ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.jmdi.pl 09.06.13, 11:58 Awantura dla awantury. Mimo wielu mankamentów to i tak najefektywniejszy prezydent miasta. A kto niby ma przyjść na na miejsce HGW? Niech kandydat się przedstawi ze swoim programem i planami. Posłuchamy, zadecydujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Skalska Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.jmdi.pl 10.06.13, 23:02 Prezydentem Warszawy powinna zostać Pani poseł PiS, wybitna prawniczka prof. Krystyna Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitowany Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.13, 21:42 nie daj buk... łoł Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 12.06.13, 01:07 Kandydatem będzie m.in. Piotr Guział z WWSu. Zajmie się chociażby ograniczeniem biurokracji, która funkcjonuje sobie dobrze w Warszawie, np. sprzątanie obszaru Warszawy nadzorują co najmniej 22 urzędy: 18 dzielnic, ZTP, ZOM, BOŚ, ZTM, pełnomocnik ds. Wisły, a dojdzie jeszcze BGOK (już istnieje). Inwestycjami drogowymi w Warszawie zajmują się już przynajmniej 4 instytucje: ZDM, ZMID, ZTM, SZRM i jest jeszcze BDiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.devs.futuro.pl 12.06.13, 14:29 Czytał Pan Folwark zwierzęcy Orwella? Zacznie się od obsadzania spółek miejskich swoimi ludźmi, skończy zmianami nazw ulic i stawianiem nowych pomników. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 12.06.13, 23:44 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Czytał Pan Folwark zwierzęcy Orwella? Zacznie się od obsadzania spółek miejskich swoimi > ludźmi, Jeśli będą bardziej kompetentni, to nie widzę przeciwwskazań. > skończy zmianami nazw ulic i stawianiem nowych pomników. Rada Warszawy pozostaje bez zmian, a to akurat jej domena, więc jak radni zechcą to zrobić, to ... wina radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 07:09 Przepraszam, czy ewentualnie będzie kandydował ten Piotr Guział? www.se.pl/wydarzenia/warszawa/komornicy-scigaja-burmistrza-ursynowa-piotra-guziala_172144.html Jeżeli tak, to serdecznie dziękuję za takiego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 13.06.13, 14:41 Tak, to Piotr Guział. Wg mnie będzie kandydował. Popytajcie się na forum Ursynowa co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.jmdi.pl 13.06.13, 08:06 Czyli zadyma polityczna bez programu. Panie radny trzy głosy mojej rodziny przy kolejnych wyborach. HGW to nienajlepszy prezydent. Od wielu kadencji mie było dobrego, ale jak mam wybierać pomiędzy Panem Guziłem a HGW to ewidentnie Pan też nie ma pomysłu na Warszawę, poza własnym trwaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Referendum ws. odwołania HGW 13.06.13, 14:44 Przecież po odwołaniu Prezydenta, wybór nowego nie ograniczy się do 2 kandydatur. Z pewnością będzie cały repertuar postaci. Chyba, że przyjdzie komisarz z namaszczenia premiera. Ja mam receptę na Warszawę - regularnie drobnymi kroczkami zmieniam to miasto na przyjaźniejsze. Jeśli każdy z kilkuset radnych robiłby to samo co ja, to Warszawa byłaby 100 x lepsza niż jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Referendum ws. odwołania HGW IP: *.devs.futuro.pl 14.06.13, 09:02 ,,A świstak siedzi i zawija wszystko w sreberka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Guział to człowiek wydmuszka. IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.13, 22:09 Facet bez poglądów i jadący na populiźmie. I z SLD się pokochał, PO cmoknął a teraz PiS oblizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozpiór Na nowodworach i tarchominie już można ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 10:24 ... składać podpisy w dwóch punktach: wws.org.pl/referendum/podpisz-sie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Na nowodworach i tarchominie już można ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 17:19 a nie ma listy 'przeciw'? zaoszczędzilibyśmy na refrendum i wyborach, załatwilibyśmy sprawę samymi listami. na taką chętnie bym się wpisała... Odpowiedz Link Zgłoś