Dodaj do ulubionych

modernizacja modlińskiej

IP: *.jmdi.pl 20.12.08, 14:58
Według informacji ze strony www.tvnwarszawa.pl/-
1,1578245,0,,przetarg_na_modernizacje_modlinskiej_rozstrzygniety,wiad
omosc.html rozstrzygnięto przetarg na modernizację modlińskiej.

"Spośród 11 firm ubiegających się o możliwość realizacji prac przy
przebudowie ul. Modlińskiej (odcinek od mostu Grota Roweckiego za
Kanał Żerański), wybrana została oferta Warszawskiego
Przedsiębiorstwa Mostowego "MOSTY" SA.
Koszt przebudowy ulicy wyniesie 111.590.998 złotych. W przeciągu
najbliższych 10 dni pozostałe firmy startujące w przetargu maja
prawo odwołać się od treści rozstrzygnięcia."
Obserwuj wątek
    • emdikej Re: modernizacja modlińskiej 20.12.08, 17:43
      www.tvnwarszawa.pl/28415,1578245,0,1,przetarg_na_modernizacje_modlinskiej_rozstrzygniety,wiadomosc.html
      • Gość: Bartek Re: modernizacja modlińskiej IP: *.centertel.pl 20.12.08, 21:45
        Fajnie. Ale na czym ma polegac ta modernizacja? Czy zbuduja wiadukt nad Kowalczyka?
        • bbkk Re: modernizacja modlińskiej 20.12.08, 22:48
          poszerzą Modlińską do 4 pasów i zrobią przeprawę dla tramwajów. Modernizacja
          będzie DO Kowalczyka
          • Gość: Bartek Re: modernizacja modlińskiej IP: *.centertel.pl 21.12.08, 07:31
            No to bez sensu- bo wiele utrudni- a prawie nic nie poprawi. Jak modernizowac to
            razem z Kowalczyka- bo najwieksze korki sa do tego skrzyzowania.
            • Gość: bolo Re: modernizacja modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 21.12.08, 09:33
              Bez jaj. Przecież projekt był RAZEM z Kowalczyka (i wiaduktami nad
              skrzyżowaniem) - jako jedna całość!!! Jak jakaś menda okroiła
              projekt to ja chcę nazwisko poznać i funkcję.....
              • tar-cho Re: modernizacja modlińskiej 21.12.08, 09:50
                Mi również obiło się o uszy że modernizacja będzie do Kowalczyka. Reszta Modlińskiej czyli Od Kowalczyka do Aluzyjnej jest w trakcie projektowania ale maja ambitny plan zmodernizowania calej Modlinskiej do 2012 roku.
                • piotrekeke modernizacja całej modlińskiej do 2015r. 22.12.08, 00:14
                  Według aktualnej wersji Wieloletniego Planu Inwestycyjnego m. st. W-
                  wy, "Przebudowa (rozbudowa) ul. Modlińskiej na odc. od Mostu Grota
                  Roweckiego do granicy miasta, w tym: odc. od mostu nad kanałem
                  Żerańskim do ul. Aluzyjnej", ma skończyć się w roku 2015.

Z czego wynika że poprzedni odcinek nie kończy się na Kowalczyka
                  tylko jest to "odc. od Mostu Grota Roweckiego do mostu nad kanałem
                  Żerańskim"
                  • Gość: bolo Re: modernizacja całej modlińskiej do 2015r. IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 00:20
                    Ciekawe, bo w pierwotnym projekcie mosty i skrzyżowanie występowały
                    jako jedna całość. Jak rozumiem komuś to nie pasowało i zostanie
                    zrobiony remont mostów tylko po to żeby za nimi znowu wylądować w
                    starym syfie. Po prostu trzeba pogratulować myślenia.
                    • tomkrt Re: modernizacja całej modlińskiej do 2015r. 22.12.08, 01:49
                      Raczej od początku odcinek był przewidziany do etapowania.
                      Od razu Transprojekt Gdański przygotowywał dokumentacje na dwa etapy jeden mostki nad koleją i nad Kanałem, drugi węzeł z Kowalczyka.
                      ta mapa pochodzi z konsutlacji społecznych z lipca 2006 roku
                      www.siskom.waw.pl/projekty/modlinska/modlinska-plan.png
                      teraz będzie realizowana część czerwona mapy.
                      • Gość: bolo Re: modernizacja całej modlińskiej do 2015r. IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 09:01
                        Jakoś nigdy nie widziałem etapowości w tym projekcie na tym odcinku.
                        Zawsze odcinek, który pokazujesz w linku, wystepował jako jeden etap
                        co jest i sensowne i racjonalnie (społecznie, ekonomicznie)
                        uzasadnione. Ale widać jakiś "mundry" wymyślił inaczej. I teraz
                        będzie primo rozgrzebana przeprawa przez kanał, secundo za chwilę
                        rozgrzebane skrzyżowanie z Kowalczyka. Czyli serwuje się 2 x
                        utrudnienia w ruchu na praktycznie tym samym odcinku, nie
                        wspominając o większych kosztach realizacji. Oczywiście modernizować
                        jednocześnie te 1,5 km się nie da. I na pewno znajdzie się tysiąc
                        uzasadnień czemu się nie da. Zgadłem?
                        • Gość: bolo PS. modernizacja całej modlińskiej do 2015r. IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 09:06
                          Jeżeli twierdzisz, że nie mam racji to wykaż w którym miejscu
                          dokumentacja przewiduje podział tego odcinka na 2 etapy. Bo z tego
                          co jest dostepne publicznie to taka etapowość nie wynika absolutnie.
                          Jeżeli natomiast decyzje zapadły za plecami o podziale na 2 etapy,
                          to proponuję podać nazwisko i funkcję "mundrego" decydenta oraz
                          konkretne uzasadnienie takiej decyzji, inne niż "względy finansowe" -
                          bo wykazanie, że dwuetapowość będzie droższa do realizacji w każdym
                          aspekcie jest dziecinnie prosta.
                          • Gość: bolo PS2. modernizacja całej modlińskiej do 2015r. IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 09:12
                            Czy przy okazji projektu ktoś rozważał zmiane organizacji ruchu dla
                            wjazdy/wyjazdu do centrum handlowego Auchan? W chwili obecnej
                            wyjazdy i wyjazdy są poprowadzone w sposób w znacznym stopniu
                            wpływający na ograniczanie przepustowości zjazdu z mostu grota i
                            wjazdu na niego, a co więcej są one NIEBEZPIECZNE. Czy to też
                            zupełnie inny etap? A może ponieważ kiedyś było wzięte w łapę, to
                            tej sprawy już nigdy nikt nie ruszy?
                        • tomkrt Re: modernizacja całej modlińskiej do 2015r. 22.12.08, 10:03
                          Wychodzi na to, że ja też się myliłem co do etapowania.
                          To co jest na czarno na mapce nie było w ogóle projektowane - TG miał zaprojektować tylko same mostki. dla drugiej części powstała tylko i wyłącznie koncepcja aby móc zaprojektować pierwszy etap.

Numer zamówienia: DIZP/103/PN/80?05

Przedmiot zamówienia: Opracowanie koncepcji i dokumentacji projektowej wielobranżowej dla przebudowy mostu nad Kanałem Żerańskim oraz wiaduktu nad torami kolejowymi bocznicy do EC Żerań w ciągu ul. Modlińskiej w Warszawie.
                          Zamawiający: Zarząd Dróg Miejskich
                          Data składania ofert: 2005-09-30

Wiadukt nad Kowalczyka wchodzi w zakres projektu przebudowy Modlińskiej od mostku nad Kanałem do Aluzyjnej.
                          Dokumentacje przygotowuje BAKS.

DZP/161/PN/115/07

Przedmiot zamówienia: Opracowanie koncepcji programowo; przestrzennej oraz projektu budowlanego i wykonawczego dla zadania Pt.Budowa (rozbudowa) ul. Modlińskiej na odcinku od mostu Grota Roweckiego do granicy miasta; b. odcinek od mostu nad kanałem Żerańskim do ul. Aluzyjnej;
                          Zamawiający: Zarząd Dróg Miejskich
                          Rodzaj zamówienia: Usługa
                          Data składania ofert: 2007-10-15
                          Termin realizacji zamówienia: 2009-07-26

A jak chcesz wiedzieć kto za tym stoii to popatrz na daty
                          kiedy ogłaszano pierwszy przetarg, kto wtedy rządził w Warszawie, kto określał granice zadań inwestycyjnych ?
                          • Gość: bolo Re: modernizacja całej modlińskiej do 2015r. IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 10:14
                            Ok. Ale to się nóż w kieszeni otwiera. Efekt będzie taki, że będą
                            pięknie odremontowane mosty i wąska kiszka przy skrzyżowaniu na
                            nastepne xx lat. A aż się prosi żeby etapy były dwa: I od grota do
                            północnego realizowany równolegle z budową TMP i etap II od TMP do
                            Aluzyjnej.
    • rysio.ochucki Nie będzie źle... Otwieram stoisko z kajakami :> 23.12.08, 02:05
      Cena promocyjna 9,99 karnet na cały tydzień :>
      Podejrzewam że promocja będzie obowiązywała przez cały okres remontu (czyli
      zwężenia do 2 pasów Modlińskiej przez okres 2 lat)

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6093571,Remont_zakorkuje_Modlinska_na_dwa_lata.html
      • Gość: Fidel Re: Nie będzie źle... Otwieram stoisko z kajakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 13:40
        Zrób raczej promocję na wynajem promu samochodowego. Reszta da sobie
        radę na buspasie. Blokujące buspas pojazdy będą spychane na pobocze
        za pomocą sprzętu budowlanego ;)
        • Gość: p Re: Nie będzie źle... Otwieram stoisko z kajakami IP: *.jmdi.pl 23.12.08, 13:52
          ostatnio szukałem na allegro jakiejś fajnej amfibii. Są głównie
          jakieś ze szwecji, ale cenowo kicha. Ale może ktoś znajdzie coś
          ciekawego i zaoszczędzi 2 godziny życia dziennie.
    • jurek_dzbonie Re: modernizacja modlińskiej 23.12.08, 14:07
      I swietnie! Wreszcie sie cos zacznie dziac. Dosyc zastoju
      inwestycyjnego.
    • sassybrown Re: modernizacja modlińskiej 23.12.08, 15:59
      A ja mam pytanie czy wjazd na Grota z Modlińskiej też zostanie
      zmodernizowany czy nadal będziemy wjeżdżać jednym pasem?
      • Gość: bolo Re: modernizacja modlińskiej IP: *.acn.waw.pl 23.12.08, 16:06
        węzeł AK z Modlińską należy do GDDKiA i zdaje się, że planów
        modernizacji to nikt nie widział.
        • sassybrown Re: modernizacja modlińskiej 23.12.08, 16:21
          Tutaj coś mówią o estakadach przy elektrowni żerań więc mam
          nadzieję, że chodzi o wjazd z Modlińskiej na Grota.

pl.youtube.com/watch?v=7LI_j_fX7c8&feature=PlayList&p=D876113C748F8D4F&index=12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka