Dodaj do ulubionych

Ubranka uciskowe

30.10.09, 16:55
Pani doktor proszę o opinię ubranek uciskowych dla dzieci
poparzonych. Mój syn miał już szyte jedno takie ubranko w Łodzi,
ostatnio znalazłem dwie firmy w Warszawie które szyją ubranka w
Hiszpani i Francji. Ze względu na miejsce zamieszkania byłoby mi
wygodniej dojechać na pomiary do W-wy. Chciałbym prosić by wyraziła
Pania swoje zdanie odnośnie tych ubranek biorąc pod uwagę aspetky
medyczne. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

P.S
Obserwuj wątek
    • halinah2 Re: Ubranka uciskowe 02.11.09, 01:52
      Bardzo rzadko zalecam uszycie ubranka, ale jeśli juz musze, to
      wyłącznie w Tricomedzie w Lodzi.
      • 88lf Re: Ubranka uciskowe 02.11.09, 16:11
        Dziękuje za odpowiedź. Pani doktor czy zechce Pani podać gdzie i w jakich godzinach mozna udać się z dzieckiem na konsultację do Pani. Interesuje mnie zarówno wizyta w Poradni, jak i w prwatnym gabinecie. Dziekuje i pozdrawiam
        • halinah2 Re: Ubranka uciskowe 07.11.09, 17:17
          Wielokrotnie na forum było podawane- poradnia przeciwbliznowa w
          SPDSK Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na ul. Działdowskiej 1 -
          konieczne zapisy i skierowanie z POZ tel 022-45-23-267 oraz Lecznica
          Prosen ul Płocka 17 - zapisy 022-632-34-12.
          • pinklady3 Re: Ubranka uciskowe 24.04.10, 19:46
            my wczoraj szyliśmy ubranko uciskowe w Tricomedzie, nasz pan doktor
            też twierdzi że robią to najlepiej.
            Miła obsługa, szycie na miejscu w 2 godziny. polecam
            • drachma3 Re: Ubranka uciskowe 02.07.10, 23:00
              mój synek ma 20 m-cy,trzy tygodnie temu sie poparzył,10% powierzchni ciała.miał
              robiony przeszczep skóry własnej,dziś bylismy na kontroli i p.doktor powiedziała
              mi,że mam mu zamowić ubranko uciskowe w Łodzi.Mieszkamy ponad 500 km od łodzi,a
              przeszczep był robiony z lewej strony klatki piersiowej bliżej szyi,około 7-10
              cm ma to oparzenie,czy naprawdę jest konieczne takie ubranko i czy muszę jechać
              z nim?bardzo proszę o odpowiedź
              • broskin Re: Ubranka uciskowe 03.07.10, 14:14
                Takie ubranka szyją też w Warszawie (www.artimed.com.pl), może tam będzie miała
                Pani bliżej... Uważam, że skoro był zrobiony przeszczep, to oparzenie musiało
                być głębokie i nawet taka odległość nie powinna dla Pani być barierą, bo takie
                ubranko (radziłabym uszyć 2 szt. - 1 na dzień, drugie na noc-wtedy nie będą się
                tak szybko zużywać i będą zachowane zasady higieny) na ścisłość wystarczy na 1/2
                roku. Każda wygojona rana nie wygląda źle, ale ok 2 mies. po wygojeniu zaczyna
                się przerost blizny, a potem blizna już dosłownie w oczach rośnie i robi się
                twarda. I wtedy zaczynają się schody i leczenie zachowawcze może okazać się b.
                długie i mało skuteczne... Jeśli chce Pani pomoc swojemu dziecku, proszę czym
                prędzej umówić się na szycie ubranka, bo to jest wraz z plastrami silikonowymi
                najskuteczniejsza profilaktyka tworzenia się przerosłych blizn czy bliznowców
                (do Łodzi trzeba jechać z dzieckiem, bo panie dokonują pomiarów i od razu szyją
                na miejscu).
                • pinklady3 Re: Ubranka uciskowe 03.07.10, 15:29
                  my mamy wprawdzie 300 km ale jeździmy.
                  Jeśli lekarz zalecił wam ubranko to na pewno jest wam ono potrzebne.
                  do Tricomedu umawiasz się telefonicznie na dany dzień i godzinę,
                  mówisz co będzie szyte. Nam też lekarz kazał uszyć 2 sztuki ze
                  wzgęldów higienicznych - na noc i na dzień. Na ile starcza nie wiem,
                  my mamy 3 miesiąc.
                  O cenę zapytasz przez telefon.
    • pinklady3 Re: Ubranka uciskowe 03.07.10, 15:32
      dodam że nasz pan doktor bardziej chwali te w Łodzi. podobno szyja
      je dłużej i lepiej ale nie wiem ile w tym prawdy.
      ale w drugim poście pani doktor też poleca ŁÓdź.

Idziesz, mierzą dziecko, czekasz 2 godziny, potem przymiarka i jak
      pasuje szyją.
      razem jakieś 2,5 godziny- 3.
      Płatne od razu po uszyciu gotówką.
      • kas-ikc Re: Ubranka uciskowe 04.07.10, 15:14
        Zazdroszczę tym, którym ubranko starcza na pół roku. My pojechaliśmy do Łodzi 18
        dni po przeszczepie, a wcześniej byliśmy 3 tygodnie w szpitalu ( dziecko tam
        schudło kilka kilogramów). Po tygodniu od uszycia, ubranko zrobiło się ciasne i
        zaczęło mocno uwierać pod zdrową rączką ( aż do przecięcia skóry). Panie z
        Łodzi, do których w tej sprawie zadzwoniłam, poradziły mi, żeby wyciąć wstawkę w
        kształcie łezki. Pomogło o tyle, ze dziecko wytrzymuje w ubranku maksymalnie 12
        - 14 godzin, a powinno nosić całą dobę. Po dwóch miesiącach znów jedziemy do
        Łodzi. Przy okazji mam prośbę o wysłanie mi na e-maila numeru telefonu do dra
        Kuzańskiego - może upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu i przy okazji
        skonsultujemy się z nim.
        Pozrowienia dla wszystkich rodziców i dzieciąteksmile
        • broskin Re: Ubranka uciskowe 04.07.10, 18:48
          Skoro to ubranko wystarcza u Pani dziecka tylko na 2 mies., to wg mnie przyczyną
          mogła być najprawdopodobniej źle wzięta miara... U nas tez raz się zdarzyło, ze
          ubranko bardzo uwierało pachę rączki zdrowej, nie oparzonej, bo było tam źle
          skrojone, co do klatki piersiowej czy w ogóle na długości tułowia - można
          ubranko regulować z uwagi na szeroki rzep... Obecnie moja córka ma już ubranko
          już naprawdę długo, bo aż 8 mies. i na dniach będziemy w końcu szyć.
          • kas-ikc Re: Ubranka uciskowe 05.07.10, 11:21
            Bardzo możliwe, że miara została źle zdjęta - dziecko było wtedy jeszcze w szoku
            poszpitalnym - bardzo płakało i rzucało się. Mam nadzieję, że teraz starczy nam
            na dłużej. Ponawiam swoją prośbę o numer telefonu do doktora Kuzańskiego.
            Kasiasmile
            • pinklady3 Re: Ubranka uciskowe 05.07.10, 20:53
              nasz rekawek tez jakoś od początku mi się nie podobał, uwierał pod
              pacha i mały miał zawsze czerwona kreskę. Pan doktor stwierdził że
              rekawek jest dobry więc po prostu podkładam tam taki okragły płatek
              kosmetyczny i nie ma problemu. Mamy rękawek trzeci miesiąc i
              prawdopodobnie końcem lipca trzeba go będzie wymienić.
              z tego co słyszałam to takie ubranka wystarczają na 2- 4 miesiące bo
              tak małe dzieci rosną więc dziecko 8 miesięcy w jednym ubranku to
              naprawdę długo.
    • piotr662 Re: Ubranka uciskowe 07.09.16, 13:29
      Te szyte w Łodzi szybko pękają a z reklamacją nie jest wesoło. Karzą odesłać wyrób do ekspertyzy, a w czym w tym czasie chodzić. Mam już drugi raz taką sytuację. Przy pierwszym razie zachowali się jak ludzie i wysłali mi drugą rękawiczę, która niestety też pękła w miejscu szycia. zamówiłem więc następną i też ta sama sprawa pęknięcie w miejscu szycia.
      • mtkapolka Re: Ubranka uciskowe 08.09.16, 18:55
        zamów sobie w adv med w warszawie...u nas nawet jak ponacinałam rękawek to nawet to go go nie rozpruło.
        • bioo Re: Ubranka uciskowe 13.09.16, 13:26
          my tylko w warszawie zamawialismy, szyte we francji. pomimo wielokrotnego prania, poplamienia masciami itp. nigdy nic sie z nimi nie stało; nie pekały, nie deformowały sie. polecam
      • kd_55 Re: Ubranka uciskowe 16.09.16, 12:10
        Witam,
        niestety najlepsze ale najdroższe ma Arimed. Mój synek jest bardzo poparzony i przetestowalismy juz wszystkie możliwe ubranka i rękawiczki. Tricomed z Łodzi- badziewie, ADV - strasznie obcisłe i trudne w założeniu , Artimed - bardzo drogi (rękawiczka 820 zł), ale chyba warto bo jakość jest bez porównania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka