sztuk6mistrz Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 18:41 Witam piękne forumowiczki ze Szczecina, albo witam pięknie forumowiczki ze Szczecina, albo jedno i drugie. Tak na pewno jedno i drugie. To znaczy dwie, znaczy obie. Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:08 To na początek, po tym jak Arek Was zareklamował będą tu nas całe tłumy... Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:13 dyrgosia napisała: > To na początek, po tym jak Arek Was zareklamował będą tu nas całe tłumy... > Mam nadzieję, że nie samobójców. Podobieństwo nazw może być zwodnicze: WBC - WTC. ) Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 13:06 czy w szczecinie zima trzyma? jak długo kra krę będzie mijać? na odrze czy w szczecinie białe leży? i zimne a może ktoś pobrudził to białe? na szare gdzieś na pomorzanach albo na skolwinie zima nam upływa równym nurtem płynie popielaty dzionek słoneczko leniwe na ulicach jak zwykle zdarzenia prawdziwe ktoś ślizga się w błocie inny coś kupuje by sfinalizować forsy mu brakuje spójrzmy trochę dalej gdy stopnieją śniegi jak będziemy wyglądać (wtedy) my - biedne lebiegi? Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 15:43 Piękne! Aż poczułem zgrzytanie wózka starej piątki (bodaj - nie najmłodszy jestem)na zakrętach Potulickiej. Odpowiedz Link
eddie_5 Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:34 widze ze pomorze chce sie przeniesc do wroclawia...coraz wiecej nas Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:37 Raczej zachęcamy do odwiedzania Szczecina Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:48 dyrgosia napisała: > Raczej zachęcamy do odwiedzania Szczecina > Z przyjemnością. Dawno tam nie byłem, ale się wybieram. Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 19:54 > Z przyjemnością. Dawno tam nie byłem, ale się wybieram. Może uda Ci się trafić na nasze forumowe spotkanie..., serdecznie zapraszamy... Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 20:13 Dam na pewno znać wcześniej. Kiedy owo spotkanie? --- Künstler Maschinenschöpler Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 20:15 Ostatnie było 27.01, ale my dość często się upodlamy, więc na pewno trafisz jeśli dasz wcześniej znać... Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 20:18 Tu znajdziesz ogłoszenia duszpasterskie: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44576 Odpowiedz Link
felerynka Re: Pozdrowienia ze Szczecina 29.01.07, 22:09 miasta tak różne a ludzie Ci sami) choć, z rozrzewnieniem wspomnieć należy wierszyk o Szczecinie z 1945: Chwalę cię miasto szabru i bimbru mocnego jak gin twój czarny rynek, gdzie bab rój, kulturę i sztukę trzech kin. Chwalę pałace przeszłości i dnia dzisiejszego gruz, twój Teatr Mały gdzie gości wszystko prócz sztuki i muz. .........(wiele się nie zmieniło) Odpowiedz Link
kolejar W Szczecinie naj... jest... 30.01.07, 07:24 ...oczywiście SPC! Kto ze Szczecina wie, co to jest SPC? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: W Szczecinie naj... jest... 30.01.07, 08:48 szczecin port centralny dawno, dawno temu gdy pośpieszny z breslau do stettin jechał trochę ponad 5 godzin (przez posen) bądź niecałe 6 (przez Gruenberg) częsty miałem kontakt z tym miejscem choć wolałem wjeżdżać przez Pomorzany, wyjazdy były milsze przez SPC - zmasakrowana starówka, port, Odra ociekające sentymentalizmami. po latach przeszło, rzuciło mnie na drugi kraniec wybrzeża. tam też kiedyś pociągi jeździły o godzinę krócej... Odpowiedz Link
felerynka Re: W Szczecinie naj... jest... 30.01.07, 09:28 kolejar napisał: ...oczywiście SPC! Kto ze Szczecina wie, co to jest SPC? -------------------------- a ja myślałam że to Szybko Popierdalająca Ciuchcia no, ale ja to pokolenie samochodowe.Jak mogłam jeździć pociągami to już były w takim stanie że się nimi jeździć nie dało smród, zimno, i łobuzerstwo..a pieniążki nie małe. Żaden komfort jazdy. Odpowiedz Link
dyrgosia Re: W Szczecinie naj... jest... 30.01.07, 17:50 Przemili szczecinianie pytają dlaczego ich nie chcecie wpuścić na forum ? Odpowiedz Link
kolejar Re: W Szczecinie naj... jest... 30.01.07, 17:57 dyrgosia napisała: > Przemili szczecinianie pytają dlaczego ich nie chcecie wpuścić na forum ? Nic o tym nie wiem... A SPC - jak zgadł jako 1. poloeschatolo - to oczywiście SZCZECIN PORT CENTRALNY! Niestety, nagroda tylko honorowa... Odpowiedz Link
ja_aska Re: No.logo nie śpij mamy gosci! 30.01.07, 22:27 blisko dwa dni mnie nikt nie chciał wpuścić, czy ta kara za przetrzymanie arka w areszcie? Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: No.logo nie śpij mamy gosci! 31.01.07, 19:09 ja_aska napisała: > blisko dwa dni mnie nikt nie chciał wpuścić, czy ta kara za przetrzymanie arka > w areszcie? Aśka coś ty robiła z Arkiem i w jakim areszcie!? Odpowiedz Link
dyrgosia Re: Pozdrowienia ze Szczecina 01.02.07, 10:36 dyrgosia napisała: > Tu znajdziesz ogłoszenia duszpasterskie: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44576 Odszczekuję, nie moje małpy, nie mój cyrk, przepraszam... Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Pozdrowienia ze Szczecina 01.02.07, 11:31 dyrgosia napisała: > dyrgosia napisała: > > > Tu znajdziesz ogłoszenia duszpasterskie: > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44576 > > Odszczekuję, nie moje małpy, nie mój cyrk, przepraszam... ok przyjmuję pzdr z głębi ziemi hermafrodytyczny skąposzczet Odpowiedz Link
beatrix13 no nareszcie 30.01.07, 22:35 ale się naczekałam , włamuję się do was od wczoraj, cieszę się ,że was widze ,a jeszcze bardziej uciesze się,na wspólnym spotkanku Odpowiedz Link
felerynka Re: no nareszcie 30.01.07, 22:41 Kolejar! proszę tam dla Nas wagonik na bocznice, będziem jechać do Was na browar forumowy celem paznakomy towarzysko-rozwojowej przyjaźni wrocławsko szczecińskiej Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Wrocław bez granic 30.01.07, 23:05 felerynka napisała: > Kolejar! proszę tam dla Nas wagonik na bocznice, będziem jechać do Was na browa > r > forumowy celem paznakomy towarzysko-rozwojowej przyjaźni wrocławsko szczeciński > ej Niechaj żyje i się umacnia! Odpowiedz Link
kolejar Re: no nareszcie 30.01.07, 23:07 felerynka napisała: > Kolejar! proszę tam dla Nas wagonik na bocznice, Może i sie zrobi, ale gdzie??? Na Główny, SPC, Dąbie, Niebuszewo? A może ze Świnoujścia Port? Aha, maszyna pewnie EU06-01? Odpowiedz Link
felerynka Re: no nareszcie 30.01.07, 23:22 ET22-1035 mnie bardziej kręci..ale co tam nie zamierzam wybrzydzać Odpowiedz Link
kolejar Re: no nareszcie 31.01.07, 00:24 felerynka napisała: > ET22-1035 mnie bardziej kręci..ale co tam nie zamierzam wybrzydzać ET22 - zwana "Bykiem" - wszystkim się podoba. To wersja towarowa nieśmiertelnego Anglika (AEI&EEC 1961) z takimi kabinami w nowoczesnym w latach 70 kształcie. Egzemplarz No 1035 pewnie rodem z SPC? U nas - na Brochowie - mamy np. ET22-811 . Wadą Byków jest złe wpisywanie się w łuki. Kolejarze na linii Wr-Jelenia G. mawiają, że "Byk łuki prostuje". Odpowiedz Link
kolejar Re: no nareszcie 31.01.07, 00:26 beatrix13 napisała: > na główny ,my ze WSI nie som Pewnie da się zrobić A swoją drogą - ten most zwodzony między Głównym a SPC to zaspawali, bo po upadku "Gryfa" nic już nie pływa tym kanałem? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: no nareszcie 31.01.07, 13:56 felerynka napisała: > Kolejar! proszę tam dla Nas wagonik na bocznice, będziem jechać do Was na browa > r > forumowy celem paznakomy towarzysko-rozwojowej przyjaźni wrocławsko szczeciński > ej to się pewnie źle skończy chociaż z drugiej strony co może być jeszcze gorzej...? Odpowiedz Link