Dodaj do ulubionych

Julia wygrała!

02.10.07, 04:57
Wczoraj, a właściwie już przedwczoraj widziałem przepiękny występ w TVN24
wcale nie mojej ulubionej Julii. Miała taki bardzo mój katar, siedziała w
kącie z chusteczką w garści, kichała, kaszlała, ale w czasie swoich minut jak
zawsze mówiła - tego dnia szczególnie pięknie. I już coś czułem... To wcale
nie moja ulubiona Julia Pitera, ale przez to jej medialne smarkanie jakoś ją
zacząłem lubić i może zagłosuję na PO?
Ale o inną Julię mi tu chodzi - tą moją ukochaną. Wygrała! Tak, oglądając jej
warszawską imienniczkę, czułem coś... wszystko wskazuje, że wygrała i znów
będzie premierem! Szcze ne smerła Julia, szcze ne smerła Ukraina!!!
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: Julia wygrała! 03.10.07, 10:57
      A skąd ten nius o zwycięstwie Julii, który słyszę już któryś raz? Szybki myk na
      stronę ukraińskiej Centralnej Komisji Wyborczej
      www.cvk.gov.ua/vnd2007/w6p510ept001f01=600.html
      Partia Regionów ma ~34%, a Julia ~31%. Chyba, że rozpatrujemy zwycięstwo w ten
      sposób, że Julia z Juszczenką robią koalicję i mają razem ~44%, czyli więcej
      nawet od Janukowycza razem z komunistami i Łytwynem i faktycznie oni są
      zwycięzcami.
      • kolejar Re: Julia wygrała! 04.10.07, 02:50
        szarykot napisał:
        Chyba, że rozpatrujemy zwycięstwo w ten
        > sposób, że Julia z Juszczenką robią koalicję i mają razem ~44%, czyli więcej
        nawet od Janukowycza razem z komunistami i Łytwynem i faktycznie oni są zwycięzcami.

DOKŁADNIE, jak piszesz. W takiej sytuacji Juszczenko nie ma innego wyjścia i na
        taką koalicję musi się zgodzić - nie podfika. Oczywiście Janukowycz znów
        zapowiedział, że będzie bruździł, ale z kim i jak porządzi? Z Juszczenką? Wiktor
        Ю. znalazł się w pozycji Donalda T. lub Jarka K. przy hipotetycznej wygranej
        Pawlaka Waldemara, rolnika indywidualnego ze wsi Pacyna, 25 ha... A Wiktor Я. ma
        tak, czy siak jakoś przeje... Julia tymczasem prze do swojego. Chce znów być
        premierem. Z nią jest OUN - to Lwów... Sytuacja jest bardzo ciekawa, wymaga
        myślenia od uznających się za Polaków. A ilu naprawdę takich jest w Polsce? Ilu
        Ukraińców pozostało w OUN?
        Ja tak sobie żartuję z pozycji bezpośredniego potomka ofiar walk AK - UPA. "Moi"
        akurat byli w AK... Jak "live" medialnie (za mojego życia takie rzeczy w
        Europie!!!) oglądałem Czetników, Ustaszy i temu podobnych, to już tylko śmiać mi
        się chce... Ale Mazowiecki zrzygał się w Srebrenicy. Ja też prawie, jak
        widziałem te zdjęcia "live", video - durni zbrodniarze nagrywali sobie "na
        pamiątkę" - często lepiej niż vhs. Niech głupki się ze mnie nie śmieją, że
        oglądam materiały tv, a oni - mądrzejsi - tylko czytają. Gówna czytają! No, może
        Dawida Warszawskiego, Jagielskiego, Mazowieckiego, już nie, niestety,
        Kapuścińskiego...
        • kolejar Re: Julia wygrała! 04.10.07, 04:12
          No i obawiam się, że Ukraińcy żywo uczą się na Polakach:
          www.gazetawyborcza.pl/1,75477,4544994.html?nltxx=1721538&nltdt=2007-10-04-03-06
          Zupełnie prawie jak PiS, PO i Jan Maria Rokita smile. Może Julia znów nie będzie
          premierem?
          No właśnie, Juszczenko boi się gróźb Janukowycza o rozpadzie Ukrainy na Wschód i
          Zachód. Czy to znaczy, że on wciąż czuje się tak słaby na Wschodzie? To możliwe.
          Możliwe, że boi się scenariusza jugosłowiańskiego, bo wszak konflikt religijny
          jest niby gotów. W sumie jednak są trzy strony:
          1. Wszechruska Cerkiew Prawosławna Patriarchatu Moskiewskiego - to Janukowycz;
          2. Autokefaliczna Cerkiew Kijowska - to chyba Juszczenko?
          3. Katolicka Cerkiew Obrządku Ukraińsko-Bizantyjskiego - to Julia.
          Kto jest najbliżej Europy? Ten, kto przy B16! Jasne, że Uniaci z Unii Brzeskiej,
          a więc Blok Julii. Patriarchat Lwowski z J.E. kard. Patriarchą Arcbp. Większym
          Lwowa Lubomyrem Huzarem! I tu też jest konflikt na linii Julia - Wiktor Ю. - co
          jest stolicą? Lviv, czy Kyiv? Tu są wciąż jakieś stare elementy powstania
          Chmylnyckoho. Czy mamy jednak opowiedzieć się ZDECYDOWANIE za Rzplitą (chocze
          mnoha Lachiv my wyrezali w UPA) - Julia, czy za Rosją - Wiktor Я., czy przyjąć
          opcję "miękką", wręcz do końca niewyjaśnioną - Wiktor Ю. Julia mówi, że pogada z
          Wiktorem po jego powrocie z Westu. Chyba wie, szczo howory vel bałakaje smile - ja
          nie piszu hrażdanku - przepraszam, ale mene se nie choczet tak pisaty, bo mam
          chujową klawiaturę i z pamięci mi ciężko smile.
          Juszczenko wygląda mi w tym na Donalda, Julia na Jarka Kaczorka, a Janukowycz
          oczywiście na Kwaśniaka...
          W każdym razie może i tak być, że Juszczenko zechce wciąż radykalistkę Julię
          utrzymywać w opozycji do wtedy dalej słabego rządu Janukowycza i na siłę
          wygrywać swoją już osłabioną konstytucyjnie pozycję prezia (jakby Donald był
          preziem? - ale, czy go też truli dioksynami, że ma taaakie kły smile ). Naprawdę,
          aż tyle to ja nie wiem. A kto wie?
          Myślę jednak, że Juszczence coś wytłumaczą na Łeście, żeby jednak postawił na
          Julię, że ona nie taka aż wariatka. W Niemczech może dobrze mu wytłumaczą, wszak
          tam rządzi przewodnio jednak CDU z Angie na czele, więc sympatie prorosyjskie
          nie powinny wziąć góry nad starą przyjaźnią ze Sztiepanem Banderą (zamordowanym
          na uchodźstwie w Monachium przez agenta KGB - na klatce schodowej spluwą na
          cyjano-wodór)... Pożyjemy, zobaczymy...
    • censorship Re: Julia wygrała! 03.10.07, 15:52
      Co ta Julia wygrała?
      • kolejar Re: Julia wygrała! 04.10.07, 02:54
        censorship napisała:

> Co ta Julia wygrała?

Najwyraźniej swoje życiowe powołanie - znów niechybnie będzie premierem!!!
        Szczegóły - patrz posty wyżej - Szaregokota i mój.
        • chlorofil1 Re: Julia wygrała! 04.10.07, 04:26
          kolejar napisał:

>
          > Najwyraźniej swoje życiowe powołanie - znów niechybnie będzie premierem!!!
          > Szczegóły - patrz posty wyżej - Szaregokota i mój.

Długo nie będzie się cieszyć - Janukowycz ma mocne plecy w Moskwie, Moskwa ma
          gaz, a zima zapowiada się surowa.
          www.gazetawyborcza.pl/1,75968,4542108.html
          • napoj.chmielowy Chyba będzie musiała położyć uszy po sobie 04.10.07, 13:43
            Chyba Julia nie zostanie premierem:
            www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=98&ShowArticleId=62728
    • censorship Re: Julia wygrała! 04.10.07, 14:24
      Ta cała Julia ma ambicyjne przerosty to Ukrainie nizbyt dobrze rokuje.
      pl.wikipedia.org/wiki/Julia_Tymoszenko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka