ziuta-z-gory 06.01.13, 21:15 Czy ktoś wie jak wygląda odbiór śmieci segregowanych w 2013 roku? Konkretnie chodzi mi to, czy będzie on miał miejsce, a jeśli tak, to w jakich terminach w poszczególnych częściach naszej ukochanej gminy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.brudny_motocykl Re: segregacja śmieci 06.01.13, 21:27 Boże ziuta gdzie ty byłaś jak cię nie było? Odpowiedz Link
ziuta-z-gory Re: segregacja śmieci 06.01.13, 21:30 No fakt, nie było mnie... Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie - coś mnie ominęło? Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: segregacja śmieci 06.01.13, 22:45 oj bardzo dużo... spalenie austerii "perły Raszyna" i wiele wiel innych rzeczy a blog chociarz czytasz? Bo tam wszystko... znajdziesz Odpowiedz Link
konradzubko Re: segregacja śmieci 07.01.13, 11:21 Gminne odbiory odpadów segregowanych będą miały jeszcze w styczniu i lutym. www.raszyn.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=94&Itemid=477 W okresie marzec-czerwiec odbiory będą na terenie tych sołect lub osiedli, które przeznaczyły na to fundusze. Które to jednostki były przewidujące, to widać w budżecie, ale tam nie widać kiedy będą odbiory. Od lipca wszystkie odpady mają być odbierane jednolicie, ale jeszcze nie wiadomo jak, kiedy i za ile. Odpowiedz Link
ziuta-z-gory Re: segregacja śmieci 07.01.13, 13:30 Bardzo dziękuję za informację i czekam na dalszy rozwój wypadków Pozdrawiam Odpowiedz Link
grocholica Re: segregacja śmieci 07.01.13, 13:59 Naprawdę myślicie, że nie będzie w innych sołectwach. A ktoś tych sołtysów innych informował, że trzeba by na to przeznaczyć środki? ja tam swoje funduszu sołeckiego nadal nie znam, bo pani sołtys strzeże tej tajemnIcy chyba do (nomen omen) grobowej deski... A czy to zgodne z ustawą (choćby poprzednią by gmina w żaden sposób nie zapewniała możliwości segregowania odpadów? A ja już się tak ładnie nauczyłam i co mam znowu wyrzucać wszystko razem? Czy wozić do innego sołectwa? pozdr Odpowiedz Link
ziuta-z-gory Re: segregacja śmieci 07.01.13, 15:17 W przypadku gdy nie będzie co z tym zrobić sugeruję zbiórkę odpadów segregowanych na parkingu UGR. Decydenci na pewno się ucieszą Odpowiedz Link