Dodaj do ulubionych

O problemach wicewójta z GDDKiA

14.04.14, 15:30
Zachęcona do lektury wpr o busach znalazłam i tekst o Złotych Łanach
A tam fascynujące info o Trakcie Grocholickim
Wklejam:
Za przygotowanie dojazdu do wiaduktu w ciągu ul. Złote Łany odpowiadają m.in. władze gminy Raszyn. – W ubiegłym tygodniu wyrównaliśmy tę ulicę i kierowcy nie powinni mieć problemów z przejazdem. Mamy plany związane z utwardzeniem ul. Złote Łany. Wszystko jednak zależy od mieszkańców i radnych – twierdzi Mirosław Chmielewski, wice wójt Raszyna. Raszyn ma też inny problem, z wiaduktem, którego GDDKiA postawić nie chce. – Wnioskowaliśmy, by w ramach budowy trasy S8 powstał wiadukt w ciągu Traktu Grocholickiego. Drogowcy z GDDKiA nie zamierzają go jednak wybudować – mówi Chmielewski. – Inwestycji nie chcą mieszkańcy Michałowic, bo przeprawa miałaby połączyć Nowe Grocholice właśnie z Michałowicami – zaznacza.
I dwa pytania:
1. Naprawdę gmina wnioskowała o wiadukt w ciągu Traktu Grocholickiego i jak to się ma do niechęci gminy do przebicia Traktu Grocholickiego, którego gmina jest taki wrogiem
2. Dlaczego mieszkańcy Michałowic nie chcą by ich łączyła jakaś przeprawa z Nowymi grocholicami?
Obserwuj wątek
    • babayaga0 Re: O problemach wicewójta z GDDKiA 14.04.14, 22:16
      Chyba było tak, że poprzedni i obecny wójt dali sobie spokój z tym wiaduktem wiedząc, że 500m dalej będzie wiadukt w ciągu ulicy Pruszkowskiej. No bo przecież jaki jest sens wydawać ogrom pieniędzy na takie dublowanie mostów?
      Jedni nie chcą mieć autostrady obok siebie, inni tęsknią za wiaduktami - wszystkim nigdy nie dogodzisz...

A co do Michałowic to bzdura wyssana z palca podobnie jak i Ta, że mieszkańcy tej gminy boją się zalewu aut z Raszyna i uważają, że ich gmina jest lepsza i bogatsza.
    • jacek-wisniewski Re: O problemach wicewójta z GDDKiA 15.04.14, 06:11
      Agnieszko, Pan Mirosław Ch. powinien udzielić odpowiedzi ile pism w tej sprawie złożył w kadencji 2006 - 2010. Bo wtedy można było wprowadzać zmiany do projektu S8. Te akcje w 2012 i 13 dotyczące prób budowy wiaduktu w śladzie Traktu Grocholickiego, czy dróg serwisowych od Traktu do Pruszkowskiej i na Puchałach są mocno spóźnione.
      Co do niechęci mieszkańców Michałowic do takiego wiaduktu to może by była, gdyby.... nasi sąsiedzi wiedzieli o takim pomyśle smile.
      Bez zmiany wójtów Nowe Grocholice są skazane na Trakt Grocholicki, który ma funkcje pasa startowego lotniska, brak chodników i rów melioracyjny, który wygląda w wielu miejscach gorzej po remoncie niż przed.
      • grocholica Re: O problemach wicewójta z GDDKiA 15.04.14, 10:02
        Chyba było tak, że poprzedni i obecny wójt dali sobie spokój z tym wiaduktem
        no właśnie tutaj pan wójt mówi, że nie dał sobie spokoju tylko walczył

ja osobiście bardzo bym chciała tam jeśli nie wiadukt to kładkę dla pieszych i rowerów

A może to jest do wywalczenia - nad Pruszkowską jest kładka, chociaż też będzie tam droga - tu kładka chyba by nie przeszkadzała mieszkańcom Michałowic - mam nadzieję, że aż tak nas nie nie lubią

Czy ja jestem przewrażliwiona, że mam wrażenie, że tu też jest taka sugestia, że mieszkańcy Nowych Grocholic przeszkadzają swoim sąsiadom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka