31.05.14, 07:55
Panie Jacku, z nieboszczykiem generałem i papieską wizytą, coś pan mąci,
pierwsza papieska wizyta w Polsce to 1979 rok
druga w 1983
w 1982 Jan PawełII nie wizytował ojczyzny
generał zasadził się na Pana na okoliczność wizyty kogoś innego.........
Obserwuj wątek
    • jacek-wisniewski Re: blog JW 31.05.14, 08:22
      Faktycznie było odwrotnie.
      Lata, Panie Dzieju, lata. Muszę zaaplikować sobie wakacje i coś na ten, jak mu tam.. a pamięć smile.
      Starość nie radość. Np. od kilku dni dowiedziałem się, ze zdrowy człowiek ma więzadła krzyżowe w kolanie. A jak ktoś sobie je zerwie to boli, że... i się kuleje smile.
      Chociaż są tacy, którzy twierdzą, że urząd przed wyborami pozyskał moją lalkę voodoo (czy jakoś tam) i wbijają te szpilki, wbijają. Może zamiast w język ktoś od PR -u trafił w kolano?
      Tak więc dziękuję za pomoc w pamiętaniu. Bo pamięć to ważna sprawa. Rzekł bym nawet najważniejsza.
    • jacek-wisniewski Re: blog JW 31.05.14, 08:26
      Ale ta próba przejechania była w czasie pierwszej wizyty, ponieważ władza nie przypuszczała, że będzie na trasie z lotniska tak dużo ludzi stało i generał jechał bez kolumny samochodów drugim pasem ul. Żwirki i Wigury. A ten "prawie pod kołami" nie byłem sam. Kilka osób na odcinku, który widziałem też prawie wylądowało na masce.
      • patrzacy.z.boku Re: blog JW 01.06.14, 00:56
        a jak to jest z tym publikowaniem rzeczy pozostalych po jp2, ktorych nie chcial zeby byly publikowane. po chrzescijansku czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka