babayaga0 19.06.14, 11:18 "Rowy zarastają a na dzień dzisiejszy, mam kandydata do czyszczenia rowów" "kopanie rowów, to jego życiowa pasja! " no wiesz co starix, tak kolegę Jacka obrażać ja wierzę, że to inteligentny człowiek i ma inne pasje w życiu, a nie kopanie rowa... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starix62 Re: rów 19.06.14, 14:30 babayago, czytaj ze zrozumieniem lub cytuj bez cenzury ! Nara Odpowiedz Link
grocholica Re: rów 19.06.14, 16:17 No właśnie, i nawet nie ma jak się skontaktować ze spółką. Pamiętam, że mają adres w Dawidach i nawet podawali jakieś telefony, ale teraz nie pamiętam... www.swraszyn.pl/ Może na stronie urzędu gminy powinien być jakiś kontakt do spółki Odpowiedz Link
babayaga0 Re: rów 19.06.14, 23:20 starix, no to chyba wszystkim w gminie pan od kopania rowów kojarzy się tylko z jedną osobą... "Witryna została wyłączona ze względu na nie podjecie rozmów nowego Zarządu Spółki Wodnej w sprawie finansowania kosztów jej utrzymania Proszę zajrzyj tu ponownie za jakiś czas." a kto ją wyłączył intencjonalnie? bo nie wygląda to, jakby stracili domene przez niepłacenie firmie hostingowej, tylko jakby poprzedni administrator chciał zagrać na nosie nowemu szefostwu... Odpowiedz Link
j.aranowski Re: rów 20.06.14, 06:30 Spółka Wodna Raszyn ma jedynie opłaconą domenę (z resztą też dopiero od niespełna roku), bez HOSTINGU. Koszty tego drugiego składnika ponosiłem osobiście. Wprowadzanie danych robiłem społecznie. Jednak w sytuacji, kiedy nowy Zarząd przyznaje sobie po 500 zł miesięcznie diety dla każdego członka zarządu, nie zamierzam go sponsorować, ani opłacając firmę hostingową, ani wykonując za darmo wprowadzanie danych. Wybaczcie, albo wszyscy działamy społecznie, albo nikt. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: rów 20.06.14, 07:33 Widzę, taką samą pogardę dla ludzi pracy jak u wójta. To Andrzej Zaręba na spotkaniu "wypalił" do mnie, że udzielam się w sprawie Nowych Grocholic a jestem ... elektrykiem. Teraz to "kopanie rowów" ma być czymś co ma mnie obrażać. Ja ludzi dzielę tylko na tych, którzy pracę wykonują należycie i tych, którzy nie potrafią swojej pracy wykonywać. Nawet jak jest to praca na stanowisku wójta Gminy Raszyn . Rowów w spółce nie kopałem i nie wykaszałem. Ale jak trzeba było to ze szpadlem pojechałem na Słomin i wyczyściłem studzienkę. I jakoś korona z głowy, czy herb szlachecki mi z tego powodu nie odpadł z ..... pleców . W spółdzielni pracy studenckiej jako student układałem chodnik na Żoliborzu. A później jako prezes woziłem tam swoich pracowników, kiedy mówili, że się czegoś "nie da zrobić". Jak prezes mógł ułożyć chodnik, to wszystko da się zrobić. Jak się chce. Odpowiedz Link
b.czysty_motocykl Re: rów 22.06.14, 11:47 Przejeżdżałem wczoraj przez Jaworową - rów, zdaje się R46 - wykoszony. Czy to spółka wodna zrobiła? Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: rów 23.06.14, 06:19 Nie. Krasnoludki . Brawo czysty. Jakaś operacja "na oczy" była? Bo przez 2 lata jakoś nie widziałeś/aś tego co robiła spółka wodna. W 2013 roku oprócz R46 były wykoszone: R 65, R70, R 30, R 30/1, R 19 i U5. Nie widziałeś/aś bo nie jeździłeś/aś po gminie? Roboty te wykonaliśmy bez udziału środków z gminy. A i jeszcze kawałek rowu w Falentach ITP i rowu Opaczewskiego. Odpowiedz Link
b.czysty_motocykl Re: rów 23.06.14, 10:51 Chybaś człowieku zdurniał zupełnie. Przecież wcześniej, zanim nie wyszły na jaw Pańskie malwersacje, nikt o spółce nie pisał na tym forum, to po co miałem o jakichś rowach pisać. Może trzeba było sprawozdania o tym w kurierze umieszczać, przynajmniej bym wiedział. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: rów 23.06.14, 11:17 Ty człowieku to jednak i zawodowo (w Kurierze) i prywatnie (na forum) mieszkańców Gminy Raszyn traktujesz jak debili . A zapewniam, że tacy nie są. Przekonasz się człowieku w listopadzie . Odpowiedz Link