lechujarek69 28.05.15, 13:14 wiadomosci.wpr24.pl/raszyn-mysli-o-hali;23756.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowynaforum_raszyn Re: hala sportowa 28.05.15, 13:25 Proponuję aby projekt wykonała Miss Raszyna ( zna się na wszystkim przecież ), a szefem powinien zostać pewien radny co to lubi przeżerać, a kiedyś dzieciaki uczył w piłkę grać Odpowiedz Link
michal-105 Re: hala sportowa 28.05.15, 22:34 Już mowią na stadionie o tej hali, że to bedzie Gróba Kaśka. Ma Warszawa i Raszyn też ma mieć. Odpowiedz Link
krystian.zabieglinski Re: hala sportowa 29.05.15, 15:29 A ten to prawdziwy Gentleman!!! Odpowiedz Link
krystian.zabieglinski Re: hala sportowa 29.05.15, 15:28 Ale ten pan jest dowcipny. Aż iskrzy!!! Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: hala sportowa 29.05.15, 18:35 panie Krystianie,pan tak szybko wszystko w bipie znajduje,znalazl pan w budzecie gminy pieniadze na budowe tej hali? Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: hala sportowa 01.08.15, 22:15 Chyba pan krystian nie znalazl patrze w kurierze,ze 300 miejsc na widowni ma byc w tej hali...nie za duzo? Odpowiedz Link
tuurodzony Re: hala sportowa 02.08.15, 13:34 Proponuję ogłosić referendum z pytaniem: czy hala sportowa czy handlowa? Oraz, ile miejsc w sportowej? Odpowiedz Link
lechujarek69 Re: hala sportowa 13.09.15, 08:59 na dniach mial byc rozstrzygniety przetarg na projekt hali. budowa zacznie sie za rok i potrwa 2 lata. skonczy sie przed wyborami 2018. Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: hala sportowa 13.09.15, 10:39 A potem ( to już tradycja w naszej gminie ) pewnie będzie stała nieużywana kilkanaście miesięcy jak ośrodek zdrowia i CKR Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 13.09.15, 13:35 hmm patrzący jak zawsze z boku zadał ciekawe pytanie czy hala się już pobudowała? Patrzący ty chyba patrzysz ale jesteś niedowidzący hala będzie na czas (zanczy na 2018 rok) jesień... załozymy się? Akurat tak się będzie szczęśliwie składać, że będzie to rok wyboraczy a Zaręba o ile jeszcze dotrwa jako Wójt (RIO) nie żartuje... no to wiadomo "sukces" będzie potrzebny. zaś lechujarek... zawsze mówił że on z Urzęcem nie wiele ma wspólnego a tu prosze wiedza jak u nikogo innego... na dniach miał być rozstrzygnięty przetarg na projekt hali. budowa zacznie sie za rok i potrwa 2 lata. skończy sie przed wyborami 2018. no a nowy na forum (choć już nie taki nowy) piszę, że będzie ona stała pusta tak jak Ośrodek Zdrowia (bez lekarzy) no i CKM(R)... Informuje, że w przypadku Ośrodka to lekazre będą od stycznia bo tak rozkładając ręce zapewnił mnie na tamten dzien jak z nim rozmawiałem pan PO kierownika przychodzi. A rozmawiałem w styczniu więc co to jest rok? Rok nie wyrok... panie Andrzeju a dwa lata jak dla brata panie Mirku... No cóż wiadomo, że po budowie każdy budynek musi swoje odstać... No a że CKM(R) stał ponad 20 lat to gdzie mu się (motyla noga) spieszy jeszcze ten jeden. Ale za to w 2018 jakie będą tam imprezy... drzwi się zamykać nie będą. a już niebawem (możemy się założyć) odbędą się tam imieniny Wieśka znaczy nie wiem kiedy jest Wiesława ale wiem kiedy jest Andrzeja... w andrzejki poppularne. Panie Zareba nie mógłby pan choć raz wynająć salli powiedzmy od Gromka Jacka (chłop by sobie też zarobił przy okazji) a nie balować za darmo. Bo jak tak to ja też już rezerwuję ów salę w CKM(R) na 19-go kwietnia za rok (wteorek coprawda) dzien moich urodzin... No może, że koledy (nie KOLESIE) i koleżanki pracują to może na 23 kwietnia (sobotę)... Obiecuję, że szkód większych jak Zaręba i ekipa dla gminy ja w sali nie wyrządzę. Odpowiedz Link
tuurodzony Re: hala sportowa 14.09.15, 12:29 Takie mam nieśmiałe oczekiwanie. Gdyby tak wszyscy szczekacze narzekacze, coś pozytywnego zrobili dla gminy, byłbym bardzo kontenty Odpowiedz Link
nowynaforum_raszyn Re: hala sportowa 14.09.15, 13:57 A ja bym nie szczekał gdyby Zaręba ze swoją kliką ( Lechańscy, Kucharski, Marcinkowski, Smolicha itd... ) przestali gminie szkodzić. Bo przez ostatni rok nie zrobili nic pozytywnego... Za to wy.... kilka osób z pracy, a na ich miejsce powsadzali swoich, zlikwidowali dobrze działający GOK ( zamiast przenieść go do nowej siedziby ), ustawili kilka konkursów na wysokie i dobrze płatne stanowiska w gminie. Dzięki takim działaniom sytuacją w naszej gminie zainteresowane są: prokuratura, CBA, PIP, RIO i jeden Bóg raczy wiedzieć kto jeszcze Odpowiedz Link
tuurodzony Re: hala sportowa 14.09.15, 16:49 nowy - masz dobre wiadomości z pewnych źródeł. Napisz kto jest tobą zainteresowany? Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 14.09.15, 19:39 nowy uwazaj lepiej by się twoja żona jeden taki nie zaiteresował... ponoć lubi cudze żony. No a ja uprzedzam pytanie mna nie jest nikt zainteresowany no może poza kilkoma sku*****mi co to pewnie beda chcili mi wpier***ć a proszę bardzo niech spróbują szczęścia z Boża pomoca może im się uda... a tobie powtarzam pilnuj żony... tuurodzony ja informuję, że pierwszego dnia jak zobaczę Zaręba na taczkach lub w obięciach ABW CBŚ RIO i Bóg jedn wie kogo to wtedy szczekać przestanę... no oczywiście na ów władzę, bo jak przyjdzie inna i będzie robic to samo to szczekanie nie ustanie... Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: hala sportowa-skad pieniadze na budowe? 14.09.15, 20:29 tuurodzony,a z jakiego budzetu ta hala bedzie budowana,bo jak pisze byly wojt na swoim blogu to gmina toniepisze to pewnie sie zna... wiescgminnaniesie.blox.pl/2015/09/Zareba-z-Marcinkowskim-utopia-gmine.html Odpowiedz Link
starix62 Re: hala sportowa-skad pieniadze na budowe? 14.09.15, 21:23 " z jakiego budżetu " ano z takiego, co wybudowano ; centrum medyczne, ( bez lekarzy ) centrum kulturu, z pijakiem w tle, to znaczy z środków własnych ! Nie z unijnych, co to zarebowaty wyPISywał na banerach. Nara. Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa-skad pieniadze na budowe? 14.09.15, 22:15 a ja szybko znajdę kasę na ów budowę... po 1-sze obciąć kolesiom korytko Lechańscy oboje w rok 380 tysięcy (nie za dużo jak na jedną rodzinkę) a za mniej się nie da żyć pani Marzenko. 2-gie obciąć sobie samemu dochód czyli wójtowi... 3-y jak i sobie tak innym też ale nie tym z dołu tylko tym wiadomym... 4-te pogonić do roboty tego pozyskiwacza od środków unijnych żeby coś w końcu pozyskał czyli zapracowała na swoją wypłatę. 5-te a jak ludzie zobaczą, że można sobie odjąć od ust to może i oni też pomogą, a przynajmniej nie będą szczekać. jedno jest pewne dużo o budowie mowią a mniej o kasie co na to ma iść. Jak rozumiem może jak Kucharski posłem zostanie to jako poseł ziemi raszyńskiej pomoże. a może by tak w końcu do roboty się zabrał Chmilewskie radny powiatowy, bo jak sikorki ćwierkają to z PiS-u raszyńskiego tylko Klimaszewska coś robi... Mirku jak się nie nadajesz na raadnego to zrezygnuj... kase pobierać a nic nie robić to każdy potrafi. Oczywiście tak jak poptrzednią kadencję radnych powiatowych tak tę też rozliczę pod koniec. W tamtym czasie tylko Iwicki coś robił tak na 4+ pozostali niestety pała... a Słowikowska vel Żaboklicka to pała z wykrzyknikiem, ona już wie za co. Odpowiedz Link
kowalskich.jasiek Re: hala sportowa 09.11.15, 21:22 "O przygotowaniach do tej inwestycji informowaliśmy kilkukrotnie. Powstanie nowoczesnego obiektu pochłonie ponad 9 mln zł. Ale nie będzie to zwykła hala sportowa, lecz pierwsza tego typu w naszej części Mazowsza. Projekt opracowano w nowoczesnej technologii pasywnej. Charakteryzuje się ona minimalnym zużyciem energii w trakcie eksploatacji. Jak będzie wyglądała hala? Znajdzie się w niej boisko o wymiarach 44,75 na 22,5 metra. Pole gry zostanie wyposażone w kurtyny zapewniające możliwość podziału na trzy części w celu tworzenia boisk treningowych do koszykówki, siatkówki i innych dyscyplin. W środku zaplanowano także siłownię o powierzchni 90 m. kw, cztery szatnie, pokoje trenerów, salę masażu. Nie zabraknie oczywiście widowni z 224 miejscami siedzącymi. Budynek będzie miał trzy nadziemne kondygnacje." Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 09.11.15, 22:17 no i co? a gdzie loża dla vipów o przepraszam dla vipa Zaręby... Kucharskiego (ktoś musi drinki podawać) Radzę dorzuciś jakies 5 miliona na ten projekt. No i oczywiście jak zawsze obiecanak (jak z domem W.) i przychodnią, że będziemu ja budowac ze środków zewnętrznych Odpowiedz Link
kowalskich.jasiek Re: hala sportowa 17.11.15, 21:23 Projektanci jeszcze kreślą, wyliczają i główkują. Hala sportowa w Raszynie ma być nowoczesna i dostosowana do potrzeb mieszkańców. Czy tak będzie? Na wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej firma ze Szczecina ma dwanaście miesięcy. Prace rozpoczęły się w lipcu, jednak już widać pierwsze efekty. – Posiadamy już wizualizację zewnętrzną hali, ale szczegółów nie mogą jeszcze ujawnić – mówi Katarzyna Klimaszewska, dyrektor Gminnego Ośrodka Sportu w Raszynie. I dodaje: – Hala będzie wyróżniała się na tle innych obiektów w regionie. Chcemy stworzyć coś innowacyjnego, nowoczesnego i lekkiego. Wiadomo już jak hala zostanie zagospodarowana. Cieszyć mogą się drużyny sportowe z Raszyna, które będą miały nowoczesne boiska i sale treningowe. – Parter zostanie stworzony w sposób umożliwiający wspieranie klubów. Z kolei piętro zamierzamy wykorzystać komercyjnie. Na parterze pojawią się szatnie oraz kawiarnia. Będzie duże boisko z możliwością podzielenia na trzy części. Z myślą o sekcji bokserskiej na stałe zamontowany zostanie ring. Pojawi się również duża sala dla zespołu podnoszenia ciężarów. Na górze planujemy stworzenie pomieszczania do rehabilitacji, gdzie osoby starsze i niepełnosprawne będą mogły pracować z rehabilitantem. Powstanie również siłownia oraz sala do zajęć fitness – opisuje Klimaszewska. Jeden etap prac projektowych można uznać za zakończony. Hala została już „rozłożona”. – Mamy już charakterystykę oraz rozplanowanie pomieszczeń. Teraz skupiamy się na zagadnieniach technicznych. Chodzi m. in. o system ogrzewania i chłodzenia czy instalacje elektryczne. Spotykamy się z firmą, która odpowiada za projekt i dyskutujemy, aby zastosować jak najlepsze rozwiązania. Nasze rozmowy często są długie. Ostatnie spotkanie trwało pięć godzin – mówi dyrektor raszyńskiego GOS-u. Projekt hali pochłonie ponad 450 tys. zł. Z kolei budowa obiektu to koszt ok. 20 mln zł. Tekst linka Odpowiedz Link
kysiek Re: hala sportowa 21.11.15, 19:17 Matko 20 mln za halę. A ja się pytam gdzie kanalizacja, gdzie chodniki, np. w Jankach i Falentach nie da się przejść 1 ciągiem, tylko co 5 metrów trzeba się przemieszczać na drugą stronę. Na remontowanej al. Krakowskiej tez będzie szał dla samochodów, a ludzie z przystanku będą szli poboczem do świateł przy IKEI. Przypomina mi to błędy innych samorządów, które pobudowały obiekty, których później nie są w stanie utrzymać. No cóż ja już chyba tego nie ogarniam. Odpowiedz Link
starix62 Re: hala sportowa 21.11.15, 20:24 Tak, 20 mln. to zwykły sabotaż ! Ludzie, opamiętajcie się, mieszkańcom potrzebne są przedszkola, a nie hala sportowa ! Wy, znowu za nasze podatki, lansujecie się. No i ile " dostaniemy " kasy z uni, co to nas tak ślepo popiera ? Zapewne tyle samo co na ckr. Czekam na ripostę gdzieś urodzonego, tego co ma radyjko ustawione na łojca derektora z Torunia. Nara. Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: hala sportowa 05.12.15, 10:12 starix,raszyn to jedna z najbogatszych gmin jak napisal sek. klopoty z finansami maja inni wiadomosci.onet.pl/szczecin/najbardziej-zadluzona-gmina-w-polsce-prosi-o-pomoc-billa-gatesa/cs4dxw Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 05.12.15, 10:54 a może nie prawda? Bogaci jesteśmy jak cholera... oni w kasę z koryta a my mieszkańcy w doświadczenie. Czas prawdy nadchodzi patrzący... uważaj na najbliższe dni. A może jakiś wierszyk kolejny o tym co sie dzieje w Raszynie. Też bym napisał a le nie mam takiego talentu jak ty. Mam co prawda jeden talent o którym Monika wie dobrze ale nie czas dziś o nim gadać... Już niedługo ujawnię go... Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 05.12.15, 10:59 jedyna frada dla ow gminy to jak napisałem dwoch naszych doradców posłać albo brac kredyt w SKOK Chmielewskiego Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 26.11.15, 07:51 mieszkanie do wynajęcia w centrum Raszyna zaintereswoanych proszę o kontakt sękler@vp.pl Odpowiedz Link
kowalskich.jasiek Re: hala sportowa 31.12.15, 08:34 ponoć nasza nowa hala sportowa, której budowa ruszy w lecie i potrwa 2 lata, ma mieć też salkę do sztuk walki. jeden czy drugi desperat z tego forum będą mogli się ponaparzać, może nawet za darmo w ramach płaconych podatków a to wszystko już w 2018 Odpowiedz Link
sekler Re: hala sportowa 31.12.15, 09:42 cieszę się że hala powstanie w 2018 roku bo to będzie rok wyborczy no i Zaręba... Marcinkowski będzie musiał się czyms wykazać. A taka duża hala to "duży" przecież sukces. Tak więc Wiesiu rozumiem że pierwszy szpadel wbijesz już latem... a ja tak propo naparzania czyli mowiąc po męsku (moderatorka jeszcze śpi... nie czyta bynajmniej) napierdalania powiem tak. Była kiedyś jedna z sesji rady gminy Iwicki był wtedy z Zarębą radnym (2006-2010) i był też radnym Waldek Gajewski... był też z Raszynie turniej bokserski. Ktoś rzucił hasło by się spotkali zwaśnieni radni Gajewski i Haczkur na ów ringu... Waldek zaś rzucił temat że czmu nie a może tak on z Iwickim... No i do dziś do walki nie doszło. Ja rzucam temat również... mam nadzieję, że jak ów hala powstanie to będę mógł się tam spotkać z jednym panem w czterech linach. Oczywście nie widzę problmu by było to przy całym Raszynie. Jest ktos kto podejmie wyzwanie?... Odpowiedz Link