21.11.15, 19:06
Nie wiem, czy ktoś to zauważył, ale nowa plebania jest zupełnie niedostosowana architektonicznie do otaczających ją budynków - starej plebanii i kościoła. Jest to w końcu rejon, który jest matecznikiem naszej miejscowości.
Rozumiem, że koszty zadecydowały, ale mnie to jakoś razi.
Może można było pogodzić koszty i wygląd i zrobić przynajmniej nachylenie dachu lub okna w rozmiarze zbliżonym do starej plebanii, a tymczasem powstało coś zupełnie przypadkowego.
Obserwuj wątek
    • sekler Re: Plebania 21.11.15, 20:37
      a może plebania tak obszerna bo ma pomieścić rodziny uchodźców któryc kościół chyba miał przymować ? A może w innym celu, może ks. proboszcz ma obszerna rodzine właśną. Jak się w jednekj parafi raszyna pojawiła, ,młoda dama opalająca się za kościołem to ponoć ks tłuaczył że to córka siostry, hmm tylko nie wiadomo do końca czy ks miał siostrę. Ale w sumie to nie ludzie mają spowiadac księdza tylko ksiądz ludzi...
      • tuurodzony Re: Plebania 22.11.15, 15:43
        sekler - nie rozśmieszaj mnie i wielu inszych z tym przyjmowaniem uchodźców. Zbliża się wigilia, spróbuj dostać się na wigilię na plebanię przebrany za obdartego bezdomnego, a przecie tam czeka wolne miejsce przy stole ....
    • tuurodzony Re: Plebania 21.11.15, 21:49
      Zgadzam się w pełni z twoją uwagą dotyczącą budynku obok plebanii. Jest to klocek kompletnie nie pasujący w tym miejscu. Na marginesie to nie plebania tylko dom parafialny. Nie ma co się jednak martwić, obsadzi się zielenią i nie będzie widoczny
      • sekler Re: Plebania 21.11.15, 23:22
        a powiedz po jaką cholerę? ukrywać coś chyba ksiądz nie musi wstydliwego wink żebys ty widział jakie tu brzydkie plebanie mają i sie nie martwią nic nie zakrywają. Tak więc na Allaha niech księdzy do głowy nie przychodzi by coś zaktrywać... nie po to sie buduje by maskować przecież to nie wilczy szaniec...
        • tuurodzony Re: Plebania 22.11.15, 15:39
          Człowiek nauczony doświadczeniem i tradycją wie, ... to co najcenniejsze trzyma się w ukryciu
      • starix62 Re: Plebania 22.11.15, 14:01
        No, tu zupełnie urodzony masz rację, posadzimy krzaki i będziemy z za krzaka obserwować Sodome i Gomore. Nara.
        • sekler Re: Plebania 22.11.15, 14:06
          jak za krzaka (motyla noga) jak sam ksiadz nie raz wchodzi do tej sodomy... ostatnio nawet biskup swe stopy tam zostawił. Dziś kościołowi nie przeszkadza OBŁUDA... KOLESIOSTWO... NIESZCZENIE DRUGIEGO CZŁOWIEKA... ba nawet KURESTWO aby sakiewka była pena najlepiej wypełniona 30-toma srebrnikami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka