25.01.12, 12:12
Poszłam dzisiaj wykupić leki a tegretol 47 złotych a nie 80 groszy jak poprzednio.
Lekarka mówi, że borderowe rozpoznanie nie daje zniżki. Tak zadecydował NFZ. Ale w sumie to ok, skoro leki powodują, że mogą w miare normalnie funkcjonować i utrzymać pracę - choć to raczej zasługa terapii - to mogę płacić tę kasę, byle by mi było lepiej.
Obserwuj wątek
    • perpetua-mobila Re: Tegretol 25.01.12, 14:50
      Wróciłaś w końcu do terapii czy na razie fudnujesz sobie same leki?
      • perfekcjonizm Re: Tegretol 25.01.12, 15:50
        Jadę na lekach i na umiejętnościach jakie zdobyłam przez siedem lat terapii.

Moja lekarka zapytała mnie ostatnio co dalej z terapią. Powiedziałam, że póki co "opłakuję" jeszcze mojego terapeutę. Pokiwała głową ze zrozumieniem.

Prawdopodobnie będę musiała wrócić do terapii. Mam bardzo ograniczoną pojemność psychiczną i byle pierdoła huśta mną we wszystkie strony. Póki co radzę sobie z tym jakoś, bo staram się nie nadwyrężać. Dużo odpoyczwam, wysypiam się, dobrze odżywiam, chodzę na siłownię. Ale zdaję sobie sprawę, że może się zdarzyć tak, że pewnych rzeczy nie uniosę i będę potrzebowała wsparcia terapeutycznego.

Na razie chcę też sama przekonać się ile jestem w stanie unieść. Bardzo mi zależy na tym by znaleźć we własnych oczach potwierdzenie, że ta dotychczasowa terapia coś dała i że daję radę.
    • zapetlona-online Re: Tegretol 01.02.12, 21:03
      Perfekcjonizm napisz coś więcej o tych Twoich lekach- 21.02 mam umówioną wizytę u lekarza bo wreszcie dojrzałam do decyzji ,że potrzebuję farmakologicznego wsparcia. Czy to co bierzesz rzeczywiście nie przekłada się na jakieś ograniczenie zdolności percepcyjnych w pracy??
      • bloodyandblunt Re: Tegretol 19.02.12, 03:48
        he hehe pisanie o lekach super -----
        naprawde wspaniała sprawa
        raczej polecam "sprawdzanie na samym sobie"
        tegretole i inne podobne " depakiny i neurotopy" raczej sprawa indywidualna
        wsparcie lekowe ok ale jednak pod kontrolą lekarza a nie dziwnych postów forumowych pozdro
      • perfekcjonizm Re: Tegretol 20.02.12, 17:01
        Mi tak leki bardzo pomogły, a jak Tobie? Hm.. nie wiem.
        Ja nauczyłam sie je dawkować w miarę potrzeby. Pogadaj z lekarzem, spróbuj a nóż Ci pomogą.

W sumie to mi leki w połączeniu z terapią pomogły.
        • zapetlona-online Re: Tegretol 22.02.12, 08:17
          Lekarz przepisał mi Aurex jeszcze nigdy go nie brałam więc zobaczymy- jeżeli tylko nie będę się po nim czuć "śnięta" to będzie dobrze. Z terapią chcę wystartować od przyszłego miesiąca i bardzo chce wierzyć ,że tym razem nie będzie "dezercji z pola walki" jak to miało miejsce w przeszłości.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka