siphilis 25.01.13, 09:18 Czy ktos z Was pobiera rente przez BPD? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cierpieniamlodegobordera Re: BPD i renta 24.02.13, 17:31 Ostatnio rozmawiałam o tym z lekarką i powiedziała, że na BPD nie można dostać ani grupy inwalidzkiej, ani renty. Na moje pytanie: Dlaczego?, odpowiedziała, że wychodzi się z założenia, że BPD jest schorzeniem, w którym "pacjent może dać z siebie więcej". Odpowiedz Link
siphilis Re: BPD i renta 12.06.15, 18:43 Kilku lekarzy stwierdziło mi, że mam CHAD. Więc nie mam BPD :) Odpowiedz Link
brz_a_sk Re: BPD i renta 13.06.15, 06:32 zaburzenie = nie ma renty choroba = może być renta mogą być przy zaburzeniu choroby towarzyszące jakby nie było trzeba robić wszystko i to jak najwcześniej by się zbierać i ogarniać z problemem problemy psychiczne zagnieżdżają się coraz głębiej i ludzie staja się już głównie swoim zaburzeniem czy chorobą tracą pamięć bycia 'zdrowym' Odpowiedz Link
siphilis Re: BPD i renta 20.08.15, 02:38 Dla mnie to jest bez sensu, Znam kilku borderów w cięższym stanie niż niektórzy chorzy na CHAD. Odpowiedz Link
siphilis Re: BPD i renta 20.08.15, 02:43 Podam przykład: miałam na sali laskę, która 18 razy była na oddziałach, gdy trafiłam leżała w pasach, wyła, karmiona przez sondę. Jak jej się polepszyło to chodziła po korytarzu z lalką w beciku, karmiła ją piersią. Ogólnie pluła i biła sanitariuszy itd. No ogólnie bardzo hardkorowy stan. I jaka diagnoza? Borderline. Dla mnie to jakaś masakra. Po wypisie skierowano ją na oddział 7f, gdzie jestem pewna, że jej w takim stanie nie przyjmą! (Wiem, bo byłam). I ona ma "tylko" zaburzenia i nie dostać renty? To jakaś paranoja. Odpowiedz Link