Dodaj do ulubionych

Ceny wynajmu!

20.09.07, 08:25
Chce zaapelować do właścicieli mieszkań na Victorii noszących się z zamiarem
wynajmu. Proszę Państwa nie jesteśmy w Warszawie!! Ceny w granicach
1300-1500zł przeogromnie mnie śmieszą a jeżeli znajdziecie kogoś kto od was za
taką cenę wynajmie to mogę osobiście pogratulować mu frajerstwa! Wynajmowałam
kilka mieszkań w Warszawie, najwięcej za wynajem płaciłam 1300zł w nowym
pięknym budownictwie, w drogiej dzielnicy Warszawy, w pięknym rocznym
mieszkaniu na 8 piętrze, mając pod nosem(!) pracę, szkołę,kino, pub, aptekę,
pocztę, policję, metro i kilka większych hipermarketów nie wspominając o
sklepikach osiedlowych. śmieszy mnie wasza czelność żądania takich, bądź
większych pieniędzy za podrzędne mieszkania daleko od centrum Radzymina a co
dopiero mówiąc o Warszawie,w zbudowanym na bagnach osiedlu wyglądającym jak
obóz koncentracyjny z tą różnicą, że nie z czerwonej dziurawki bez porządnego
dojazdu a wręcz z fatalnym dojazdem do centrum miasta. Pójdźcie po rozum do
głowy, bo to przechodzi ludzkie pojęcie!
Obserwuj wątek
    • 123j1 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 10:35
      co sie czepiasz.nie wierze ze tylko tyle placilas .jak co daj namiary na takie
      tanie wynajmy mieszkan i to w nowym budownictwie.
      • ak_2005 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 11:14
        chyba wiem ile płaciłam, nie było problemem znaleźć takie mieszkanie. Jako drugi
        przykład mogę podać 50-metrowe, Ursynów, za 1200zł, tyle, że bez mebli..
        • malgossia7 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 11:57
          Wydaje mi się,że masz ceny sprzed kilku lat, koleżanko.
          • honorek3 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 12:19
            zgadzam sie z tym ze te ceny to chyba wiele lat temu były. ja
            wynajmowałam siedem lat w warszawie mieszkania i nigdy sie nie
            spotkałam z takimi cenami. Chyba ze kawalerka 10/15m.??? a juz nie
            mówiąc o centrum Warszawy.
            • ak_2005 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 15:55
              więc od razu widać, że macie mało pojęcia o rynku wtórnym nieruchomości w
              stolicy. W tym roku wyprowadziłam się z tego mieszkania! mieszkałam niecały rok.
              Mówię o tym za 1300zł. Zresztą te fakty nie zmieniają postaci rzeczy.
              Właściciele mieszkań na Victorii mają poprzewracane w glowach właśnie po takim
              postrzeganiu w/w rynku.
              • malgossia7 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 16:13
                Trochę szacunku do ludzi by się przydało. Czy w Twoim przekonaniu
                każda osoba, która ma inne zdanie niż Ty ma poprzewracane w głowie?
                Mam znajomych, którzy wynajmują mieszkania ( różnież na Ursynowie )
                i ceny rynkowe różnią się od tych, które Ty podajesz. Domyślam
                się,że w Twoim zdaniem to ciężcy frajerzy jak to określiłaś w
                pierwszym poście. Swoją drogą ciekawi mnie z jakich źródeł Ty masz
                takie fantastyczne pojęcie o rynku mieszkniowym?
                • ak_2005 Re: Ceny wynajmu! 20.09.07, 23:22
                  Ja nikogo nie obrażam stwierdzam tylko na podstawie swojej oraz opinii
                  większości radzymińskiej społeczności, że te ceny są z kosmosu.
                  Z jakich źródeł? Otóż od 3 lat śledzę ten rynek z wszelkich źródeł, od agencji
                  po czasopisma osiedlowe i wiem, że naprawdę można trafić porządne mieszkanie za
                  nieduże pieniądze. Gdy po raz pierwszy rozglądałam się za mieszkaniem w stolicy
                  widziałam na Ursynowie tylko ceny w granicach 1400-1700 a jednak cierpliwie
                  czekałam i znalazłam tańsze i wręcz idealne. Przynajmniej jedno z tych które
                  wynajęłam bądź oglądałam..
                  A co do mieszkań na Victorii bo O TYM TOCZY SIE DYSKUSJA, w tym roku mieszkania
                  przeważnie, podkreślam przeważnie były wynajmowane w granicach 700-900zł i to
                  rozumiem ale, żeby liczyć sobie 1500zł na przykład??? Wybacz ale to niepojęte
                  • malgossia7 Re: Ceny wynajmu! 21.09.07, 08:46
                    Małe sprostowanie. Moja uwaga dotyczyła cen za wynajem mieszkania w
                    Warszawie. Trzeba mieć dużo cierpliwości i szczęścia,żeby wynając
                    mieszkania za tak niski czynsz jak sugerujesz. Odnośnie Wiktorii
                    zgodzę się z Tobą,że ceny są za wysokie. Jest też chyba duża
                    rozbieżność cenowa. Mój sąsiad wynajmuje 57 m za 1300 ( w tym
                    czynsz ), czyli na czysto to wychodzi jakieś 800-850 zł.
                    • marti_h Re: Ceny wynajmu! 08.11.07, 17:00
                      Nie wynajęłabym mieszkania na naszym osiedlu za więcej niż 1000 zł. Niestety ale ak_2005 ma rację, dojazd fatalny, wszędzie daleko, to nie jest lokazlizacja, gdzie za wynajem mieszkania żąda się ok 1500 zł. Dla przykładu moja koleżnka z pracy wynajmuje mieszkanie ok 40 m fakt, że w starym budownictwie, na Bemowie za 1000zł!!! Gdzie wszedzie ma blisko, doskonale polaczenia z centrum nie wpomne o sklepie pod blokiem itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka