123imagination123 17.11.09, 18:38 Czy to prawda, że dieta proteinowa faktycznie powoduje spadek wagi? Nawet przy jedzeniu 3000kcal dziennie? Stosował ją ktoś z Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia005 Re: dieta proteinowa 24.11.09, 21:47 konkretnie tej diety nie stosowałam (ze wszystkimi fazami), ale swego czasu byłam na diecie białkowej, której zasad były podobne co pierwszej fazy. Węglowodany mogłam jeść tylko przed treningami. Faktem jest, ze jak na każdej niskowęglowodanowej i jednocześnie niskotłuszczowej diecie chudnie się na niej, do tego robi się ładne ciało - jeżeli połączysz to z treningami to naprawdę jest szansa na fajną "żyłkę", natomiast samopoczucie miałam fatalne. Brak węgli w diecie dla nie oznaczał senność, zły humor, do tego pryszcze na twarzy (białko jest stosunkowo cieżkostrawne ). Białko nie daje niestety potrzebnej energii do aktywnego funkcjonowania. Po miesiącu miałam dosyć. No i muszę przyznać, że dieta jest dosyć droga... Trochę teg mięsa i ryb wychodzi :) Podejrzewam, ze moze mieć to też związek w indywidualnymi predyspozycjami, są osoby które bardzo dobrze znoszą takie żywienie. Ale zdecydowanie polecam zwiększenie ilości białka w diecie a obcięcie węglowodanów. białko jest długo trawione, przez co długo jest się sytym-dużo dłuzej niż po węglowodanowych posiłkach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
josk25 Re: dieta proteinowa 27.11.09, 12:51 Polecam przeczytać książkę "Nie potrafię schudnąć". TAM SIĘ DOWIESZ NA TEMAT DIETY PROTEINOWEJ tzn. Protal. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka.mezatka Re: dieta proteinowa 01.12.09, 14:54 Ja stosuje i schudlam bez problemu 12 kg :) Odpowiedz Link Zgłoś
wladych Re: dieta proteinowa 06.12.09, 12:04 Aktualnie jestem na tej diecie 21 dzień super zobacz Chcę zdrowo schudnąć Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: dieta proteinowa 16.12.09, 16:49 Faktem jest, ze jak na każdej niskowęglowodanowej i jednocześnie > niskotłuszczowej diecie chudnie się na niej, do tego robi się ładne ciało - chudnie się od ujemnego bilansu kalorycznego a nie od tego że jest więcej białka w diecie. 1. białko spożywane bez węglowodanów zostanie i tak potraktowane przez organizm jako źródło energii a nie budulec 2. wnioskując z powyszego zakładać możemy że nadmiar białek będzie odkładał się w oponie tłuszczu na brzuchu 3. białko spożyte z węglowodanami będzie zapobiegało utracie mięśni w trakcie odchudzania. po prostu w dietach tego rodzaju ucinamy węglowodany do poziomu minimalnego zapotrzebowania. białko ustawiamy na poziomie ok 1.3g/ kg masy ciała a reszta to tłuszcze które też można obciąć. jeśli do tego dodamy aktywność fizyczną to efekt będzie wiadomy za dużo białka obciąża nerki a jeśli ktoś ma kłopot z białkiem w dostępnych w sklepach produktach to może brak uzupełniać konentratami białkowymi - np z naszej Ostrowii. zwykłe skondensowane białko z serwatki Odpowiedz Link Zgłoś
kucharska.marzena Re: dieta proteinowa 29.12.09, 11:58 zgadzam sie z tacx. taka dieta nie jest zdrowa. Kazdy skladnik pokarmowy pelni niezbedna funkcje w naszym organizmie. Bialko jest przeznaczone do budowania miesni i pielenowania naszego organizmu.Weglowodany daja energie, tluszcz daje energie i pelni funkcje ochronna dla naszych organow oraz jest niezbedny do przyswajania witamin A,D,E,K. Wszystkie te skladniki sa niezbedne dla funckjonowania naszego organizmu. Wiec jesli stosujesz diete wysokoproteinowa a nie jesz pozostalych skladnikow bedziesz miec inne problemy zdrowotne jak tylko za duza waga. Najlepsza dieta jest zbalansowana!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia800 Re: dieta proteinowa 07.12.09, 22:58 Hej. Nie ma diety idealnej bez sumplementów. Miałam zbędnych 14kg po ciąży, byłam zmęczona, zestresowana... Miałam ciągle nieprzespane noce, bo syn dawał popalić... Nie wiedziałam co ze sobą zrobić... ;/ Wtedy trafiłam w necie na stronkę www.sylwetkana6.pl i to odmieniło wszystko! Bezpłatnych konsultacji udzieliła mi p. Grażyna, która dobrała mi odpowiednie sumplementy i rozpisała odpowiednią dietę. Na początku się wachałam, ale postanowiłam spróbować i o dziwo w 1 miesiącu schudłam 8kg i w drugim 7kg :) Minęły 4 miesiące od mojej kuracji, a ja jestem zachwycona, ponieważ nie mam efektu jo-jo, mam pełno energii i wreszcie mam siłę, aby co 3 godziny wstawać w nocy do synka :) Dlatego każdemu kto chce schudnąć stronkę www.sylwetkana6.pl i bezpłatne konsultacje z p. Grażyną. Podam dodatkowo jej nr. gg, ponieważ przez gg udziela również konsultacji: 15714987. Nie ma idealnej diety bez odpowiednich sumplementów i odpowiednio rozpisanej diety, teraz to wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciekleo Re: dieta proteinowa 10.12.09, 19:10 Bialko jest silnie zakwaszajace, wiec stosowanie tej diety to glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
josk25 Re: dieta proteinowa 10.12.09, 22:46 maciekleo napisał: > Bialko jest silnie zakwaszajace, wiec stosowanie tej diety to glupota. Głupotą jest wyżej wymienione zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
genowefa.stolnica Re: dieta proteinowa 16.12.09, 02:59 Rewelacyjna francuska dieta odchudzająca (?) dr Pierre Dunan, Zawartość: Pierre Dukan - Nie potrafie schudnac [1].PDF Pierre Dukan - Nie potrafie schudnac [2].pdf rapidshare.com/files/321429055/Pierre_Dukan_-_Nie_potrafie_schudnac.rar > Polecam przeczytać książkę "Nie potrafię schudnąć". TAM SIĘ > DOWIESZ NA TEMAT DIETY PROTEINOWEJ tzn. Protal, Odpowiedz Link Zgłoś
szaraga Re: dieta proteinowa 20.01.10, 21:10 > Polecam przeczytać książkę "Nie potrafię schudnąć". TAM SIĘ > DOWIESZ NA TEMAT DIETY PROTEINOWEJ tzn. Protal, Okazuje się, że trzeba przeczytać następną książkę, żeby schudnąć: rapidshare.com/files/338421644/Pierre_Dukan_-_350_przepisw.rar Przyjemnej lektury rapidshare.com/files/335527527/Poradnik_odchudzania.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Re: dieta proteinowa 04.02.10, 21:14 Witam!!! Jak to zciągnąć,tzn w które kółeczko kliknąć.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beaciaaa Re: dieta proteinowa 16.02.10, 13:25 czesc dziewczyny, Mam pytanie, czy podczas stosowanaia diety Dukana mozna żuć gume mietowa, bez cukru, oczywiscie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczzola Re: dieta proteinowa 23.02.10, 13:23 mozna a nawet jest to zalecane bo zucie gumy moze spowodowac spadek apetytu (tak napisano w ksiazce) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: dieta proteinowa 19.02.10, 21:04 tak, powoduje spadek wagi a przy okazji rujnuje nerki i wątrobę Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajanina Re: dieta proteinowa 22.02.10, 22:34 Ja jestem na diecie proteinowej (pr. Dukana) od 15 dni. Wprawdzie wprowadziłam drobne modyfikacje , których piszę na stronie: Postanowiłam schudnąć Ale tak w większości trzymam się tej diety. Na dzień dzisiejszy – 15 dzień schudłam 2 kg tylko, ale czuję się naprawdę lżejsza i szczuplejsza – już widzę mój szczuplejszy brzuszek. Poza tym założyłam, że tym razem chcę chudnąć powoli, ale za to mam nadzieje trwale. Dzięki tej diecie nie chodzę głodna, ani osłabiona. Ważne, by podczas tej diety pić min 2 litry czystej niegazowanej wody. Dzięki temu wypłukujemy wszystkie toksyny z organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajanina Re: dieta proteinowa 23.04.10, 20:11 Witam wszystkich. Od dwóch tygodni stosuję moją dietę, ale opartą o dietę strukturalną. I schudłam 3 kg. Wcześniej byłam na proteinowej, po 3 tygodniach schudłam 3 kg, potem „dobrałam” kilogram i waga się zatrzymała. Po przeprowadzeniu diety weekendowej z powrotem zaczęłam chudnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczzola Re: dieta proteinowa 23.02.10, 13:29 Moj tata jest na diecie od 1,5miesiaca. Narazie zrzucil 8kg (tylko on wazyl ponad 100 a ponoc grubsi szybciej zrzucaja bo maja z czego). Ostatnio robil sobie badania i nie bylo zadnych nieprawidlowosci zwiazanych z dieta. Moja siostra zaczela w tym samym czasie. Schudla juz 5,5kg. Moj chlopak zaczol w sobote. Z obserwacji widze, ze jest oslabiony i ma tez mniejszy apetyt. Dzis jest 4 dzien, waga pokazuje 2kg mniej niz w sobote ale na ostateczne wyniki trzeba poczekac. Pije bardzo duzo wody. Odpowiedz Link Zgłoś