Dodaj do ulubionych

Praga - czy ktos z Was byl?

IP: 217.153.104.* 12.07.03, 15:14
Chcialabym zwiedzic Prage i (moze) okolice. Moze ktos z Was byl tam ostatnimi
czasy i moglby polecic najlepszy dojazd (z Krakowa), nocleg, co warto
zobaczyc itp.
z gory dzieki!!!

dora

Obserwuj wątek
    • Gość: stanislai ja byłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 20:45
      siedziałem kilka dni. na dworcu kolejowym (wielki i okropny) znalazl mnie gośc
      z ulotkami taniego hotelu studenckiego - jakies 4$ za noc - 40min. na piechote
      od centrum. co obejżeć? nie sposub opisać w skrucie. poszukaj strony
      internetowej o pradze. ale ja moge powiedzieć, że jak skończysz zwiedzać i
      nadejdzie wieczur - to jest co robić. piwo kosztowało ok. 3zł za kufel. wjazd
      do klubu 4zł, ciężko znaleść darmowy internet - ale można. jedzenie - tak jak w
      polsce. Tłum turystów z całego świata nastawiony na zwiedzanie i zabawe - nie
      da sie żle bawić. dojazd? najtaniej dotszeć jakoś do granicy czeskiej
      (Cieszyn), i pociągiem do samej pragi.
      jak chcesz więcej napisz: stanislai@yahoo.com
    • Gość: michrock99 Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: *.pl / 192.168.10.* 17.07.03, 21:59
      Witaj !!! Ja byłem w zeszłym roku przez tydzień czasu. Najlepszy dojazd to
      dojechać do Czeskiego Cieszyna i stamtąd IC do Pragi , koszt biletu z
      miejscówką ok 700koron (6 godzin jazdy ale w komfortowych warunkach). Noclegi
      to nie łąp nikogo z miejscowych z kartkami co chodzą po dworcu , można się
      przejechać. NA dworcu jest biuro informacji turystycznej i tam dzwonią
      iszukają noclegów na każdą kieszeń my płaciliśmy 700 koron za pokój dwuosobowy
      w pensjonie młodzieżowym 5 minut tramwajem od centrum. Jedzonko bardzo tanie i
      oczywiście piwko też ale oprócz ścisłego centrum. Ale nie daj soię namówić na
      żadne dodatki proponowamne przez kelnerów bardzo słono można zapłacić za nie
      (np orzeszki solone U Szwejka 50 koron , tyle co piwko) .Zwiedzać jest co do
      woli a wszystko można obejść na nóżkach niewielkie odległości, ąz trudno coś
      polecic konkretnie. Jeśli interesują cię jakieś szczegóły to napisz na mój
      adres to udzielę wiecej cennycjh wskazówek michrock99@gazeta.pl
    • Gość: dora Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: *.lubin.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 09:20
      cześć , apropo Prsgi to powiem że jest to piękne miasto. Noclegi polecam
      akademiki nocleg ok. 25 zł na polskie
      adress ul.Zikova 13, 16000 Prague 6 - Dejvice, tel 00420/2/24320202
      można dogadac się po polsku, akademiki są około 500 600 metrów od centrum czyli
      starej Pragi. Polecam do zwiedzenia chradczany, rynek , zjeść knedliki i napić
      się piwka , ceny tak jak w stolicach centrum drogie ale zaraz z boku taniej .
      metro, muzeum Vaclawskie namiesti, . z krakowa niewiem jak z dojazdem , jeśli
      samochodem pamiętaj o opłatach na czeskich drogaz , w polsce w pezetmotach
      można kupić je. miłego zwiedzania. Adam z Lubina dolnośląskie
    • Gość: AGA Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 09:46
      jA BYŁAM dwa lata temu, nocowałam w hostelu, gdzieś przy rynku, ale dokładnie
      nie pamiętam ulicy. Praga jest cudownym miastem, na zwiedzenie jej potrzeba
      około 2 tygodni, tyle pięknych miejsc znajduje się w Pradze. Na pewno tam
      wrócę. Miłego zwiedzania.
    • Gość: Karolina Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: 213.68.251.* 18.07.03, 11:00
      Jesli chodzi o dojazd, nie mam pojecia jak z Krakowa. Jesli pojedziesz
      pociagiem, to na dworcu glownym (Hlavni Nadrazi) pojawi sie automatycznie obok
      Ciebie mnostwo ludzi, ktorzy proponuja nocleg w prywatnych kwaterach. tanio, do
      wyboru, do koloru-czy centrum, czy gdzies dalej. Milego pobytu, Karo
      • Gość: stawki Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 19:11
        daw tygodnie to przesada ja tam bylem juz 2 razy i z checia wroce poraz 3
        Praga jet cudowna noclego mozesz zobie zrezerwowac juz w Pl przez internet w
        rrazie czego dzwon 0501104354 Pawel
    • Gość: madzix Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: 62.111.252.* 25.07.03, 18:46
      ja bylam 19 czerwca, jak chcesz sie dowiedziec czegos konkretnego to czekam na
      mail:cestlavie@o2.pl
    • Gość: Kaśka Re: Praga - czy ktos z Was byl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:34
      Polecam noclegi w Pensjonacie Fantazja w Pradze. Cena za noc za pokój 2-os - 24
      Euro. Można wykupić u nas w biurze. odatkowo opłata rezerwacyjna 50 PLN od
      całości zamówienia.

Zapraszam serdecznie. Służymy też radą i pomocą. www.pragotour.pl

Kaśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka