Dodaj do ulubionych

Świetlica w SP112

25.08.13, 19:15
Proszę o informacje jak wyglądają zajęcia na świetlicy dla klas pierwszych w SP112. Czy świetlica to jedna sala dla klas pierwszych? Dużo jest tam dzieci przed i po zajęciach?
Pracujemy i syn będzie tam od 8.00 gdy zajęcia będą na II zmianę i zastanawiam się nad alternatywnym rozwiązaniem. Czy ktoś z Was korzysta z opiekunki zaprowadzającej i odbierającej dziecko ze szkoły?
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: Świetlica w SP112 28.08.13, 00:28
      Świetlica to jedna sala, każdy rocznik (a raczej poziom), ma swoją, odrębna dla klas 0, 1, 2 i 3. Teraz dzieci młodsze będą miały łatwiej, bo sześcioletni pierwszoklasiści i zerówkowicze będą na Ostródzkiej w filii szkoły. Nie wiem więc, co zrobią z dotychczasową salą dla zerówek, ale wychodzi na to, że będzie lepiej. Tyle że dotychczas było bardzo słabo (to taki eufemizm, byś nie popadł w depresję wink), teraz może będzie zwyczajnie źle.
      • d-a-b-i-77 Re: Świetlica w SP112 28.08.13, 09:45
        Takie też mam wyobrażenie o świetlicy biorąc pod uwagę ilość klas pierwszych. Szczerze mówiąc bardzo liczę na poprawę warunków po przeniesieniu sześciolatków do filii, może plan lekcji dla pierwszaków będzie odrobinę lepszy niż w poprzednich latach.
        Przeraża mnie świetlica w godzinach 8.00-12.40 a po tylu godzinach szaleństwa i hałasu rozpoczynanie lekcji. Nie mam jednak wyjścia i myślę o kimś kto mógłby zająć się dzieckiem przed 12.40 2-3 razy w tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka