untochables 02.10.06, 22:02 mam pytanie czy robicie jakieś własne wyroby - wino nalewki lub coś innego ? jeśli tak opiszcie co i jak, lub dajcie linki do przepisów Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Wyroby własne 02.10.06, 22:46 Zrobiłem: 1. Miód pitny. Ponieważ zrobiłem go z miodu lipowego, ma ciekawą cechę: Jest jasny jak białe wino. Powinien postac jeszcze minimum 2 lata, ale marnie to widzę. 2. Prawdziwy absynt ;-) z allegro. Odpowiedz Link
mojave Re: Wyroby własne 05.10.06, 09:40 wczoraj zaczęłam robic wino z winogron - pierwszy raz w zyciu, zobaczymy co z tego wyjdzie:) Wczoraj tez robilam 4 butelki nalewki malinowej wg. przepisu koleżanki - piłam u niej i bardzo mi smakowała - słodkawa a mocna. Odpowiedz Link
qubraq Re: Wyroby własne 05.10.06, 14:50 Od wielu lat robie jakies zajzajery... :))) najstarsze moje wino różane pochodzi z 1967 roku i zostalo zrobione technika bezdrożdżową przez zalanie niemytego owocu dzikiej róży syropem kilo cukru 2 - 3 litry przegotowanej jeszcze ciwolej wody i nakrycie sloja gaza - po 3ch miesiacach zlewka i nastepny nalew - w sumie 4 razy...akurat mija rok i jest nastepny material na wino! Najstarsza nalewka na suszonej jarzębinie z 1976 roku; Po prostu jak mam czas to sie bawie w nalewki - ostatnio od 5 lat mam juz duzo czasu wiec cos tam zawsze nastawiam musze sie zastanowic na czym jeszcze nie robilem nalewki... Andrzej Odpowiedz Link