mmorawski 04.05.06, 05:19 www.mininova.org/tor/299996 Nareszcie!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winnix Re: 2x20 link 04.05.06, 08:52 O jezu chryste! Dlaczego ja mam taką słabą wolę, już zdążyłam się dorwać do wątków amerykańskich i nie wiem jak wysiedzę w pracy dzisiaj. A jeszcze powinnam czekać aż mój chłopak wróci z treningu wieczorem, ale chyba nie dam rady... A promo do następnego odcinka?! Ściągnijcie sobie, dreszcze mnie przeszły i żołądek się skurczył. O kurde, finał tego sezonu będzie wymiatał... A tak w ogóle to dzięki za link:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: 2x20 link 04.05.06, 09:19 Ja się twardo trzymam i nie zaglądam tym razem do żadnych opisów. :P Za długo czekałem na tę ucztę, żeby sobie ją teraz zepsuć. :PP Swoją drogą, strasznie się wolno dzisiaj sciąga, jeszcze 2h. ;((((( Ileż można czekać? :/// Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: 2x20 link 04.05.06, 13:00 Ludziom odbija :P Mi też, przyznam się. Ściągam. Ale wolniutko.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
lukas4 Re: 2x20 link 04.05.06, 13:09 Nie wiem czemu piszecie że wolniutko idzie, zależy jak kto widzi wolniutko. Mi się ściagnął w 2 godziny-dla mnie to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek121 Re: 2x20 link 04.05.06, 10:17 wrrr... ale mi powoli idzie!! jak wyjdzie że dopiero jutro będe oglądał, co oznacza nie przespaną noc to zwariuje... a odcinek podobno świetny ;];D Finał sezonu już niedaleko;];D Oj się będzie działo... Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 11:15 Czegoś takiego jeszcze nie było. Wspomnienia na poziomie, wyjaśniają wieeele kwestii, zostawiają nas z kilkoma poważnymi pytaniami. Akcja na wyspie rewelacyjna. Tylko niech producenci przestaną wciskać kit, że planowali to od dawna. Nie uwierzę, że przypadkowo postanowili dużo wcześniej uśmiercić dwie aktorki, które zostały złapane na jeździe pod wpływem alkoholu. "Piłaś? Nie jedź!" - motto odcinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 11:24 A promo następnego ty widział? :))) Podaje linka jakby ktoś chciał txvoodoo.livejournal.com/449682.html Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 12:16 > A promo następnego ty widział? :))) Widział, widział. :) Płacząca Kate jest bardzo wzruszająca. Zastanawiam się tylko, czy płacze, bo zginęły jej dwie sąsiadki, czy dlatego, że właśnie dowiedziała się o ostatnim w życiu seksie Any Lucii. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas4 A propo 21 odc. 04.05.06, 12:50 Czyli jednak Anna L. zginie. Tak wynika z zapowiedzi 21 odc, a ktoś tu pisał że producent czy ktoś tam mówi że nie zginie. To w końcu jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: A propo 21 odc. 04.05.06, 13:21 Producent mówił, że "nie wypiszą jej z serialu z powodu jej kolizji z prawem" (czy jakoś tak - chodziło o jazdę pod wpływem). Od wczoraj producenci twierdzą, że od dawna planowali ją uśmiercić. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas4 Re: A propo 21 odc. 04.05.06, 14:08 Aha, dzięki za odpowiedź. Co do 20 odc, to właśnie obejżałem. O! shit totalne zaskoczenie, jest naprawde dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 15:14 > Widział, widział. :) Płacząca Kate jest bardzo wzruszająca. Zastanawiam się > tylko, czy płacze, bo zginęły jej dwie sąsiadki, czy dlatego, że właśnie > dowiedziała się o ostatnim w życiu seksie Any Lucii. ;) Myślę, że pomimo wszystko aż tak bardzo by nią to nie wstrząsnęło:)))) Chodziło mi raczej o zestawienie wzroku Michaela z tekstem "And one man now controls their destiny". Ciarki mnie oblazły normalnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 15:17 No i co takiego skłoniło Eko do nagłego wybuchu emocji, bo samo spadanie ze skały wydaje mi się za słabym przeżyciem, żeby zmusić Eko do wrzasku. Doskonale sobie wyobrażam jego spadającego w ciszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 15:41 Obejrzałem i jestem wstrząśnięty!! Biedna Libby.. ;(( A Henry w ogole nie wydawal sie zaskoczony tym, ze Michael wchodzi i tymi dwoma strzalami w bunkrze - czyzby juz wtedy wiedzial ze Michael zostal "przerobiony"?? Na czym miala wiec polegac jego misja.. Nowe pytania. :D A co do flashbacka - czy ta kobieta w Australii nie byla wam do kogos podobna...? Np do... Claire!!! Claire i Jack to rodzenstwo?!?! God! I love this show! :P Odcinek rewelacyjny, chyba zaden jeszcze mi nie dostarczyl tylu emocji - nawet zeszloroczny season finale. Juz sie nie moge doczekac przyszlego tygodnia. Swoja droga, ciekawe jak Eko przezyje ten upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 17:09 Sorry ale to trochę bez sensu - wprowadza się trójkę nowych "series regular" by następnie dwóm z nich podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 17:50 > Sorry ale to trochę bez sensu - wprowadza się trójkę nowych "series regular" > by następnie dwóm z nich podziękować. To się nazywa łamanie konwencji. :) Lepiej trzymaj się z daleka od "24". Tam to dopiero złamali konwencję tyle razy (zwłaszcza w piątym sezonie), że szkoda słów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 18:24 To własnie jest najwiekszy atut LOSTa, ze wszystkich zaskoczyli. Mimo, iz informacje o usmierceniu Libby i Any krazyly juz od jakiegos czasu po forach serialu, to jednak wiele osob, w tym rowniez ja, nie dowierzalo im. Przypuszczalem, ze co najwyzej jedna z nich zginie, jesli w ogole. A tu prosze - obie dostaja kulke, i to w przeciagu kilkunastu sekund. I to od kogo... szok! Chyba nikt sie tego nie spodziewal.. Poza tym, tak sobie mysle, ze o ile usmiercenie Any jeszcze ujdzie - miala 2 flashbacki, mniej wiecej wiemy cos o jej przeszlosci i dlaczego znalazla sie na wyspie, o tyle smierc Libby kompletnie przekresla sens wprowadzenia tej postaci. Sadzilem ze z jej pobytem w psychiatryku (koncowka odcinka Dave) wiaze sie jakas wieksza historia i dowiemy sie o niej we flashbacku Libby. A tu nic. Oczywiscie jest szansa ze cos zostanie ujawnione w season finale, we flashbacku Desmonda (wiadomo ze pojawi sie w nim Libby) ale i tak pozostaje niedosyt. Wynika z tego, ze wbrew zapewnieniom producentow mozna wyleciec z serialu za zle zachowanie w realu - ot i swietoszkowate ABC. Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 19:00 Chyba że Libby nie zginęła. Może jest np w śpiączce, zauważ, że Hurley w promo nie wygląda na specjalnie zdenerwowanego czy przejętego. Jack i reszta bandy zorganizują wyprawę na Innych, a wtedy Libby się wybudzi i powie "It's a trap! It was Michael who shot Ana Lucia" albo coś w ten deseń. I zbliżenie na przerażoną twarz na przykład Hurleya (zakładam, że będzie czuwał przy swojej dziewczynie) i... bach, koniec sezonu drugiego:) To dopiero byłby cliffhanger:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 19:10 To byloby cos :)) W sumie dostala strzaly przez gruby koc, moze jakos zlagodzil obrazenia. :/ Ale nie ludzilbym sie, dwie kulki w brzuch i nawet Jack jej nie uratuje ;( Bedzie ratowal zdrajce postrzelonego w ramie. :// Odpowiedz Link Zgłoś
lukas4 Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 21:09 Ja nie sądze żeby Michael został "przerobiony", jest zdecydowany uratować syna za wszelką cenę. Zastrzelił Anne by uwiarygodnić historyjkę o innych, że to dzikusy i trzeba na nich uderzyć. Libby dostała przez przypadek, to widać po minie Michaela, wystraszyła go. Odpowiedz Link Zgłoś
z_innej_bajki Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 21:28 czy jak sciagne z tego linka film to beda napisy? Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 04.05.06, 21:34 Musisz sciagnac napisy ze strony napisy.org ;) Lukas, to dlaczego Henry nie byl wystraszony ani nawet zaskoczony jego wejsciem do sejfu? Fakt ze Libby byla przypadkowa ofiara, ale Any Lucii tamci nienawidza za to ze zabila 2 z nich.. Dlatego mysle ze Michael dostal misje zlikwidowania jej w zamian za uwolnienie Walta. Tym bardziej ze w trailerze jest mowa o zdrajcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas4 Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 05.05.06, 00:09 Hmm... Dlaczego miałby być zaskoczony? On na wszystko jest obojętny. Pomyśle nad tym jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 07.05.06, 11:52 > A co do flashbacka - czy ta kobieta w Australii nie byla wam do kogos > podobna...? Np do... Claire!!! Claire i Jack to rodzenstwo?!?! Według mnie to była raczej Sarah, żona Jacka. Sarah kiedyś wspomniała Jackowi, że myślała, że jest w ciąży. Pewnie rzeczywiście była, tyle, że z ....ojcem Jacka. Nie chciała usunąć i opuściła męża, a w Australii urodziła córkę. Świadczy o tym równiez to, jakie imię Christian nadał Anie-Lucii, kiedy postanowili razem wyjechać do Australii... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 09.05.06, 13:10 A co do flashbacka - czy ta kobieta w Australii nie byla wam do kogos > podobna...? Np do... Claire!!! Claire i Jack to rodzenstwo?!?! God! I love this > > show! :P mmorawski - zwracam honor!!! Moja teoria, że to była Sarah, żona Jacka, po dokładnym sprawdzeniu upadła. Wygląda na to, że możesz mieć rację :))) www.lostpedia.com/wiki/Lindsey Odpowiedz Link Zgłoś
mikk Re: Odcinek REWELACYJNY !!! :) 05.05.06, 02:08 to sie nazywa przyspieszenie... nie bedzie 6 serii, po prostu nie starczy bohaterow... w takim tempie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 szok. 05.05.06, 08:10 liczyłam na to, że jednak AL zostanie, bardzo lubie tę postać... :( teraz dla mnie największą zagadką jest - o co chodzi z dobrymi, których Inni zostawiają i złymi, których zabierają? Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: szok. 05.05.06, 08:19 No właśnie na odwrót, złych zostawiają a dobrych zabierają. Jak Locke zapytał Henry'ego dlaczego chciał zabić Anę-Lucię, a jego nie, ten odpowiedział "Ty jesteś z tych dobrych" a potem wyznał, że jego misją było zabranie Locke'a. Podobnie jak Ana-Lucia rozmawiała z Goodwinem o Nathanie, też wtedy powiedział, że nie wzięli Nathana bo nie było go na liście dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 no tak tak 05.05.06, 09:41 się mi źle napisało ;) w każdym razie zagadka nadal pozostaje zagadką. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: no tak tak 05.05.06, 14:19 Ja nie wierze w to co powiedzial Henry. Nie sadze, ze szedl po Locke'a i przypadkiem dal sie zlapac w pulapke Danielle. Moim zdaniem to bylo ukartowane i kryje sie za tym jakis wiekszy tajny plan ze strony innych. Gdyby nie mial w tym jakiegos ukrytego celu (np doprowadzenia do smierci Any i, w efekcie, wybuchu wojny miedzy Losties a the others) ucieklby z bunkra podczas Lockdown'a, kiedy to John byl uwieziony. Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: no tak tak 06.05.06, 14:10 jakos zaczyna sie skaldac powolutku...odcinek super...ale szkoda ze za chwile koniec i znow oczekiwanie na kolejny sezon:( Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: szok. 08.05.06, 18:49 Zauważyłaś winnix, że "Henry Gale" kilkakrotnie juz użył określenia "dobry człowiek" / "dobrzy ludzie", głównie w odniesieniu do Innych, ale także w stosunku do Locke'a? Może po "incydencie" (ja myślę, że było to jakieś poważne odstępstwo od założeń eksperymentu Dharmy, które zaowocowało zwyrodnieniem całego projektu) Inni podzielili się na 2 grupy reprezentujące jasną i ciemną stronę mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
winnix Re: szok. 09.05.06, 08:38 Hm, ciekawa teoria. Może dobrzy chcą odbudować "ród" dobrych i dlatego porywają dobrych, w ich mniemaniu ludzi. Ciekawi mnie natomiast jakie mają kryteria. Po rozbitków z tylnej części samolotu przyszli już bodajże w pierwszą czy drugą noc, skąd mieli jakiekolwiek informacje, żeby określić zło/dobro. Chyba że po incydencie mają zdolności paranormalne, ale mam szczerą nadzieję, że w tym kierunku serial nie pójdzie:))) Ciekawy jest też ten relatywizm Innych - my jesteśmy dobrzy, więc w stosunku do dobrych ludzi jesteśmy w porządku, natomiast złych zabijamy i wszystko jest OK. Czyli złych ludzi można zabijać, dobrych nie, nową rasę panującą tworzą? Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: szok. 10.05.06, 12:53 Dokładnie.... Inna rzecz, że tak naprawdęto "inni" chyba nie do końca planowali kogokolwiek zabijać (oprócz pana narkomana - choć może zakładali, że go zdążą ocalić). Bo zobaczcie, że tych z ogona zaatakowali bardziej w celach "porwania" i Ekko zabił dwóch nie mając pewnie pewności, że zamierzali zabić jego. Ethan też dokonał porwania, bez zamiaru zabicia (coś planowali z nią zrobić ale do końca nie wiemy, czy chcieli zabić). Al też zabiła w momencie, gdy próbowano ją obezwładnić, niekoniecznie zabić....itd. Nie wiemy wciąż (przynajmniej ja) o co dokładnie chodzi. Domyślam się, że są to jacyś naukowcy (zakładając że nie do końca wiemy o co chodzi tak naprawdę z projektem Dharma) i w jakimś celu chcą manipulować Lostami nawet za cenę utraty życia lub zabójstwa. Obawiam się, że nic nie wyjaśnią w ostatnich odcinkach. Prawdopodobnie Micheal ściemnia bo mu obiecali oddać syna za wprowadzenie pozostałych w pułapkę - i tak się skończy seanon 2 :( Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: 2x20 link 11.05.06, 00:09 Przypomnijcie jakich DWÓCH Innych zabiła AL? Ja kojarzę tylko jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: 2x20 link 11.05.06, 05:13 Inny - mężczyzna - Goodwin - gdzieś na jednym ze wzgórz - za dnia - Ana Lucia nabiła go na pal Inna - kobieta - na plaży - w nocy - miała przy sobie listę z ich nazwiskami i nóż wojskowy Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: 2x20 link 11.05.06, 10:33 Tej kobiety nie pamiętam, ale Ci ufam - o ile Ty też nie jesteś jednym z nich... W sumie dobrze, że dopiero wczoraj obejrzałam 2x20, bo jak sie uda szybko ściągnąć to dziś, albo jutro obejrzę 21... Dla mnie Henry naprawdę chciał porwać Johna, bo w innym wypadku by uciekł. Czy Goodwin nie tłumaczył Anie na czym polega to wybieranie dobrych? Czy z tego wynika, że ostatnia porwana osoba z tych z ogona też była dobra i byc może żyje? Czy była na liście? Odpowiedz Link Zgłoś