Gość: pietro IP: 212.186.83.* 11.08.04, 11:16 Czesc mam pytanie jak uruchomić zapore internetową i czy warto ja mieć włączoną ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: ZAPORA 11.08.04, 12:11 W XP to jest tak:Panel sterowania->Połączenia sieciowe->prawoklik na Połączenie lokalne->Właściwości->Zaawansowane->Zapora połączenia internetowego-zaznaczone zielonym ptaszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ZAPORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 12:20 W sieci lokalnej lepiej nie włączać, bo potem mogą być problemy z udostępnianiem plików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietro Re: ZAPORA IP: 212.186.83.* 11.08.04, 17:18 dzieki za odpowiedzi ,a korzystam z netu z kablówki,wiec jak włączyć ją,czy nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mój_nick Re: ZAPORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:23 A może włącz na tydzień.... Potestuj. A potem wyłącz na tydzień i też potestuj. I wtedy będziesz najlepiej wiedział czy jest Ci potrzebna czy nie ;) Wszystko zależy od tego do czego służy Ci internet. Jesli ściagasz pliki z netu to napewno będzie przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: ZAPORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:29 Operatorzy kablowi z reguły stawiają własne firewalle na własnej "bramie internetowej". Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: ZAPORA 11.08.04, 23:50 ja przez firewalla nie moge sciagac filmow...bo mam low ID ... wiec wybor nalezy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś