Dodaj do ulubionych

Dostęp do "czatów"

15.07.02, 21:48
Wnuczka zmusza mnie do znalezienia odpowiedzi - dlaczego nie mamy dostępu
do "czatów". Każda próba, na każdym portalu, kończy się wyświetleniem białej
(czystej) strony z nagłówkiem np. Czat. gazeta. pl. Czy jest coś wadliwego w
naszym oprogramowaniu? Może ktoś pomoże dziadkowi swojej wnuczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: VeXoriuS Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 14:59
      Najprawdopodobniej ma pan starą przeglądarke nie zawierająca Javy, bądź
      windowsa xp, który wolał swoje rozwiązania. Musi pan ściągnać albo nową
      przeglądarke ( IE 5.0 lub 6.0 ) albo dekoder javy.

Pozdro!
      VeXoriuS
      • wuboj Re: Dostęp do 'czatów' 19.07.02, 22:29
        Gość portalu: VeXoriuS napisał(a):

> Najprawdopodobniej ma pan starą przeglądarke nie zawierająca Javy, bądź
        > windowsa xp, który wolał swoje rozwiązania. Musi pan ściągnać albo nową
        > przeglądarke ( IE 5.0 lub 6.0 ) albo dekoder javy.
        >
        > Pozdro!
        > VeXoriuS

Dziękuję Panu VeXoriuS za pomoc i poważne potraktowanie mej prośby. Ściągnąłem
        i zainstalowałem IE 6.0, ale to nic nie pomogło.Komputerowiec ze mnie b. słaby
        i jeszcze nie doszedłem co to jest dekoder javy. Trochę na oślep ściągnąłem z
        portalu polskie programy (www.koti.com.pl) i zainstalowałem jakiś program pt.
        Danger Script. Od tego momentu aplety czatów ładują się ku mojej wielkiej
        radości. DZIĘKI
      • Gość: wuboj Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 13:55
        Moja radość z dostępu do czatów trwała tylko jeden dzień. Nie pomogła
        instalacja nowego IE 6.0. Aplety czatów nie ładują się. Nie wiem gdzie znaleźć
        i zainstalować dekoder Javy, co mi życzliwie podpowiedziano. Pomocy!!!!!
        • Gość: jena Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.infonet.gda.pl / 192.168.6.* 24.07.02, 15:27
          Mam ten sam problem-pomocy
    • Gość: blazej Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 01:12
      polecam zainstalowanie przegladarki OPERA, niedawno ją zainstalowałem, wszystko chodzi OK, jeśli się komuś niepodoba to może zostawić jako domyślnąexplorera, dostępne jest już również spolszczenie, zdobyć ją można np. kupując CHIPA nr.8/2002, czyli obecny numer
      • franz_maurer_tg Re: Dostęp do 'czatów' 08.08.02, 18:06
        Niewazne jaka przegladarke bedziecie mieli i tak czaty nie beda dzialaly nawet
        jesli macie najnowsza ta z Windowsa XP . Zeby dzialal czat potrzebna jest
        Window Java Czat machine. Ten okolo 5MB plik sprawi ze juz zaden czat sie Wam
        nie oprze. Jak pomoze to zapraszam na moj czat www.slaskczat.prv.pl
    • jacek19 Re: Dostęp do 'czatów' 10.08.02, 08:31
      Ja proponuje sciagnąc Jave około 12 Mb i powinno
      chodzic:))
      ftp://156.17.30.105/opera/j2re-1_4_0_01-windows-i586-i.exe
      • wuboj Re: Dostęp do 'czatów' 11.08.02, 07:26
        jacek19 napisał:

> Ja proponuje sciagnąc Jave około 12 Mb i powinno
        > chodzic:))
        > <a href="ftp://156.17.30.105/opera/j2re-1_4_0_01-windows-i586-
        i.exe"target="_bl
        > ank">ftp://156.17.30.105/opera/j2re-1_4_0_01-windows-i586-i.exe</a>

Dziękuję za pomocną radę. Zrobiłem dwa kroki: Sciągnęłem (czy ściągnąłem) Javę
        i zainstalowałem Przeglądarkę Operę. Na razie, a myślę, że na zawsze, dobrze
        się sprawuje przeglądarka IE, a Opera też dobrze działa choć mam trudności z
        angielskim. Przy okazji dziękuję wszystkim.
        • jacek19 Re: Dostęp do 'czatów' 11.08.02, 10:47
          Jeśli Operę masz po angielsku to ściągnij odpowiedni plik i bedziezs miał po polsku:)) Wszystko jest opisane jak zaisnstalowac oraz odpowiednie pliki pod adresem: www.operapl.prv.pl Powodzenia:)) Opera PL rulez:P
          • wuboj Re: Dostęp do 'czatów' 18.08.02, 10:15
            jacek19 napisał:

> Jeśli Operę masz po angielsku to ściągnij odpowiedni plik i bedziezs miał po
            po
            > lsku:)) Wszystko jest opisane jak zaisnstalowac oraz odpowiednie pliki pod
            adre
            > sem: www.operapl.prv.pl Powodzenia:)) Opera PL rulez

Jacku - dziękuję - w.w. strona b. ciekawa. Doinstalowałem bez trudu wersję
            francuską Opery (w tym j. jestem dobry). Dowiedziałem się też, że nie ma
            jeszcze wersji polskiej Opery 6.04. Przy próbie instalowania wcześniejszych
            tekstów (wersji) polskich trzeba było zalogować się,z czym sobie nie
            poradziłem. Poza tym wszystko działa idealnie. Dzięki!
            • jacek19 Re: Dostęp do 'czatów' 19.08.02, 19:11
              Drogi kolego:)) niestety musze Ciebei zmartwic:((( Plik jezykowy do Opery 6.04 jest i to od dawna:)) Oto link: strony.wp.pl/wp/operapl/trans601/ow604_1135pl.zip
              a teraz krótki opisik jak to zainstalowac:"...Polski plik językowy dla Opery 6.04 dla Windows. Rozpakuj archiwum i skopiuj plik ow604_1135pl.lng do katalogu Opery. Przejdź do File/Preferences.../Languages->User interface. W okienku Language wybierz pozycję Polish [Build 1135] Polski..." Tekst został zaczerpniety ze strony www.operapl.prv.pl Także jak zrobisz tak jak tu jest napisane to po sprawie:)) Opera bedzie po polsku.
              Myslisz się również w frugiej kwestii ja na swoim komputerze miałem zainstalowany na Operze 6.04 polski plik językowy do Opery 6.01 no i chodziło dobrze:))) Także to nie ma większego znaczenia, oczywiście czym nowszy plik językowy jets on bardziej dostosowany do konkretnej wersji przegladarki Opera, no i zawsze moga sie trafic nowe ciekawe opcje:PP Pozdrawiam:))
              • Gość: wuboj Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 18:58
                Jacku dziękuję. B.chciałem skorzystać z Twojej rady z 19.08.. Każda próba wejścia na podaną przez Ciebie stronę kończyła się komunikatem "403 - Dostęp zabroniony. Ta strona została administracyjnie zablokowana lub konfiguracja serwera wyklucza twój dostęp do niej."
                Zainstalowana Opera przydaje się. Wnuczka i ja korzystamy, choć IE też służy nam. Nie tracę nadziei, że dojdę do polskiej wersji Opery 6.04. Nieśmiało proszę o dalszą pomoc.
                • wuboj Re: Dostęp do 'czatów' 23.08.02, 22:44
                  Dzisiaj mogę zakończyć ten temat. Zainstalowałem ponownie Operę 6.04 tym razem
                  w wersji polskiej. Sciągnąłem ją z portalu OPERY. Dziękuję wszystkim, a
                  szczególnie Jackowi. Na naukę nigdy nie jest za późno. Mogę to powiedzieć bo
                  mam 70.
    • Gość: freaknet Re: Dostęp do 'czatów' IP: *.indisoft.com / 192.168.100.* 21.08.02, 08:36
      Nie musicie zmieniac przegladarki zeby czatowac, ludzie czy wy poszaleliscie
      poprostu wejdzcie do opcji ustawiania internetu zmiencie ustawienia w (ja mam
      niemiecka wersje wiec umnie jest)sicherheit,po angielsku security, po Polsku
      powinno byc zabezpieczenia. Tam ustawiacie wszystko na STANDARD i musi chodzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka