patrykkaminiecki2 23.09.05, 12:49 Witam ponownie.Mam maly problem z eMule, chodzi o to ze za wolno sciąga bo kolo 8-12kb/s a jak mam neo 512 to powinno kolo 60kb.....co robic? Mam high id. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kb Re: eMule!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:52 Emule potrzebuje czasu by sie rozpedzic, albo tez masz malo zrodel z cienkimi transferami. Odpowiedz Link Zgłoś
patrykkaminiecki2 Re: eMule!! 23.09.05, 14:00 Gość portalu: kb napisał(a): > Emule potrzebuje czasu by sie rozpedzic, albo tez masz malo zrodel z cienkimi > transferami. Mozliwe....ale poczekam i zobacze....pewnie sie rozpedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocnik Nocnik Re: eMule!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:17 patrykkaminiecki2 napisał: > Witam ponownie.Mam maly problem z eMule, chodzi o to ze za wolno sciąga bo > kolo 8-12kb/s a jak mam neo 512 to powinno kolo 60kb Co to znaczy POWINNO ??? =:O Ściągać się będzie tak szybko jak szybko pozwalają udostępniacze :) >.....co robic? Mam high id. A te ID nie ma nic do szybkości ściągania :) Najważniejsza w sieciach P2P jest... CIERPLIWOŚĆ ! Ściąganie gry lub filmu z sieci P2P może trwać nawet kilkanaście dni. Raz pociągnie 50 MB a potem przez 6-7 godzin NIC :( To jest sieć P2P a nie tornado ! Sru, sru i już masz co chciałeś - nie ma tak dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrykkaminiecki Re: eMule!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:16 nie bo looz stary....domyslam sie.... ;) A jesli chodzi o high id to poczytaj sobie o eMule i zobaczysz ze to ma znaczenie ;) pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocnik Nocnik Re: eMule!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:04 Gość portalu: patrykkaminiecki napisał(a): > A jesli chodzi o high id to poczytaj > sobie o eMule i zobaczysz ze to ma znaczenie ;) I owszem ma znaczenie - ale nie bezpośrednio co do szybkości ściągania ;) A czytać NICZEGO o tych programach już nie muszę ! Ja po prostu UŻYWAM tych programów od kilku lat i wiem jak to wygląda PRAKTYCZNIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sivka A jakie masz ustawienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:55 Może ustaw sobie pobieranie - bez limitu, wysyłanie - 16, liczba nowych połączeń na 5 sek. - 50. A najlepiej zainstaluj jakiegoś dobrego moda. www.emule-mods.de/ Warto też pokombinować z ustawieniem danego pliku na release - to też daje dobre wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrykkaminiecki Re: A jakie masz ustawienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:32 Dzieki...sprobuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrykkaminiecki Re: A jakie masz ustawienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:41 Juz idzie lepiej ze zwyklym mulkem....a co do moda, ktorego sciagnąlem to tylko zamulil mi kompa ;) Jest juz lepiej ze zwyklym Mulkem wiec obejdzie sie bez modow...dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sivka A bo są mody i modziska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:12 Ja jadę na Sivce 13b2 i chodzi jak tornado. Najlepiej sobie wypróbować kilka - któryś powinien przypasować np. Morph XT, Pawcio albo Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstrykkaminiecki Re: eMule!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:00 Sciagnąlem wlasnie tego sivke....zobaczymy jak pojdzie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sivka Ustawienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 01:21 Ustawienia: Rozszerzone ustawienia: "Liczba nowych połączeń na 5 s". 50 (ewentualnie mniej) Możesz zaznaczyć: "Znajdź najlepszą szybkość wysyłania automatycznie". Jeśli chcesz sobie zobaczyć za co i kogo Mułek banuje, to możesz uaktywnić logowanie (po aktywacji logowania w zakladce serwery pojawia sie nowa: "Verbose" - i tam jest ten log). Tylko wtedy najlepiej zaznaczyć: "Loguj filtrowane lub ignorowane adresy ip". Ewentualnie coś dodatkowo. Jeśli będzie wszystko zaznaczone to w logu będzie straszny mętlik. Zaznacz też: "Użyj systemu kredytów". Sivka settings - suwak upload slots służy - jak sama nazwa wskazuje - do ustawiania ilości aktywnych slotów do uploadu. ja mam 5+1, proponuję ustawić 3+1 albo 4+1. Sivka settings II - ustawienia domyślne Sivka file defaults - Zaznacz: AutoNNS timer AutoFQS timer AutoHQRS timer AutoHL timer - można z nim poeksperymentować. (zacząć bez niego a po tygodniu, dwóch włączyć i zobaczyć jak transfer idzie) Jeszcze jest dosyć istotną kwestią ustawienie "ilość źródeł na plik" (w zakładce parametry łącza) W Sivce się to ustawia w "Sivka file defaults" w okienku HL 50...2000 - i właśnie w takim zakresie się to ustawia. Można zacząć od 1000. Limit połączeń też trzeba eksperymentalnie ustalić. Tu z kolei, można zacząć od 500. Przy Mułku trzeba się uzbroić w cierpliwość, w miarę dużo oferować i kombinować z ustawieniami - oczywiście w pewnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrykkaminiecki Re: Ustawienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:38 Wielkie dzieki....teraz ustawilem wszycho i zabieram sie za sciąganie...jeszcze raz dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś