Dodaj do ulubionych

Przenośna telewizja podbiła konferencję w Barce...

IP: *.nokia.com 14.02.07, 17:25
Nokia N77 też budziła zainteresowanie ze względu na to, że obsługuje DVB-H...
Obserwuj wątek
    • kotgarfield1 Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar 14.02.07, 18:26
      Fajne gadżety :)
      Ciekawe kiedy trafią do sklepów, i ile takie cuda będą kosztować :O

--
      Praca za granicą
      • Gość: biznesmen NOKIA3510i rulezzzzz!!!Wystarczy ze dzwoni i bater IP: *.lei3.cable.ntl.com 14.02.07, 21:22
        NOKIA3510i rulezzzzz!!!Wystarczy ze dzwoni i bateria trzyma jeszcze4-5dni-mam
        juz ja z 4 lata.A wszystkie opierdolki dodatkowe sa niepotrzebne mi!!!
    • das_bot Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar 14.02.07, 19:41
      > Nokia N77 też budziła zainteresowanie ze względu na to, że obsługuje DVB-H...

Ano, co racja to racja. Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi. :)
      • Gość: gosc Los Angeles Re: telefony nie dzialaja IP: *.socal.res.rr.com 14.02.07, 20:04
        problem polega na tym ze telefony komorkowe przynajmiej w USA nie spelniaja
        swojej funkcji, czyli po prostu nie lacza z powodu 'no service", dotyczy to tak
        Verizon jak i Cingular, T mobile i innych, mowia ze kraj jest za duzy zeby
        pokryl wszystkie rejony i zapadliska , miedzy gorami etc. oczywiscie dla mnie
        jest to bs czyli bull shit, ja nie chce miec telewizora w komorce ja chce po
        prostu sie polaczyc.
        • Gość: mądry Panie kochany o co chodzi? IP: *.telprojekt.pl 14.02.07, 21:30
          przeciez w artykule nie ma mowy o zacofanym pod wzgledem "komorkowym" USA tylko o Europie

ale oczywiscie musiales wejsc akurat na polskie forum i nas poinformowac o swoich problemach ...
          • Gość: kami Rozwiązaniem dla USA jest telefonia satelitarna IP: 62.233.164.* 14.02.07, 21:34
            oni zawsze lubią przepłacać...

www.foto-tel.pl/
            • Gość: mądry następny ... zablokowali juz chyba nawiedzonego IP: *.telprojekt.pl 14.02.07, 21:35
              tego od "skorumpowanych policjantow"

to teraz Ty musisz zareklamowac ten swoj fototel ...

Gazeto - proponuje zablokowac tego uzytkownika skoro juz wiecie jak to sie robi
      • Gość: czekoladowe usta Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar IP: *.onlink.net 14.02.07, 22:27
        a co to znaczy DVBH kto mi wyjasni tak prosto jak to mozliwe?
        • Gość: raptor Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 02:21
          en.wikipedia.org/wiki/DVB-H - gugiel wie wszystko ;]
    • ele.gancki Przenośna telewizja podbiła konferencję w Barce.. 14.02.07, 21:56
      człowiek z klasą to wszystko o czym piszecie wiedział już pół roku temu. dziś
      osoby, które nie rozumieją telefonii komórkowej powinno się eutanować.
      • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 14.02.07, 22:02
        Telewizja w telefonie komorkowym? Pieknie, pieknie... tylko
        niektorzy chyba beda musieli kupic sobie silniejsze okulary...
        • niestaly_czytelnik No właśnie - dlaczego nie okulary. 14.02.07, 23:12
          No tak. Dlaczego nikt jeszcze nie wpadł na pomysł skonstruowania w miarę
          dostępnych i wygodnych okularów z wewnętrznymi wyświetlaczami. Niech sprzęt
          taki ma uniwersalny interfejs, aby można go było podłączyć do dowolnego
          urządzenia generującego cyfrowy obraz. Mogą to być okulary np. z wyświetlaczem
          korzystajacym z technologii IMoD (pl.wikipedia.org/wiki/IMoD) - jest to
          niezwykle ciekawa technologia, w której kolory są uzyskiwane podobnie, jak te,
          którymi mienią się skrzydła motyla, poza tym technologia ta jest dedykowana do
          urządzeń o małym poborze mocy, gdyż jest oparta o elektrostatykę - czyli, gdy
          obraz jest nieruchomy, to piksele nie pobierają prądu. Poza tym takie okulary,
          mając dwa wyświetlacze mogły by oddawać wiernie obraz 3-D.
      • Gość: czekoladowe usta Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar IP: *.onlink.net 14.02.07, 22:39
        czlowiek z klasa nie jest chamski. Czlowiek z klasa jest eleggancki ale ty to
        slowo znasz zapewne ze slyszenia i nie wiesz co to znaczy elegancja. A szkoda.
        w kazdym badz razie nie polecam eutanazji lecz modlitwe o zdrowie bo o rozum
        jest juz niewatpliwie za pozna.
    • Gość: DELF Przenośna telewizja podbiła konferencję w Barce.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:13
      iko, dyletancie - LG Prada jest pierwsza i była pierwsza, iphone zrobiono po LG
      Prada i to LG zasatanawiało się nad wystosowanie procesu aplowi, więc nie jest
      to wynalazek i idea apla.Zacznij dyletancie być żetelnym albo się nie zajmuj
      czymś na czym się nie znasz. Jest to kolejny produkt apla skopiowany na
      podstawie czyjegoś produktu, wsadzony w pudełko mydelniczke. Apple2 to kopia
      commodora, ipod to ulepszone urządzenie Creative, ponownie wsaddzone w
      mydelniczkę. A teraz ifołn zeerżnięty z Prady i zaokrąglony w mydło. Strzasznie
      dyletanccy jesteście w tej wyborczej.
      • 01boryna Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar 14.02.07, 22:53

Chce wiedziec tylko jedno - i nikt z tak powaznych firm jak LG, Commodore czy
        Creative nie zainteresowalo sie dochodzeniem swoich praw? Ze o wczesniejszym
        opatentowaniu wlasnych rozwiazan nie wspomne...

Lecz sie DELF lecz, poki nie jest za pozno...
    • macu3 Who cares? 14.02.07, 22:36
      Trzeba być chorym umysłowo by nosić przy sobie przenośny telewizor.
      • jorn Re: Who cares? 14.02.07, 22:53
        Taaaaak, już się rzucam, żeby filmy oglądać na dwucalowym ekranie.
    • Gość: uk a telewizje trwam bedzie odbierac? IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 14.02.07, 23:20
      bo czasem mi sie chce.... np. w trasie, a tu ni ma do czego..
    • Gość: zjedzony jak lemingi... IP: *.betanet.pl 15.02.07, 00:04
      w pogoni za nowością się ostro rozp.erdolą...

albo ja się odstrzelę, jak ludzie zaczną oglądać filmy na ekranie komórki...
      może prościej byłoby robić telefony spełniające funkcję sztucznej pochwy?
    • mr.yez Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar 15.02.07, 00:12
      A mnie zastanawia, jak bardzo triumfuje kult BYLEJAKOŚCI. Ludziom wciska się media gorszej jakości za większe pieniądze i to tak, żeby uważali to za "szczyt techniki".

Najpierw do telefonów upchnięto aparaty fotograficzne. Jakość zdjęć od początku była tragiczna, ale miliony klientów zostały nauczone, że to im nie przeszkadza. (Ta jakość z roku na rok sie poprawia, normalnym aparatom do pięt nie dorasta).

Teraz pojawia się telewizja w telefonie. I cała nowa "technologia" do tego. Sorry, ale oglądanie filmów na dwucalowym ekranie to dla mnie jest krok wstecz, dobrowolne godzenie się na koszmarne pogorszenie jakości. I w imię czego? Wygody? To wolę za tą samą kasę oglądać tv na laptopie ;-)
      • blq Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar 15.02.07, 03:06
        > Najpierw do telefonów upchnięto aparaty fotograficzne. Jakość zdjęć od początku
        > była tragiczna,

Telefony komórkowe też na początku były większe a odbiór gorszej jakości niż
        telefony stacjonarne. Nie zastanawiałeś się nad tym?

> Teraz pojawia się telewizja w telefonie.
        I bardzo dobrze. Poki co beznadziejnej jakości, ale za pare lat będzie OK.
        Zwłaszcza jak wyświetlacze zostaną zastąpione rzutnikami.

> To wolę za tą samą kasę oglądać tv na laptopie ;-)
        Poki co każdy chyba woli, chyba że nie ma laptopa. Ale czy tego chcecie czy nie
        - przenośny komputer ewoluuje na naszych oczach. Nie z kalkulatora, nie z
        laptopa, tylko z komórki właśnie. Bo komórkę jako pierwszą z elektronicznych
        gadzetow - noszą przy sobie niemal wszyscy.

właśnie dlatego.
    • Gość: xYz Przenośna telewizja podbiła konferencję w Barce.. IP: 203.58.188.* 15.02.07, 06:56
      Idea Apple'a??? iPhone jest kopia LG Prada!
      LG officially calling Apple's iPhone a copycat?
      www.engadget.com/2007/02/14/lg-officially-calling-apples-iphone-a-copycat/
    • Gość: Współtwórca Re: Przenośna telewizja podbiła konferencję w Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:47
      Szkoda, że mnie tam nie było. Tam powinni być wszyscy, którzy się interesują
      telekomunikacją i coś przy niej w RP robią lub robili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka