Dodaj do ulubionych

strona z której można pobrać Offica

23.03.07, 18:56
Mam takie pytanie, czy jest w Internecie jakaś strona gdzie można sciągnąc
całego MS Offica ?? Najlepiej byłoby jakby to był 2003. Z góry dzięki za sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kloo Re: strona z której można pobrać Offica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:39
      jeżeli studiujesz(może nie tylko) i masz dostęp do MSDNAA to logujesz się tam i
      masz dostęp za darmo.
      Ale pytanie pozostaje 'po co?' Jeżeli jest o niebo lepszy OpenOffice do
      ściągnięcia za darmo.
      openoffice.pl/
      • Gość: K4 Re: strona z której można pobrać Offica IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 21:56
        > Ale pytanie pozostaje 'po co?' Jeżeli jest o niebo lepszy OpenOffice

O niebo lepszy w czym? W tym, ze nie potrafi poprawnie odczytac dokumentu z VBA?
        • gvint Re: strona z której można pobrać Offica 23.03.07, 23:15
          Gość portalu: K4 napisał(a):

> > Ale pytanie pozostaje 'po co?' Jeżeli jest o niebo lepszy OpenOffice
          >
          > O niebo lepszy w czym? W tym, ze nie potrafi poprawnie odczytac dokumentu z
          VBA
          > ?

równie dobrze możesz najeżdżać na windowsy że nie mają wbudowanego gcc :) o
          niebo lepszy w kwestii jakość/cena. jedyne dobre słowo jakie mogę powiedzieć o
          msoffice to excel - jest jednym z niewielu produktów microsoftu do którego nie
          czuję obrzydzenia. co jednak nie zmienia faktu że msoffice nie jest wart swojej
          ceny.

• Gość: K4 Re: strona z której można pobrać Offica IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 23:41
            > równie dobrze możesz najeżdżać na windowsy że nie mają wbudowanego gcc :)

Teza brzmiala, ze OO "jest o niebo lepszy OpenOffice". Otoz nie jest - do
            Office'a mu bardzo duzo brakuje. Dla przykladu - teza, ze Office nie wspiera
            pseudo standardow wprowadzonych w OO nie ma zadnago znaczenia poniewaz to Office
            byl pierwszy. Dla mnie osobiscie kwestia braku obslugi VBA jest kluczowa.

> o niebo lepszy w kwestii jakość/cena.

To zalezy - jesli ktos potrzebuje specyficznych rzeczy dostepnych tylko w
            Office, ktorych nie ma OO to co mu po tym, ze OO jest za darmo?

> co jednak nie zmienia faktu że msoffice nie jest wart swojej ceny.

Dla tych, ktorzy pisza listy do cioci albo podliczaja domowy budzet wystarczy OO
            - dla tych, ktorzy potrzebuja profesjonalnych narzedzi lepszy jest Office ...
            • Gość: d Re: strona z której można pobrać Offica IP: 75.126.154.* 26.03.07, 15:50
              Jeśli już, mowa o standardach to M$ Office leży zupełnie jako, że w ogóle nie
              potrafi obsługiwać nowoczesnego, międzynarodowego standardu dokumentów - ODF. M$
              to żenada.
        • Gość: Greg Re: strona z której można pobrać Offica IP: 212.76.40.* 24.03.07, 01:34
          K4: a skąd wiesz, że autorowi wątku potrzeba VBA czy innych funkcji natywnych
          MSO? Idę o zakład, że nie.
          • Gość: celeronik86 Re: strona z której można pobrać Offica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:20
            tak więc wracając do tematu... istnieje taka strona ?
            • gvint Re: strona z której można pobrać Offica 24.03.07, 15:58
              wracając do tematu - jeśli nie jesteś studentem, to nie ma. jeśli jesteś
              studentem, ale Twoja uczelnia nie ma podpisanej umowy z M$, też nie ma. Jeśli
              jesteś studentem, M$ ma umowę z Twoją uczelnią, to i tak musisz pójść do
              Centrum Komputerowego (czy czegoś takiego) swojej uczelni, gdzie zostanie Ci
              założone konto.
              Oczywiście mówię o legalnych rozwiązaniach. Rozwiązania nielegalne pominę, bo
              forum.gazeta.pl nie jest forum warezowym, poza tym byłoby to nielegalne :)
      • Gość: flm Re: strona z której można pobrać Offica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:42
        > jeżeli studiujesz(może nie tylko) i masz dostęp do MSDNAA to logujesz się tam i
        > masz dostęp za darmo.

Niekoniecznie. Ja jestem studentem i mam dostęp do MSDNAA, ale nie mamy tam MS
        Office'a.
        • marex59 Re: strona z której można pobrać Offica 26.03.07, 09:17
          Tu masz go torrenty.org/torrent/76474
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka