Dodaj do ulubionych

easyCALL łączy ze Skype

IP: 213.17.194.* 29.05.07, 18:45
To czego Doświadczyłem w EASYCALL przechodzi ludzkie pojęcie. ROZMÓWCA w 90%
nie słyszał mojego głosu choć, ja go słyszalem doskonale. Podobno mam za słabe
łącze. Hmmm, myślę sobie... skoro 1024/256M bit nie wystarcza do rozmowy... to
sprawdzę jakość rozmów z mojego serwera sieciowego na symetrycznym łączu 6/6 z
gwarancja pasma TOP NET Z NETII (administruje siecią osiedlową). Efekt ... ten
sam. Opisałem mój przypadek konsultantowi. Ten stwierdził, iż nie mogę
dysponować takim łączem i na pewno posiadam link o niedostatecznych
parametrach! Po wymianie 6 mailii nadal nie mogę się dowiedzieć na jaki adres
mam wysłać oficjalną reklamację!

Reasumując ludzie nie dajcie sie robić w konia... EASYCALL = ODRADZAM!!!
Szkoda czasu i nerwów na 'tanie' rozmowy, których nie da się zrealizować!
easycall.pl - Bron Boże!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek@graf-ix.com. Re: easyCALL łączy ze Skype IP: *.zab.nat.hnet.pl 01.06.07, 20:26
      zdecydowanie nie polecam
      jest to jedna z firm która zapomina o kliencie po sprzedaży. kupiłem od nich aparat voip - ok.sierpień 2006, który po dwóch tygodniach przestał działać, odesłałem go z pismem że zgodnie z przysługującym mi prawem chcę go wymienić na nowy. firma mnie zignorowała - rozmawiałem z p.Jakubowskim, obiecał szybką reakcję - i tak przez ok.3 miesiące - dodzwaniałem sie i słyszałem o szybkiej reakcji. gdy firma w końcu odesłała aparat okazało się że nie działa dalej - tego samego dnia spakowałem urządzenie i z powrotem na pocztę. od tego momentu nie mam telefonu i przyznam szczerze że nie chce mi się kolejny raz do nich dzwonić. chce skierować sprawę do sądu.
      podczas rozmów po odesłaniu nienaprawionego telefonu, dowiedziałem się że w komplecie jest "niefirmowy" zasilacz (taki też był dopisek serwisu, który znalazłem na karcie gwarancyjnej) - do dziś nie potrafię zrozumieć jaki mógłbym mieć interes w tym żeby go podmienić, a easycall oczywiście nie przyznaje sie do pomyłki, dodatkowo - nie zareagowali na zgodne z prawem żądanie wymiany telefonu - jesli nie stać ich po prostu na wymianę zasilacza....... bez komentarza.
      kolejny smaczek - podczas wystawiania fv popełnili bład w nip-ie -poprawa zajęła im prawie 2 m-ce, oczywiście wstrzymywało to bieg mojej reklamacji, odnośnie urządzenia - nawiasem mówiąc podstawą reklamacji jest karta gwarancyjna i dowód zakupu (który mieli przecież u siebie w komputerze). tak stanowi przepis, który easycall
      ma gdzieś.
      reasumując:
      sprzedać, zapomnieć - to ich dewiza
    • samurayka easyCALL łączy ze Skype 06.06.07, 00:30
      Ja też miałem taki problem, ale okazało się, że mój OP internetu faktycznie
      nawalił. Zgłosiłem, coś zaczarowali i jest ok - sprawdz to!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka