Gość: Igor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:18 tak i co ludzie będą pisać z zaświatów??:P ale pomysł nie jest zły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
critto ja chcę przenieść swoją duszę na dysk... 04.06.08, 19:03 pomysł jest nawet bardzo dobry. A tak swoją drogą, to mam nadzieję, że za mojego życia pojawi się możliwość zgrania całej pamięci człowieka, plus jego genotypu i fenotypu na dysk. Będę jednym z pierwsych, którzy sobie tego zażyczą. Gdzieś mam to, czy ktoś pozna moje najskrytsze myśli - jeśli tak to trudno, ale w końcu nic takiego do ukrycia nie mam. Cenniejsze dla mnie jest to, że kiedyś można będzie mnie odtworzyć... Gdy powstaną komputery na tyle silne, aby udało się w nich symulować ludzki umysł (a właściwie to całą psychikę). Taki Cyber-Absolut :)) Choć bowiem wierzę w reinkarnację (jako prawowierny słowiański poganin), to wiem, że między wcieleniami pamięć "przepada", no chyba że ktoś zamówi sobie coś innego u Bogów lub Boddhisatwów (jak mówi np. buddyzm), ale to nie jest proste i nie ma żadnej pewności, że się uda. Natomiast pamięć na dysku to pamięć na dysku... Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: ja chcę przenieść swoją duszę na dysk... 12.06.08, 08:23 Pomijając fakt, że są już takie strony i Jeff nie robi nic nowego w tym wypadku. A tak to pewnie czesc z tej kasy poszla na reklame. Skoro az tutaj w Polsce gazety piszą o tym nie-nowym, nie-rewolucyjnym i nie-nadzwyczajnym pomysle. Przepraszam, nie pisza, ale tlumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl A propos 12.06.08, 11:52 www.wykop.pl/ramka/68887/nazywam-sie-wojciech-kaszta-nie-zyje-od-roku "Nazywam się Wojciech Kaszta. Nie żyję od roku. Zostałem zabity przez kierowcę Mercedesa który wjechał czołowo w mój samochód na trasie Bolesławiec Lubań. Obserwuje z niebytu co się dalej dzieje i mocno się dziwie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: ja chcę przenieść swoją duszę na dysk... IP: 85.222.86.* 12.06.08, 13:35 To niesamowita idea critto! A czy ta dusza będzie mogła tworzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janstrach Serwis społecznościowy dla umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 08:29 Co to znaczy: "niezwykle nastawiony"? Czy tłumacz coś pił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Serwis społecznościowy dla umarłych IP: 217.97.133.* 12.06.08, 11:54 W Polsce robimy to od dwoch lat na www.witualnycmentarz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos za Serwis społecznościowy dla umarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:26 Uważam pomysł za dobry.dziewiętnaście lat temu straciłam synka. Gdyby żył, pewnie zapisałby się do Naszej Klasy i poszukiwał kolegów i koleżanek ze szkół. Był bardzo lubiany i na pewno wielu rówieśników o nim pamięta. Myślę, że chętnie odwiedzaliby stronę mojego syna i wpisywali wspomnienia o nim, co dla mnie byłoby nieoceniona radością. Mam różne fotografie, także z pogrzebu syna, w którym brała udział "cała" jego szkoła.Myślę, że powinien powstać taki portal i w Polsce. Może Agora się tym zajmie, zamiast wiecznie atakować Nasza Klasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: died Serwis społecznościowy dla umarłych IP: 87.204.210.* 12.06.08, 12:59 myślę że to nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexandra220 Serwis społecznościowy dla umarłych IP: *.subscribers.sferia.net 12.06.08, 13:15 nastepny artykul do d.. zgrany w moim domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatara To ja lece zarejestrowac www.nasz-cmentarz.pl IP: *.as.kn.pl 13.06.08, 10:44 Tym razem nie dam sie ubiec. Odpowiedz Link Zgłoś