gidanka 18.10.03, 04:03 z tymi zamieszczanymi przez Forumowiczow - np na Forum Zwierzeta. Ktos juz tez tam mial ten problem. Ja nieraz moge otworzyc a za pare dni znowu nie. Czy ktos moze pomoc prosze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazimierz Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 19.10.03, 03:16 moze masz malo pamieci komputrowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: problem z otwarciem zdjec na Forum IP: 64.75.243.* 19.10.03, 04:08 Masz na mysli link do strony ze zdjeciami? Najprawdopodobniej ktos zle ten link tu wkleil lub zle przepisal. Nie jest to jak mi sie wydaje wina twojego komputera. Najlepiej daj nam skrot do takiego postu (wiadomosci) zebysmy mogli sami sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rub Re: problem z otwarciem zdjec na Forum IP: *.chello.pl 19.10.03, 13:44 mam ten sam problem. nie wiem czy t owina przegladarki - uzywam opery. Odpowiedz Link Zgłoś
naka Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 19.10.03, 14:58 --Ja tez uzywam Opery i nie mam problemu z otwarciem zdjec na Forum Zwierzeta. ! Naka. Odpowiedz Link Zgłoś
gidanka Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 21.10.03, 10:57 Nie, ja wchodze na Forum Zwierzeta a stamtad na Foto Zwierzeta. Potem klikam na watek i posty. I przy klikaniu ma sie rozwinac zdjecie ktore wlasciciele zwierzat umiescili. Nieraz sie zdjecia rozwijaja a teraz znowu nie. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
gidanka do JP 25.10.03, 00:28 to jest ten link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=8627027 dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 08:47 Dzieki za link. Piekne zdjecia i piekne zwierzaki. Przede wszystkim sprawdz ustawienia w Menu IE, Narzedzia - Opcje Internetu - zakladka Zaawansowane i w pozycji Multimadia czy masz odhaczone pokazuj zdjecie. Nastepny krok to ustaw ochrone do poziomu standartowego. Menu Narzedzia - Opcje Internetu - druga zakladka Ochrona - oswietl ikonke Internet i kliknij default (standart). To samo w zakladce trzeciej Prywatnosc - kliknij Standart. Teraz nastepny krok. Z menu Widok - Kodowanie - wybierz Autoselekcja. To tyle co moge narazie doradzic. Prosze poprobowac i spradzac czy jest zmiana. Przy wolnych polaczeniach, jezeli zdjecie jest duze trzeba nieraz poczekac dluzej na zaladowanie. W tym wszystkim zastanawia mnie tylko to jak piszecie, ze raz te zdjecia widzicie a nastepnego dnia nie. Co w tym czasie sie zmienia? Jest mozliwe ze klucze w rejestrze odpowidzialne za otwieranie tych obrazkow sa przez inny program zmienione lub uszkodzone. W tym przypadku nalezaloby reinstalowac Windows. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 08:56 I jeszcze jedna istotna uwaga. Niektore firewall i programy antywirusowe powoduja takie bledy, ze na niektorych stronach nie mozna otworzyc zdjec. Pisze o tym np Symantec w przypadku Norton Personal Firewall i Norton Internet Security. Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: do JP 25.10.03, 11:50 Gość portalu: JP napisał(a): > Pisze o tym np Symantec w przypadku > Norton Personal Firewall i Norton Internet Security. Mam Norton Internet Security i akurat te obrazki otwierają się bezproblemowo. Ustawienia zabezpieczeń domyślne. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 12:15 Widac masz szczescie. service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/33e52197341bf25988256a9b007e63c2/8b2c15e3ae1d62b985256b79007f9839?OpenDocument service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/docid/2000031311301136 Pozdrawiam, JP Odpowiedz Link Zgłoś
gidanka Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 03:10 zrobilam disable Norton Internet Security i dziala :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) IP: 64.75.243.* 26.10.03, 03:41 a widzisz jednak mi sie udalo )))) Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 08:53 gidanka napisała: > zrobilam disable Norton Internet Security i dziala :-))))) Nie cieszyłbym się zbytnio z wyłączania NIS'a. Nie zapomnij przynajmniej go włączyć potem. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) IP: 64.75.243.* 26.10.03, 09:15 fugazzi zamiast straszyc powinienes doradzic. Uzywasz ten program to go napewno znasz. Przeciez w tym programie, jak w kazdym tego typu mozna dodac ta strone jako zaufana i zmienic niektore opcje umozliwiajac korzystanie z tego forum. Podejzewam ze gazeta przchowuje te zdjecia na innym serverze i po kliknieciu na dane zdjecie nastepuje przekierowanie do innego servera co NIS traktuje jako "referral information" i ja blokuje. Skoro wtraciles sie do tego watku, czekamy na twoja rade. Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 13:02 Gość portalu: JP napisał(a): > Skoro wtraciles sie do tego watku, czekamy na twoja rade. Napisałem wyraźnie że mam ustawienia domyślne. Nikogo nie straszę, a wyłączanie zabezpieczeń uważam za nierozsądne. Z mojej strony EOT. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś