Dodaj do ulubionych

problem z otwarciem zdjec na Forum

18.10.03, 04:03
z tymi zamieszczanymi przez Forumowiczow - np na Forum Zwierzeta.
Ktos juz tez tam mial ten problem. Ja nieraz moge otworzyc a za pare dni
znowu nie. Czy ktos moze pomoc prosze?
Obserwuj wątek
    • gazimierz Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 19.10.03, 03:16
      moze masz malo pamieci komputrowej?
    • Gość: JP Re: problem z otwarciem zdjec na Forum IP: 64.75.243.* 19.10.03, 04:08
      Masz na mysli link do strony ze zdjeciami?
      Najprawdopodobniej ktos zle ten link tu wkleil lub zle przepisal.
      Nie jest to jak mi sie wydaje wina twojego komputera.

Najlepiej daj nam skrot do takiego postu (wiadomosci) zebysmy mogli sami
      sprawdzic.
      • Gość: rub Re: problem z otwarciem zdjec na Forum IP: *.chello.pl 19.10.03, 13:44
        mam ten sam problem. nie wiem czy t owina przegladarki - uzywam opery.
        • naka Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 19.10.03, 14:58
          --Ja tez uzywam Opery i nie mam problemu z otwarciem zdjec na Forum Zwierzeta. !

Naka.
          • gidanka Re: problem z otwarciem zdjec na Forum 21.10.03, 10:57
            Nie, ja wchodze na Forum Zwierzeta a stamtad na Foto Zwierzeta.
            Potem klikam na watek i posty. I przy klikaniu ma sie rozwinac zdjecie ktore
            wlasciciele zwierzat umiescili. Nieraz sie zdjecia rozwijaja a teraz znowu
            nie. :-(
            • gidanka do JP 25.10.03, 00:28
              to jest ten link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=8627027
              dziekuje
              • Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 08:47
                Dzieki za link. Piekne zdjecia i piekne zwierzaki.

Przede wszystkim sprawdz ustawienia w Menu IE, Narzedzia - Opcje Internetu -
                zakladka Zaawansowane i w pozycji Multimadia czy masz odhaczone pokazuj
                zdjecie.

Nastepny krok to ustaw ochrone do poziomu standartowego. Menu Narzedzia -
                Opcje Internetu - druga zakladka Ochrona - oswietl ikonke Internet i kliknij
                default (standart).

To samo w zakladce trzeciej Prywatnosc - kliknij Standart.

Teraz nastepny krok. Z menu Widok - Kodowanie - wybierz Autoselekcja.

To tyle co moge narazie doradzic. Prosze poprobowac i spradzac czy jest zmiana.

Przy wolnych polaczeniach, jezeli zdjecie jest duze trzeba nieraz poczekac
                dluzej na zaladowanie.

W tym wszystkim zastanawia mnie tylko to jak piszecie, ze raz te zdjecia
                widzicie a nastepnego dnia nie. Co w tym czasie sie zmienia?

Jest mozliwe ze klucze w rejestrze odpowidzialne za otwieranie tych obrazkow
                sa przez inny program zmienione lub uszkodzone. W tym przypadku nalezaloby
                reinstalowac Windows.
              • Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 08:56
                I jeszcze jedna istotna uwaga.
                Niektore firewall i programy antywirusowe powoduja takie bledy, ze na
                niektorych stronach nie mozna otworzyc zdjec.
                Pisze o tym np Symantec w przypadku Norton Personal Firewall i Norton Internet
                Security.
                • fugazzi Re: do JP 25.10.03, 11:50
                  Gość portalu: JP napisał(a):

> Pisze o tym np Symantec w przypadku
                  > Norton Personal Firewall i Norton Internet Security.

Mam Norton Internet Security i akurat te obrazki otwierają się bezproblemowo.
                  Ustawienia zabezpieczeń domyślne.

Pozdrawiam, Fugazzi...
                  • Gość: JP Re: do JP IP: 64.75.243.* 25.10.03, 12:15
                    Widac masz szczescie.
                    service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/33e52197341bf25988256a9b007e63c2/8b2c15e3ae1d62b985256b79007f9839?OpenDocument

service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/docid/2000031311301136
                    Pozdrawiam, JP
                    • gidanka Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 03:10
                      zrobilam disable Norton Internet Security i dziala :-)))))
                      • Gość: JP Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) IP: 64.75.243.* 26.10.03, 03:41
                        a widzisz jednak mi sie udalo ))))
                      • fugazzi Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 08:53
                        gidanka napisała:

> zrobilam disable Norton Internet Security i dziala :-)))))

Nie cieszyłbym się zbytnio z wyłączania NIS'a. Nie zapomnij przynajmniej go
                        włączyć potem.

Pozdrawiam, Fugazzi...
                        • Gość: JP Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) IP: 64.75.243.* 26.10.03, 09:15
                          fugazzi zamiast straszyc powinienes doradzic. Uzywasz ten program to go
                          napewno znasz.

Przeciez w tym programie, jak w kazdym tego typu mozna dodac ta strone jako
                          zaufana i zmienic niektore opcje umozliwiajac korzystanie z tego forum.

Podejzewam ze gazeta przchowuje te zdjecia na innym serverze i po kliknieciu
                          na dane zdjecie nastepuje przekierowanie do innego servera co NIS traktuje
                          jako "referral information" i ja blokuje.

Skoro wtraciles sie do tego watku, czekamy na twoja rade.

• fugazzi Re: Udalo sie JP wielkie dzieki ;-))))))))))) 26.10.03, 13:02
                            Gość portalu: JP napisał(a):

> Skoro wtraciles sie do tego watku, czekamy na twoja rade.

Napisałem wyraźnie że mam ustawienia domyślne. Nikogo nie straszę, a wyłączanie
                            zabezpieczeń uważam za nierozsądne. Z mojej strony EOT.

Pozdrawiam, Fugazzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka