Gość: (t) IP: *.swic.dialup.inetia.pl 23.11.03, 21:12 Proszę o radę! Zmienić Win98 na inny? XP, 2000, pozostać przy '98, LINUX proszę o rady plus uzasadnienia. Będę Wam wdzięczny. tymczasem (tt) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fugazzi Re: windows - jaki? 23.11.03, 23:56 Ile Windowsów, tyle będzie prawdopodobnie opcji. Ja używam Windows 2000 Professional i za tym bym głosował. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (t) Re: windows - jaki? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 24.11.03, 00:08 Co ciekawe, gdzieś podświadomie myślę o Win.2000. Pierwszy głos miał być decydujący, zatem. Dziękuję (f) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: windows - jaki? 24.11.03, 13:07 tez polecam 2000 (pro albo home edition) jeżeli nie zależy ci na cukierkowym interfejsie graficznym a zależy natomiast na oszczędzeniu wolnego miejsca na dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: windows - jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 08:51 Od kiedy to W2k jest w wersji HOME???????? Jak juz to najuboższa wersja jest proffesional a potem to juz server oraz inne wersje serverowe np. Enterpirice server czy cos takiego ale zaden HOME:P Pomylilo ci sie z XP;) Ja tez polecam w2k(win200) Jakbym mial ciut lepszy sprzet to tez bym go sobie walna a tak to siedze na NT:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: windows - jaki? IP: 195.136.36.* 24.11.03, 13:48 Napisz może dokładnie do czego będziesz używać tego systemu i co masz ze sprzętu. Sprzęt jest o tyle istotny, że np. Linux nie wszystko obsłuży - jest sprzęt robiony z założenia pod Windows - niektóre modemy, drukarki. Natomiast zastosowanie też ma znaczenie. Jeśli np. ktoś tylko pisze w Wordzie i czasem zagląda do internetu, to po co mu zmiana systemu. Jeśli gry, to Win 2000 może trochę utrudnić życie. Nowszy system wymaga większych zasobów. I tak dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właśnie jaki szybki sprzęt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 14:44 jak nie masz czzegoś nowego - to win98 jest o wiele wydajniejszy od 2000ixp Odpowiedz Link Zgłoś