mahadarbi 28.03.11, 00:28 Witajcie! Ktoś był, zna okolicę, moze coś o niej opowiedzieć? Najbardziej intreresuje mnie... kuchnia, oczywośiście Gdzie warto się zatracić kulinarnie, jakieś ustronne tawerny, jakieś niebianskie żarcie... Opowiadajcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: Ornos Bay, Mykonos 01.04.11, 11:00 Witaj Mahadarbi! To miło, że mnie pamiętasz i... tak dobrze wspominasz. > okropnie bylam na siebie zła, że.... nie posłuchalam Dobrze jest zaufać komuś, jeśli ma się podobny gust. Ale fajnie, że i tak dobrze trafiłaś. > Może poopowiadasz u mnie o Mykonos? Bardzo chętnie, ale chyba dopiero za 2 lata... Póki co, polecam fotki na tym portalu: pl.trekearth.com/search.php?phrase=mykonos&type= Oraz naładniejsze plaże: www.capnbarefoot.info/cyclades:mykonos Pozdrawiam serdecznie bah77 P.S.: > Gdzie w tym roku się udajesz? Kierunek główny to Południowa Francja. Ale czy interesuje Ciebie jakiś inny kierunek niż GR? Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 02.04.11, 00:43 bah77 napisał: > Witaj Mahadarbi! > > To miło, że mnie pamiętasz i... tak dobrze wspominasz. Zawsze! > Dobrze jest zaufać komuś, jeśli ma się podobny gust. > Ale fajnie, że i tak dobrze trafiłaś. Dużo o tym myślalam, i idealnie byłoby przenieść tę naszą tawernę z Kalamaki w idylliczne oliwki Vassilikos, no ale... wszystkiego miec nie można W każdym razie do tego naszego hoteliku na plaży zjeżdżali się z całej wyspy, żeby wypić kawę na tarasie mile łaskotało próżność... > Bardzo chętnie, ale chyba dopiero za 2 lata... Do tego czasu mam nadzieję, że choć raz ubiegnę Cię z jakimiś cennymi informacjami > Póki co, polecam fotki na tym portalu: > pl.trekearth.com/search.php?phrase=mykonos&type= Tak, ten portal nie ma sobie równych, jeśli chodzi o zdjęcia. > Oraz naładniejsze plaże: > www.capnbarefoot.info/cyclades:mykonos Ha! Pan Barefoot... )) uśmiejesz się, kiedy Ci powiem, że tropiłam miejsca, ktore mi polaciłeś z wydrukiem w ręku! Nie żaden przewodnik, żadna miejscowa mapa, ale mapka od Baha )) I trafilam! Wszędzie! Jesteś niezastapiony. > Kierunek główny to Południowa Francja. > Ale czy interesuje Ciebie jakiś inny kierunek niż GR? Owszem, Grecji wcale tak często nie nadużywam, jakbym chciała Południowa Francja kiedyś pewnie tak. I Bretania. I Lazurowe. A teraz mam 'fazę' na Sardynię i Korsykę. Wielką ochotę! I na masę innych kierunków Pozdrawiam Cię, Anka Odpowiedz Link
bah77 Re: Ornos Bay, Mykonos 02.04.11, 10:53 Witaj Aniu! > do tego naszego hoteliku na plaży zjeżdżali się z całej wyspy... Tak, hotelik na samej plaży to zawsze jest wielka frajda! I troszkę kojarzy mi się z zabawnym pytaniem na Forum o hotel na Fuerteventurze przy samej plaży, ale takiej plaży, z której nie widać żadnych hoteli... > mam nadzieję, że choć raz ubiegnę Cię z jakimiś cennymi informacjami A szczególnie z wielką przyjemnością obejrzę Twoje fotki, np. na FotoForum. > teraz mam 'fazę' na Sardynię... A widziałaś to? fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,113560939,0.html > Korsykę... Powrót na Korsykę to u mnie marzenie na 2012. Pozdrawiam serdecznie bah77 Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 05.04.11, 23:31 bah77 napisał: > Tak, hotelik na samej plaży to zawsze jest wielka frajda! > I troszkę kojarzy mi się z zabawnym pytaniem na Forum o hotel na Fuerteventurze > przy samej plaży, ale takiej plaży, z której nie widać żadnych hoteli... o tak, mam wrażenie, że jakby zebrać co ciekawsze pytania z forum, wyszłaby z tego niezła księga wiców! Nie tylko śląskich ))) > A szczególnie z wielką przyjemnością obejrzę Twoje fotki, np. na FotoForum. Nie mam aż tak dobrej 'ręki' do zdjęć, jak Ty, ale będę się starać. > A widziałaś to? > fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,113560939,0.html Cóż, bajka! Tym bardziej - nie odpuszczę! Jest tyyyle jeszcze miejsc do zobaczenia, że życia nie starczy... Ale są takie, gdzie chce się wracać. Niebywałe, prawda? Pozdrawiam Cię, Anka Jestem na etapie bookowania jakiegoś taniego lotu do Aten w czerwcu, ale to wszystko jest jakoś koszmarnie drogie masz jakieś ulubione tanie linie? Odpowiedz Link
bah77 Re: Ornos Bay, Mykonos 06.04.11, 08:10 > Jest tyyyle jeszcze miejsc do zobaczenia, że życia nie starczy... Ale są takie, > gdzie chce się wracać. Niebywałe, prawda? Jeśli chodzi o Grecję, to z największą przyjemnością powrócę np. na Santoryn. > masz jakieś ulubione tanie linie? Aniu, niestety, mam tylko swoje ulubione autko. Inne środki lokomocji to dla mnie zło konieczne... Pozdrawiam serdecznie bah77 Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 06.04.11, 23:28 Ach, Bah, to Ty autem wszędzie??? No to szacunek. Mnie Chorwacja wykończyła, a gdzie jakieś dłuższe wycieczki? O nie, co to to nie pozdrowienia, Anka Odpowiedz Link
bah77 Re: Ornos Bay, Mykonos 07.04.11, 07:47 > Bah, to Ty autem wszędzie??? Staram się, tak jak widziałaś to np. w przypadku Sardynii czy Peloponezu. To nie Mykonos, który można obejść pieszo. > Mnie Chorwacja wykończyła, a gdzie jakieś dłuższe wycieczki? Nie wyobrażam sobie zwiedzania takiego kraju jak Chorwacja bez auta. Po prostu staram się rozłożyć całą trasę wakacyjną na niezbyt długie odcinki z ciekawymi przystankami. Niestety, w przypadku greckich wysepek trzeba będzie zdradzić własne autko... Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 07.04.11, 15:52 bah77 napisał: > > Bah, to Ty autem wszędzie??? > > Staram się, tak jak widziałaś to np. w przypadku Sardynii czy Peloponezu. > To nie Mykonos, który można obejść pieszo. No raczej Ale już w przypadku Zante nie bardzo. > > Nie wyobrażam sobie zwiedzania takiego kraju jak Chorwacja bez auta. Ja też nie! Dlatego pięć razy w auto wsiadłam i z bólem, bo z bólem, ale trasę grzecznie pokonywałam Problem z autem jest taki, że trzeba mieć dużo czasu. A ja go nigdy nie mam. To luksus. Dlatego w takich sytuacjach ratuje jedynie samolot, bo wolę zaoszczędzić (czas właśnie) na podróży a nie kosztem pobytu. A zresztą... zawsze przecież można autko wypożyczyć. Co przećwiczę też zapewne na małym Mykonos A Ty wiesz, że w tamtym roku Peloponez spalił u mnie na panewce? Coś mi się zdaje, że byłeś na bieżąco z moimi rozpaczliwymi postami... serdeczności, Anka Odpowiedz Link
bah77 Re: Ornos Bay, Mykonos 07.04.11, 23:08 > amolot, bo wolę zaoszczędzić (czas właśnie) na podróży a nie kosztem pobytu. Póki co, po 11 miesiącach pobytu w domu, całe moje wakacje to właśnie podróż, która zaczyna się i kończy pod domem. > A Ty wiesz, że w tamtym roku Peloponez spalił u mnie na panewce? Współczuję i pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link
amigo50 Re: Ornos Bay, Mykonos 09.04.11, 22:19 > A zresztą... zawsze przecież można autko wypożyczyć. Co przećwiczę też zapewne > na małym Mykonos . Ja też jestem zwolennikiem wypożyczenia samochodu na miejscu i tak robię tam gdzie taka potrzeba jest. W przypadku Mykonos jest jednak inaczej. Do miejsc, do których warto dojechać można spokojnie dojechać autobusami. Nie ma tych miejsc zbyt wiele. Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 10.04.11, 00:42 Tym lepiej zaoszczędzę na stateczki na inne wyspy, bo żal nie zobaczyć, podobno Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Ornos Bay, Mykonos 10.04.11, 21:17 Zobacz Aniu jak najwięcej. A po powrocie opisz nam swoje wrażenia, liczę na nie - Mykonos bowiem jest wyspą, która czeka na mnie (wciąż i nadal) Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 10.04.11, 23:37 Obiecuję! Bilety do Aten już kupione. Oby tylko żadne nieprzewidziane okoliczności nie przyplątały się po drodze... Z Peloponezem w tamtym roku nie miałam już tyle szczęścia (i też na mnie czeka). Trzeba było ratować się Chorwacją Pozdrawiam także! Anka Odpowiedz Link
amigo50 Re: Ornos Bay, Mykonos 15.04.11, 16:42 Jeśli mogę trzy grosze... Kiedyś do Rafiny można było dostać się także autobusem z lotniska. Jeśli dobrze pamiętam był to nr 2. Z Rafiny do Mykonos jest około 1 godziny krócej niż z Pireusu - ale to już chyba się wyjaśniło Ormos Bay jest ewentualnym dobrym miejscem do stania tam jachtem jeśli w porcie nie ma miejsca, ale na zamieszkanie tam... jakoś nie widzę. Szukałbym chyba gdzie indziej. ...a gdyby ktoś bardzo chciał zobaczyć kilka moich obrazków z Mykonos (są tam też inne wyspy), to może sobie kliknąć np tutaj: pl.fotoalbum.eu/Cyklady/a38356 Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 15.04.11, 23:05 Bardzo klimatyczne zdjęcia, obłędne te wąskie uliczki z nasyconymi niebieskościami balustrad i okiennic! Już doczekac się nie mogę Odpowiedz Link
morita11 Re: Ornos Bay, Mykonos 31.05.11, 12:23 Na Ornosie nic nie jest ustronne. Jest takie zatloczenie hoteli, hotelikow, knajpo i barow,ze jeden drugiemu w talerz zaglada Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Ornos Bay, Mykonos 05.06.11, 18:17 To mi raczej nie przeszkadza, będę w wyjątkowym hotelu Powiedz, proszę, czy znasz tam jakiś sprawdzony adres, gdzie można doznań podniebienia doznać bo tego szukam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link