Dodaj do ulubionych

Chania Airport -> Falasarna

14.04.13, 09:20
Hej

Mam taki problem. Z moim chłopakiem lecimy na Kretę z Londynu. Będziemy tam już 30.04 ale wieczorem (ok. 19:40). Powiedzcie mi czy orientujecie się, czy znajdziemy jakiś autobus do chociażby Kissamos? Wyszukiwałam jakieś połączenia - ale dane są albo z 2012 albo na sezon wakacji. Bo z Kissamos do Falasarny na pewno tylko taksówką byśmy dojechali. A nie chcemy taksówką jechać z Chani do Falasarny, bo pewnie zapłacimy za kurs krocie big_grin.

I jeszcze jedno pytanie, da radę dojechać skuterami na lagunę Balos?

Z góry dzięki za podpowiedzi i rady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bea-sjf Re: Chania Airport -> Falasarna 14.04.13, 10:31
      Wg aktualnego rozkładu możecie jechać z lotniska do Chani autobusem o 20.30.

Rozkład jazdy szczególnie do mniejszych i turystycznych miejscowości zmienia się kilka razy w roku, dobrze jest wziąć sobie aktualny na dworcu autobusowym.

Rozład jazdy do Kissamos (zwanego też Kastelli) jest tu, z niego wynika, że ostatni autobus jest o 21.15. Macie szansę na przesiadkę.
      • alternatywa2013 Re: Chania Airport -> Falasarna 14.04.13, 18:42
        ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΙΣΣΑΜΟΣ: 28220 22035, ΧΑΝΙΑ: 28210 93257 - podaję numery na stację autobusową w Kissamos i Chania. Może się przyda. Nie zapomnijcie dodać 0030 - kierunkowy do Grecji. Podaję również link do strony z rozkładem jazdy: [url=http://bus-service-crete-ktel.com/timetable.php]Tekst linka[/url] Powodzenia!

www.gea-odkrywajipoznawaj.eu
        • docia88 Re: Chania Airport -> Falasarna 14.04.13, 20:20
          oo dziękuje smile na pewno się przyda.

Pozdrawiam
    • simon_r Re: Chania Airport -> Falasarna 17.04.13, 17:31
      docia88 napisał(a):
      >
      > I jeszcze jedno pytanie, da radę dojechać skuterami na lagunę Balos?
      >
      Nie ryzykował bym... ta droga to raczej dla mocnego enduro a nie dla skutera.
      • barbelek Re: Chania Airport -> Falasarna 17.04.13, 22:54
        Transalpik też da radę smile
        • simon_r Re: Chania Airport -> Falasarna 18.04.13, 13:51
          Transalpik to calkiem poważne Enduro... niestety juz się go pozbyłem sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka