02.09.15, 14:33
W zeszłym roku byłam na Krecie i zakochałam się w Grecji a może tylko w Krecie? Bo teraz po pobycie na Rodos mam Grecji dość... Plaże takie sobie, te bardziej urokliwe przerobione tak, że nic poza płatnymi leżakami się nie wciśnie... Śmieci, których nikt nie sprząta, hotele pozamykane na 3 spusty.....Pustostany przy drogach, wyblaknięte znaki drogowe... Jakby wszyscy o Rodos zapomnieli... Kryzys? Czy Grecja po prostu? No i Grek który nafukał na moją 3 latkę bo ośmieliła się dotknąć magnesy w Lindos...
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Rodos 02.09.15, 20:11
      Czy Ty na pewno byłaś na Rodos? Nawet w tak komercyjnej miejscowości, jak Faliraki można znaleźć sporo miejsca na własny ręcznik, czy kocyk:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151288668.html
      Przepiękną plażę, bez leżaków masz też na Przylądku Fourmi położonej poniżej twierdzy Monolithos :
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151668846.html
      "Bez leżakowe" są też plaże na Przylądku Prasonisi:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151759696.html
      a również można je znaleźć przy prześlicznej piaszczysta plaża Santa Aghata, zwanej Golden Sand Beach:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,152119985.html
      Co do hoteli, to nawet, gdy byłam w maju, to nigdzie nie spotkałam pozamykane na trzy spusty. I nie sądzę, aby od ubiegłego roku coś się zmieniło.
      Zjechałam prawie całą wyspą wyspę i ne miałam problemu z odróżnieniem znaków drogowych, więc chyba nie są aż tak bardzo wyblakłe.
      Dotykałam też magnesów w różnych miejscowościach i nigdy nikt na mnie nie nafukał. Bo i dlaczego... ? Nie zrzuciłam niczego, niczego nie potłukłam...
      Co do śmieci, to w maju ich nie było. Więc w sezonie to raczej wina turystów, którzy tak jak Ty uważają, że "płacą za to, aby je zostawiać, a służby porządkowe powinny po nich sprzątać". Ciekawa jestem, czy też tak zachowujesz się w swoim domu, rzucając wszędzie np. papierki po lodach, bądź pety z papierosów na podłogę i uważając, że ktoś to powinien po Tobie sprzątnąć? Wstyd i żenada...
      • anuusia_80 Re: Rodos 03.09.15, 07:45
        nigdy nie zostawiłam po sobie śmieci na plaży, w parku, na ulicy, po prostu tak zostałam wychowana i dziecko też tego uczę...
        leżałam na plaży bez leżaka w Kolymbii i na Tsambika choć tam ciężko zaparkować niedaleko plaży, bo miejsca niby zarezerwowane dla tych co biorą Sun BED wink
        Takie moje przemyślenia... znaki oczywiście dało się rozpoznać, choć część była zamazana grafitti... po prostu widziałam że tam jest dużo gorzej niż na Krecie...
      • anuusia_80 Re: Rodos 03.09.15, 07:47
        na Krecie chodziłam z moją 2 latką do hoteli na place zabaw... tutaj wszędzie gdzie trafiłam, zamki, karty, bramy, szlabany wink na szczęście mieliśmy swój plac zabaw w hotelu, ale po prostu chcialam dla niej odmiany...
      • anuusia_80 Re: Rodos 03.09.15, 07:49
        ona też niczego nie potłukła po prostu oglądała, a ten przyszedł, odsunął ją i zaczął układać po swojemu, jakby to ona mu namieszała w jego idealnym szyku.. a tego nie zrobiła... pierwszy raz coś takiego nam się zdarzyło...
    • super_benek Re: Rodos 03.09.15, 01:40
      Chill out aseretka, gdzie dziewczyna napisała, ze śmieci mozna tak po prostu zostawiać? A od zeszłego roku mogło sie zmienić, bo kryzys sie pogłębia, przecież w lipcu Grecji groziło wyjście ze strefy euro. Doszła tez sprawa uchodźców. Zgadzam sie z Anuusia. Na mnie Rodos tez zrobiło takie sobie wrażenie, tak całościowo, bo piękne pocztówki wszędzie sie znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka