Dodaj do ulubionych

HERSSONISOS

22.03.06, 16:37
cześć
czy był ktoś w tejże miejscowości na Krecie?
Jeśli nie to polecam - urocze miejsce
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Limenas Chersonissos 22.03.06, 16:46
      Jeśli myślisz o Limenas Chersonissos (a nie starej wiosce Chersonissos, nieco w
      głębi wyspy) to dziękuję bardzo za polecenie:
      byłam przez 2 tygodnie [z pełną świadomością co tam zastanę, ale mój 17-letni
      syn też ma swoje prawa i stąd taki wybór] i głęboko nikomu nie polecam, ba,
      jeśli ktoś pyta mnie o Grecję to wprost takie miejsca jak Limenas Chersonissos -
      odradzam.

Jak pewnie zauważyłaś - to forum dla miłośników Grecji a jeśli byłaś w Limenas
      Chersonissos to świetnie wiesz, że miłośnicy Grecji w tej miejscowości
      klimatów, których poszukują - nie znajdą. Myślę, że miłośnik Hellady ominie tę
      miejscowość wielkim łukiem (jak ja ominęłam kiedy szwędałam się po Krecie
      sama), a jeśli tam zdecyduje się pojechać to z przyczyn istotnych (o, jak ja
      rok później z uwagi na syna).
      Ale w sumie fajnie, że spędziłaś tam z pewnością fantastyczne wakacje - wszak
      to najważniejsze.
      Pozdrawiam.
    • apja Re: HERSSONISOS 22.03.06, 16:55
      Ja też bylam, uroczo to tam gips zakładają smile))
      Ja dotarlam do przepięknej zatoczki a później to nie pamiętam. smile
    • ewamalgorzata Re: HERSSONISOS 22.03.06, 16:59
      Ja powiem tak: jeśli nad naszym morzem ktoś lubi np. wakacje w Łebie - będzie
      zachwycony Herssonisos. Jeśli woli np. Kuźnicę - niech H. omija z dalekasmile
      Wiem, co mówię, byłam przez tydzień (skutki oszczędzania kasy i wybrania oferty
      traf) - aż tak nie byłam załamana, rano wsiadałam w samochód i wracałam w nocy.
      Miasto wtedy też tętni zyciem, dyskotekami, i tego typu atrakcjami -
      niekoniecznie greckimi. Na pewno jedno z najbardziej rozrywkowych miejsc na
      Krecie, niemniej słowo "urokliwe" wydaje mi się w tym miejscu dyskusyjnesmile Mało
      greckie - nie ma typowych elementów architektonicznych, fajnych, spokojniutkich
      tawern.. jest młodzieżowo, rozrywkowo, głośno, tłoczno..co kto lubismile
    • mroofcia Re: HERSSONISOS 24.03.06, 13:22
      Ja siedziałam trzy miesiące w Kato Gouves (6 km od Herssonisos w stronę Heraklionu) i tak mi było dobrze - u mnie w wiosce cisza, urocza plaża i spokój, a jak miałam ochotę połazić po sklepach z duperelami albo poszaleć w dyskotece, jechałam do Herssonisos. Takie rozwiązanie polecam, bo samo Herssonisis to dla mnie nieporozumienie... uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka