gruchap2004 22.03.06, 16:37 cześć czy był ktoś w tejże miejscowości na Krecie? Jeśli nie to polecam - urocze miejsce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Limenas Chersonissos 22.03.06, 16:46 Jeśli myślisz o Limenas Chersonissos (a nie starej wiosce Chersonissos, nieco w głębi wyspy) to dziękuję bardzo za polecenie: byłam przez 2 tygodnie [z pełną świadomością co tam zastanę, ale mój 17-letni syn też ma swoje prawa i stąd taki wybór] i głęboko nikomu nie polecam, ba, jeśli ktoś pyta mnie o Grecję to wprost takie miejsca jak Limenas Chersonissos - odradzam. Jak pewnie zauważyłaś - to forum dla miłośników Grecji a jeśli byłaś w Limenas Chersonissos to świetnie wiesz, że miłośnicy Grecji w tej miejscowości klimatów, których poszukują - nie znajdą. Myślę, że miłośnik Hellady ominie tę miejscowość wielkim łukiem (jak ja ominęłam kiedy szwędałam się po Krecie sama), a jeśli tam zdecyduje się pojechać to z przyczyn istotnych (o, jak ja rok później z uwagi na syna). Ale w sumie fajnie, że spędziłaś tam z pewnością fantastyczne wakacje - wszak to najważniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
apja Re: HERSSONISOS 22.03.06, 16:55 Ja też bylam, uroczo to tam gips zakładają )) Ja dotarlam do przepięknej zatoczki a później to nie pamiętam. Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: HERSSONISOS 22.03.06, 16:59 Ja powiem tak: jeśli nad naszym morzem ktoś lubi np. wakacje w Łebie - będzie zachwycony Herssonisos. Jeśli woli np. Kuźnicę - niech H. omija z daleka Wiem, co mówię, byłam przez tydzień (skutki oszczędzania kasy i wybrania oferty traf) - aż tak nie byłam załamana, rano wsiadałam w samochód i wracałam w nocy. Miasto wtedy też tętni zyciem, dyskotekami, i tego typu atrakcjami - niekoniecznie greckimi. Na pewno jedno z najbardziej rozrywkowych miejsc na Krecie, niemniej słowo "urokliwe" wydaje mi się w tym miejscu dyskusyjne Mało greckie - nie ma typowych elementów architektonicznych, fajnych, spokojniutkich tawern.. jest młodzieżowo, rozrywkowo, głośno, tłoczno..co kto lubi Odpowiedz Link
mroofcia Re: HERSSONISOS 24.03.06, 13:22 Ja siedziałam trzy miesiące w Kato Gouves (6 km od Herssonisos w stronę Heraklionu) i tak mi było dobrze - u mnie w wiosce cisza, urocza plaża i spokój, a jak miałam ochotę połazić po sklepach z duperelami albo poszaleć w dyskotece, jechałam do Herssonisos. Takie rozwiązanie polecam, bo samo Herssonisis to dla mnie nieporozumienie... Odpowiedz Link