Dodaj do ulubionych

Wrzesień pod żaglami na Cykladach-ktoś chetny?

04.04.06, 14:37
No nie znalazłam nigdzie w regulaminie nic że nie mozna, tak więc grzecznie pytam admina czy można tą drogą tu poszukiwać współtowarzyszy podróży na rejs po wyspach greckich...

A jesli mozna to sprawa wygląda tak:

planujemy jakieś dwa tygodnie pod żaglami na koniec września, poczatek października. Szczegóły trasy do ustalenia ale generalnie wyspy Greckie - Cyklady. Więcej szczegółów jest tu: www.ocean.k.pl/cyklady.html

Szukamy chętnych, bo koszty policzyliśmy na 10 osób a jest nas na razie 4 osoby. Myslę, że im szybciej zbierzemy pełny skład tym lepiej by móc tanie przeloty zarezerwowac. Planujemy tak 8-10 osobowy jacht.

I najważniejsze chyba - nie jesteśmy firmą, biurem podróży, a zwykłymi ludźmi którzy zupełnie prywatnie chcą zorganizować tanio rejs po wyspach greckich....

To chyba tyle. Na pewno będzie cudnie.
Ja i kapitan mamy doświadczenie morskie, więc potencjalni uczestnicy nie musza miec nic prócz dobrych chęci.
Jacht trzeba rezerwowac juz wkrótce więc im szybciej zbierzemy załogę tym lepiej.

Chetnie odpowiem na wszelkie pytania.

Pozdrawiam i czekam na emaile: anna11233@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • 123ada Re: Wrzesień pod żaglami na Cykladach-ktoś chetny 04.04.06, 17:26
      Coś mi to pachnie podstępem
      Nie chce mi się pisac dlaczego, ale pachnie!
      • grecja-ellada Re: Wrzesień pod żaglami na Cykladach-ktoś chetny 04.04.06, 18:30
        123ada napisała:

> Coś mi to pachnie podstępem
        > Nie chce mi się pisac dlaczego, ale pachnie!

A ja zapytam dlaczego ?
        Bo nie rozumiem...
        • jacek1f ja już nie chcę, ale może ktoś..? 04.04.06, 19:50
          Ja chcę WOKÓŁ KRETY!!! I już.
          Resztę spływałem.

A tu może kogos znajdziesz..czemu nie? smile

(jaki podstęp???)
          • amigo50 Re: ja już nie chcę, ale może ktoś..? 04.04.06, 20:23
            Jacku! Jestem za Kretą i najchętniej dookoła!!! Jak widzisz jednak nie ma
            chętnych, którzy chcieliby do nas dołączyć. Czy możemy zreasumować nasz stan
            posiadania w zakresie ilości głów na pokładzie? U mnie 1+1 więc jest 2 a u
            Ciebie?
            Wszystkich potencjalnie zainteresowanych informuję, że byłoby dobrze gdyby się
            zebrało nas 7 lub 8 osób ze względu na koszty a termin, który wchodziłby w
            rachubę to od 27 sierpnia do 10 września.

Nie wiem co Ada ma na myśli pisząc o podstępie. Może ona coś wie czego mi nie
            udało się doczytać. Widzę co prawda pewne słabe strony w tym anonsie wyjściowym
            ale zdecydowanie nie nazywałbym tego podstępem.
            Ada! Uchyl rąbka tajemnicy!
            • 123ada Już to wyjaśniam 04.04.06, 20:56
              Bo to za piękne, aby było prawdziwe. Przecież szukałam czegoś takiego, a tu taka
              propozycja...
              To musi byc podstęp smile
            • amigo50 Pytanie do Ady. 04.04.06, 20:58
              Czy dostałaś mojego maila z "wklejonymi" odpowiedziami na Twoje pytania?
              • 123ada Re: Pytanie do Ady. 04.04.06, 21:20
                O tak! Wielkie dzięki.
                Teraz staram się porozumiec z grupą w tej sprawie i z pewnością jeszcze się odezwę.
        • chiara76 Re: Wrzesień pod żaglami na Cykladach-ktoś chetny 04.04.06, 19:56
          grecja-ellada napisała:

> 123ada napisała:
          >
          > > Coś mi to pachnie podstępem
          > > Nie chce mi się pisac dlaczego, ale pachnie!
          >
          > A ja zapytam dlaczego ?
          > Bo nie rozumiem...
          >

to i ja się podepnę pod pytanie.
          Jakoś nie lubię, jak ktoś tak rzuci hasłem, ale nie wyłuszczy, o co chodzi.
          Może warto wprost napisać, jak się coś nie podoba.
          >
          • anna11233 Re: Wrzesień pod żaglami na Cykladach-ktoś chetny 04.04.06, 21:02
            Jaki podstęp?? Nic nie rozumiem..
            Wszystko jest w fazie przygotowawczej, stąd jeszcze może brak 100% konktretów, ale chętnie odpowiem na wszelkie pytania.

Pozdrawiam i czekam by rozwiać wszelkie podstepne watpliwości wink

Aga
    • pietnacha40 amigo50 , anna11233 04.04.06, 22:08
      Dlaczego tak póżno ? Ja jestem zawsze chętna (1+1) na rejs. Jak oglądałam
      oferty w internecie , to miały za wczesne terminy (kwiecień, maj, czerwiec).
      Nic na sierpień nie było, a teraz się okazuje ,że szukacie załogi. My byśmy
      bardzo chętnie Kretę opłyneli i Cyklady i nawet wyspę Wolin wink.A teraz już
      wykupiona Matala i finito. Ja za rok , na miesiąc sierpień wpisuję się na listę
      załogantów. Osób dwie - bez doświadczenia , ale pełne zapału i miłości do
      Grecji.
      • amigo50 Re: amigo50 , anna11233 04.04.06, 22:13
        ...a ja tu od tak dawna trąbię, że przełom sierpień-wrzesień, że Kreta, że
        żagle, że chętnych szukam. Jacek też już się nastawił na ten rejs...i nie ma
        chętnych a Ty mi mówisz, że ja za późno? Kurcze! Trąby Jerychońskie chyba kupię
        i w dzwony bić każę!
        • pietnacha40 Re: amigo50 , anna11233 04.04.06, 22:31
          Czytam wszystko i nie doczytałam ?????!!!!! Ciapa jestem i tyle sad
        • anna11233 Re: amigo50 , anna11233 05.04.06, 11:29
          To moze przyłaczycie się do nas?
          Zapraszamy serdecznie!
          Towarzystwo miłe zapewnione wink

Hmmm?
          A co do trasy mozna coś ustalić, zmienić...
          • jacek1f albo 1+1, albo 2+1... moge sprecyzowac 05.04.06, 12:25
            tyć poźniej - bo chetnie bym urwał Młodemu trocę początku szkoły i nie obarczał
            Dziadków opiekąsmile
            Określę się jeszcze.
            • jacek1f znaczy - ja o Krecie, nie Cykladach..:-) n/t 05.04.06, 12:25
            • anna11233 Re: albo 1+1, albo 2+1... moge sprecyzowac 05.04.06, 16:10
              no my planujemy koniec września jakoś..
              Czekam na dalsze pytania!
              Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka