bob75rob1 19.04.06, 13:05 reportaż. Bartek dzisiaj wyruszył w drogę (boję się oniego bo samochód jest zapakowany pod sam dach!). Ja lecę w niedzielę rano. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f daj znac koniecznie, kiedy dojedzie, a i potem 19.04.06, 13:21 odzywajcie sie! telefony niezbedne masz. 3mamy kciuki za dobre wejscie i poczatek do zobaczenia Odpowiedz Link
chilu Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 14:19 Przecztalam o was artykuł w Wyborczej i pozostaję pod wrazeniem. Trzymam za was kciuki, będzie git! Cudownie!!! Kalo taksidi!!! Odpowiedz Link
flisvos Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 17:24 super! juz napisalam mamie zeby was ogladala ja tu w grecji nie mam polskich kanalow,wiec nie bede miala mozliwosci a o Bartka sie nie boj na pewno wszystko bedzie dobrze-zobaczysz! a ty swoja droga lecisz w niedziele w srodku swiat? wiesz ze tu nic nie dziala podczas tych dni, mam nadzieje,ze nie napotkasz utrudnien! trzymam kciuki! dajcie znac jak bedziecie oboje na miejscu! Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 17:33 Bartek ma mnie odebrać z lotniska więc chyba nic mi więcej nie trzeba. Odpowiedz Link
flisvos Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 17:37 zapomnialam, ze tam do was, sa loty bezposrednie jak juz troche ochloniecie napiszcie co u was, wszyscy na pewno beda bardzo ciekawi Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 21.04.06, 15:16 Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki,zeby wszystko i wszyscy Wam sprzyjali i aby Kreta stala sie Waszym nowym i bardzo przytulnym domem.Artykul o Waszym wyzwaniu byl niezwykle wzruszajacy.Jutro rano nie bede mogl Was obejrzec,ale dam znac rodzinie.Powodzenia!!!!!!!! Tomek Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 19:35 Szerokiej drogi, błękitnego nieba i radości z nowego początku. W sobotę jestem w pracy Odpowiedz Link
barbara7 Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 19.04.06, 20:05 A ja będę w domu i z przyjemnością obejrzę film o Was. Jeszcze raz życzę spełnienia marzeń. Odpowiedz Link
anabella19 Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 20.04.06, 00:49 Ja tez z przyjemnoscia zasiade przed telewizorem. Trzymam kciuki za Was i juz mysle o wizycie w czerwcu w Waszej knajpce. pozdrawiam, a Odpowiedz Link
neronka Re: W najbliższą sobotę w Dzień Dobry TVN będzie 20.04.06, 10:24 O której godzinie ten program? Bardzo chętnie obejrzę. Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Powinno byc na antenie jutro ok. 9.30! 21.04.06, 23:32 naszego czasu będzie o 8:30, widać że już żyjecie wg. wszystkiego co greckie ) I tak trzymać !!! Uściski Odpowiedz Link
aska2000 Re: Powinno byc na antenie jutro ok. 9.30! 22.04.06, 09:30 Ja też dołączam do trzymających kciuki To wspaniałe,że udaje się Wam wcielić w życie swoje marzenia - wierzę mocno,że TO się zawsze udaje, jeśli naprawdę tego CZEGOŚ gorąco pragniemy! Powodzenia (a jeśli jeszcze kiedyś trafię do Chanii, nie omieszkam wpaść na frapkę, no i -oczywiscie!! - PIEROGI )) Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Powinno byc... i BYLO!!!! 22.04.06, 10:48 Byl material filmowy o pakowaniu autka i krotki acz bardzo sympatyczny wywiad na kanapie z Malgosia. O ile zrozumialam dobrze, to ekipa TVN pojawi sie na otwarciu kafenionu 1 maja. POWODZENIA raz jeszcze. Odpowiedz Link
bebiak Re: Powinno byc... i BYLO!!!! 22.04.06, 10:55 Buuu, a może ktoś, z kim się czasami spotykam, nagrał ten program? Właśnie wstałam... wrrr, a zapomniałam wczoraj zaprogramować video Ech, cała ja... Kalo taxidi Małgosiu i wciąż powodzenia B. Odpowiedz Link
chiara76 bebiaku, mam to samo, zapomniałam 22.04.06, 10:58 a pora jak dla mnie była zbyt frywolnie wczesna. Miejmy nadzieję, że program był fajny. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Powinno byc... i BYLO!!!! 22.04.06, 11:19 bachula_gr napisała: > Byl material filmowy o pakowaniu autka i krotki acz bardzo sympatyczny wywiad > na kanapie z Malgosia. O ile zrozumialam dobrze, to ekipa TVN pojawi sie na > otwarciu kafenionu 1 maja. > POWODZENIA raz jeszcze. Zapowiadali, że bedą śledzić i rejestrować życie na Krecie, zatem z tego co piszesz dotrzymują słowa A Małgosi dziękujemy za wspomnienie o Nas wszystkich (towarzystwie polsko- greckim) bo to chyba było o Nas ? Uściski wielkie Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Powinno byc... i BYLO, nagranie z tv 22.04.06, 11:24 a ja oglądałam i nie zapomniałam, a że wszystko co o Grecji nagrywam, tak i teraz nagrałam na film na komórke. właśnie się zgrywa, więc za jakiś czas (mam nadzieje, że za dosyć niedługo)śle Wam dziewczyny na maile. O wsysłaniu napisze tytaj, byście wiedziały, żeby poczte ściągnąć Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Powinno byc... i BYLO, nagranie z tv 22.04.06, 12:47 gale napisał: > Oooo, i o mnie pamiętaj Gale już mail idzie i do Ciebie Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: ja po dziewczyńsku też porposzę! :-) n/t 22.04.06, 14:39 prosisz i masz już na mailu wybacz tylko tą jakość, komórka może ma i fajne funkcje ale nieraz mnie wnerwia. Odpowiedz Link
bebiak Re: kai ego efcharisto poly:-) 22.04.06, 15:36 ...aaa Jacku... jak Ty tutaj piszesz greckimi literkami? Nie umiem, nie umiem znaleźć takiej możliwości I to, że nie umiem nie jest ofkors dla mnie dziwne Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Powinno byc... i BYLO, nagranie z tv 22.04.06, 12:43 Już macie dziewczyny na mailach filmik (wybaczcie jego jakość - komórka) Powtórka programu jutro o godz. 8:30 Odpowiedz Link
flisvos Re: Powinno byc... i BYLO, nagranie z tv 22.04.06, 22:27 czy ja tez moge dostac prosze Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: Powinno byc... i BYLO!!!! 22.04.06, 16:48 Oczywiście, że to było o Was! Jakbym mogła nie wspomnieć o tak prężnej grupie wspierającej nasze działania! Ja jeszcze w pracy, po ostatnie rzeczy. Już kilka paczek wysłałam. Niestety, okazało się, że nas koleś od mieszkania wyrolował i Bartek jest w hotelu. Teraz Święta więc nie mamy szans na nic innego. Od wtorku tzreba będzie zacząć szukać jakiegoś lokum. Mam nadzieję, ze TVN przesadził z tym 1 maja, bo ja sama nie wiem co to będzie, będę starała się, żeby przyjechali później. Małgosia Odpowiedz Link
jacek1f :-)) dobrze ze tylko mieszkanie:-))) Kreta wita!.. 22.04.06, 17:26 swoją drogą to najgorszy termin jaki jest - teraz tak wiem! Ale tu dziś pada deszcz! )) Odpowiedz Link
jacek1f Beb: to tak: 22.04.06, 17:29 po kolei klikasz: start settings/ustawienia control panel regional and language options a tam jak wlaczysz - klikniesz "advance" to piajwia sie mozliwosci - i dalej sobie poradzisz... Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Beb: to tak: 22.04.06, 19:00 neronka napisała: > czy i ja mogę poprosić o filmik na maila?? Już powinien dotrzeć na maila gazetowego Odpowiedz Link
neronka Re: Beb: to tak: 23.04.06, 11:17 Dostałam filmik -śliczne dzięki. ale czemu prawie nic u mnie nie widać i nie słychać? Chyba mam jakiś zły program w komputerze........ Będę oglądać powtórkę w tvn. Odpowiedz Link
anabella19 Re: Beb: to tak: 22.04.06, 19:01 Dolaczam do przedmowczyni. Ja tez prosze. Co prawda ogladalam program, ale sie zgapilam i nie przygotowalam kasety,a potem bylo juz za pozno a Odpowiedz Link
daaisy1 Małgosiu.. 22.04.06, 21:41 oglądnełam...szczerze podziwiam..pozdrawiam i życzę SUKCESÓW Edyta Odpowiedz Link
anabella19 Do Malgosi 23.04.06, 08:56 A ja chcialam skorzystac z okazji, ze bylam na lotnisku i probowalam wylowic Cie z tej kosmicznej kolejki turystow. Niestety, chyba cos wzrok mi nie dopisywal o tak wczesnej porze Przyjdzie wiec poczekac na spotkanie do czerwca. Powodzenia raz jeszcze a Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Bardzo proszę o film - w pracy byłam :( 23.04.06, 14:27 Film (link do strony gdzie umieściłam film bo duży i poczta by nie przeszedł) już poszedł. Wczoraj padł mi internet, więc dopiero dzis przeczytałam i mogłam wysłać. Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: Do Malgosi 26.04.06, 18:14 To prawda, bylo wielu turystow. Ja z taka zlota plyta sie paletalam. Malgosia Odpowiedz Link
anabella19 Re: Do Malgosi 01.05.06, 02:07 Do licha, to gdzie ja mialam oczy? Przemierzylam kolejke kilka razy w obie strony i nic. Ech, przed wyjazdem trzeba bedzie pojsc do okulisty,bo jeszcze kafenionu nie znajde a Odpowiedz Link
h8red noooo proooszę 25.04.06, 07:58 Mama mi mówiła, a tutaj się ludziska pałętają po forumie! Gratulacje Może kiedyś Was ktos odwiedzi Odpowiedz Link
neronka Małgosiu 01.05.06, 12:23 Skrobnij coś dzisiaj jak tam otwarcie? Czekamy na wiadomości. Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: Małgosiu 01.05.06, 16:36 Pierwszymi klientami byli Anglik i Norweg (Bill i Charles), obaj mieszkaja tutaj na stale. Zamowili mountain tea, czyli specjalna herbate parzona z takich bialych patyczkow co w gorach rosna - bardzo aromatyczna i bardzo zdrowa. Byli juz u nas rowniez Rodacy z Wroclawia. Dzisiaj jest wieczor filmowy wiec o 20-ej pojawia sie milosnicy klasyki kina. Odpowiedz Link
pietnacha40 bob75rob1 01.05.06, 21:47 To podobno dobry znak, jak pierwszym klientem jest mężczyzna. Trema była ? Odpowiedz Link
jacek1f to nazywa sie dyktamon :-) jest specjalnoscia 03.05.06, 10:03 wylacznie Kreteńską.... i nie moge sie zmusic do tego, a zawsze mam pelno w prezencie Powodzenia - nieustająco. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: to nazywa sie dyktamon :-) jest specjalnoscia 03.05.06, 11:02 Niekoniecznie, niekoniecznie, w gorach bukiety tego schodza jak cieple buleczki a Lipton odpada w przedbiegach Swego czasu na "Polkach w Grecji" robilysmy dochodzenie i oto co nam wyszlo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26121&w=38249271&a=39830153 a tu zdjecia slynnej HERBATKI GORSKIEJ: images.google.com/images?q=Sideritis%20clandestina No to chlup? )) Odpowiedz Link
bachula_gr Re: τσαι του βου_ 03.05.06, 11:05 bob75rob1 napisała: > Zamowili mountain tea, czyli specjalna herbate parzona z takich > bialych patyczkow co w gorach rosna - bardzo aromatyczna i bardzo zdrowa. images.google.com/imgres? imgurl=www.mylona.gr/_derived/proionta.htm_txt_tea_or2.gif&imgrefurl=http /www.mylona.gr/proionta.htm&h=210&w=376&sz=33&tbnid=raSFgBmAnLKuNM:&tbnh=65&tb nw=118&hl=en&start=1&prev=/images%3Fq%3D%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B1%25CE% 25B9%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25B2%25CE%25BF%25CF%2585%25CE% 25BD%25CE%25BF%25CF%2585%26svnum%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DG Odpowiedz Link
bachula_gr Re: τσαι του βου_ 03.05.06, 11:06 Pomylilam linki, oto poprawny: www.mylona.gr/proionta.htm Odpowiedz Link
jacek1f to to samo? czy nie? 03.05.06, 11:37 www.desert-tropicals.com/Plants/Lamiaceae/Origanum_dictamnus.html Odpowiedz Link
bachula_gr Re: to to samo? czy nie? 03.05.06, 14:29 Chyba tylko podobne, przynajmniej liscie. To "nasze/kontynentalne" ma zolte kwiatki a to "Wasze/kretenskie" fioletowo-purpurowe ))) Ja i tak wole Liptona. Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: to to samo? czy nie? 10.05.06, 15:10 Jacku, to ta wlasnie, ale jeszcze mamy takie badylki cieniutkie i nie takie miesiste. Dodajemy do tego polska lesna herbatke z jagodami i wychodzi niezly mix! Odpowiedz Link
jacek1f :-))) o zgrozo! :-) Słyszałem, że super! to super! 10.05.06, 15:27 Była u Was Ula H. z tvn-em, mam nadzieje, ze ok wszystko. Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: :-))) o zgrozo! :-) Słyszałem, że super! to s 14.05.06, 14:23 Tak, dziekuje za pozdrowienia! Odpowiedz Link
neronka Reportaż 21.05.06, 11:54 Oglądaliście dzisiaj w Dzień Dobry TVN? Był reportaż o kafenionie. Odpowiedz Link
tutanka Re: Reportaż 21.05.06, 12:42 ogladalam. Bardzo miła knajpka i przesympatyczne małżeństwo A widoki z Chanii przypomniały mi moją pierwszą podróż do Grecji pozdrawiam i życze powodzenia!!! Odpowiedz Link
cwiatooschec Re: Reportaż 21.05.06, 13:53 Oczywiście, że oglądałam - już od wczoraj na niego czatowałam. Bardzo fajnie się urządzili i zyskali juz popularność na wyspie Apel do wszystkich wybierających się na Kretę: proszę zawieźć Małgosi polski biały ser! Odpowiedz Link
anabella19 Re: Reportaż 22.05.06, 02:21 Nie musisz apelowac. Jak tylko uslyszalam wczoraj, ze Malgosi brakuje bialego sera, to od razu pomyslalam o zabraniu ze soba paczuszki. Nie dziwie sie zreszta, ze za nim teskni. Greckie sery mi smakuja, ale na dluzsza mete i ja bym miala problemy bez naszego bialego serka. Tu na miejscu to podstawa codziennego posilku. Dostawa za dwa tygodnie zapewniona!!! pozdrawiam a Odpowiedz Link
ewamalgorzata Nagrał ktoś? 21.05.06, 14:10 Błaaagam!!! Powiedzcie, że tak? Poprzedni mam, jakbyco - mogę się wymienić nawet Odpowiedz Link
neronka Re: Nagrał ktoś? 21.05.06, 15:33 Ja nagrałam na video. Przegram Ci. Napiszę na priv. Odpowiedz Link